Simone's Kitchen

Broodpudding met lemon curd en blauwe bessen – Donna Hay #10

lemoncurd en blauwe bessen broodpudding

Lemon curd en blauwe bessen broodpudding

Je kunt misschien denken dat ik het nummer van Donna Hay heb uitgekozen puur en alleen om het feit dat er een enorme hoeveelheid broodpudding in staat. Het zou best een goede reden zijn , dat is zeker maar het was hem niet… Tot ik de eerste proefde…. Goddelijk lekker!! Maar ik ben dan ook wel een broodpudding fan.
Ik had zoals gebruikelijk weer teveel gemaakt en een gedeelte naar de buren gebracht. Daar kreeg ik te horen dat de buurmeisjes het niet lekker vonden, maar de buurvrouw des te meer. Zou het de lemon curd kunnen zijn? Het is vrij zurig/zoet natuurlijk, maar ik hou ervan.
Het recept gaf aan dat het met brioche gemaakt moest worden en dat is van zichzelf natuurlijk al behoorlijk zoet. Misschien is het beter om het met gewoon brood te doen, want de lemoncurd heeft natuurlijk al de nodige suiker. Wat voor brood je ook gebruikt het is toch wel lekker.

20140321-MH2A7809

Ik kan er lang en kort over kletsen… Ik zeg gewoon lekker maken!

Print recept Pin recept
No ratings yet

Broodpudding met lemon curd en blauwe bessen

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 6

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Verwarm de room in een medium pan tot het net aan de kook komt. Verwijder van het vuur en zet aan de kant. Doe de eieren, suiker en vanille in een kom en klop om dit te combineren. Voeg geleidelijk de room toe terwijl je goed klopt. Zet apart.
  • Lepel 1/4 cup van de lemon curd in de bovem van elke bakvorm (goed ingevet of bekleed met bakpapier) die je wilt gaan gebruiken. Smeer de plakken brioche in met de rest van de lemon curd. Verdeel de brioche over de ovenschaal of schalen en giet het roommengsel eroverheen. Doe de blauwe bessen erop en besprenkel met de witte suiker. Zet de schalen op een bakplaat en laat dit 5-10 minuten staan. Bak het 15-20 minuten tot goudbruin en gaar. Laat het 10 minuten staan.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.