Simone's Kitchen

Broodpudding met lemon curd en blauwe bessen – Donna Hay #10

lemoncurd en blauwe bessen broodpudding

Lemon curd en blauwe bessen broodpudding

Je kunt misschien denken dat ik het nummer van Donna Hay heb uitgekozen puur en alleen om het feit dat er een enorme hoeveelheid broodpudding in staat. Het zou best een goede reden zijn , dat is zeker maar het was hem niet… Tot ik de eerste proefde…. Goddelijk lekker!! Maar ik ben dan ook wel een broodpudding fan.
Ik had zoals gebruikelijk weer teveel gemaakt en een gedeelte naar de buren gebracht. Daar kreeg ik te horen dat de buurmeisjes het niet lekker vonden, maar de buurvrouw des te meer. Zou het de lemon curd kunnen zijn? Het is vrij zurig/zoet natuurlijk, maar ik hou ervan.
Het recept gaf aan dat het met brioche gemaakt moest worden en dat is van zichzelf natuurlijk al behoorlijk zoet. Misschien is het beter om het met gewoon brood te doen, want de lemoncurd heeft natuurlijk al de nodige suiker. Wat voor brood je ook gebruikt het is toch wel lekker.

20140321-MH2A7809

Ik kan er lang en kort over kletsen… Ik zeg gewoon lekker maken!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Broodpudding met lemon curd en blauwe bessen

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 6

Ingrediënten

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 C. Verwarm de room in een medium pan tot het net aan de kook komt. Verwijder van het vuur en zet aan de kant. Doe de eieren, suiker en vanille in een kom en klop om dit te combineren. Voeg geleidelijk de room toe terwijl je goed klopt. Zet apart.
 • Lepel 1/4 cup van de lemon curd in de bovem van elke bakvorm (goed ingevet of bekleed met bakpapier) die je wilt gaan gebruiken. Smeer de plakken brioche in met de rest van de lemon curd. Verdeel de brioche over de ovenschaal of schalen en giet het roommengsel eroverheen. Doe de blauwe bessen erop en besprenkel met de witte suiker. Zet de schalen op een bakplaat en laat dit 5-10 minuten staan. Bak het 15-20 minuten tot goudbruin en gaar. Laat het 10 minuten staan.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

 1. Ok. Ok. Ik offer me wel op hoor! Als ze het niet zo lekker vinden eet ik het wel! Deze was lekker. Heel lekker!

 2. Als ik dit zo zie snap ik echt niet dat ik nooit broodpudding op heb. Jee, wat ziet dit er lekker uit. Ik loop echt te verlekkeren voor het beeldscherm haha. Ik wil dit weekend iets gaan maken voor Pasen en had al ideeën, maar dit ziet er ook weer TE lekker uit, ooooh lastig!

  En anders kom ik wel een keer bij jou een stukje eten 😉

 3. Ook ik heb nog nooit broodpudding gegeten. Het staat al tijden op mijn to-cook lijstje maar het komt er steeds niet van.
  Het moet er toch snel maar eens van komen, en deze maakt dan een hele goede kans 😉

  • Ja echt maken Brenda! Zoooo lekker!

  • Hi Simoon, ik ben de broodpudding aan het maken 🙂
   In het begin van het recept staat dat je 1/4 van de lemon curd moet gebruiken, en daarna wordt het niet meer genoemd. Ik ga er vanuit dat ik de reset van de lemoncurd tussendoor ook in het recept werk. Maar misschien is het handig als je het erbij zet.
   Ik laat je weten of het in de smaak is gevallen (moet wel!) 🙂

   • O dat is stom. Ik ga het even nakijken. Ja in principe doe je de lemoncurd op de bodem en daar steek je het brood in. Omdat ik het zo lekker vind smeer ik de brioche er meestal ook nog mee in. Ben benieuwd hoe is ie geworden. Neem aan dat ie inmiddels wel af is!

  • Hij is inmiddels al op. We konden niet wachten tot na het eten 😉
   Ik heb het brood nu inderdaad ook een beetje ingesmeerd. Het was heerlijk!

 4. Jullie eten elke dag toch wel heel lekkere dingen.
  En ze zien er ook nog eens prachtig uit.

 5. OMG ik heb nog nooit broodpudding gegeten. Nog nooit! En zo te zien valt er écht iets te missen. Die ga ik binnenkort op vakantie maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.