Simone's Kitchen

Hartige broodpudding

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl

Broodpudding fan

Het gebeurt hier nog al eens dat we teveel brood in huis hebben. Heb ik brood gekocht en Tom ook (zonder dat we het van elkaar wisten) of hebben we brood over van een shoot. Je snapt hem denk ik.. En lekker brood heeft meestal weinig conserveringsmiddelen en is dus sneller oud dan een ‘doorgefokt’ stukje witbrood (haha).

En wat is er dan lekkerder dan dat brood gebruiken om een broodpudding te maken? Ik heb er al veel gemaakt maar een hartige nog niet echt. Nou ja niet in deze vorm in ieder geval. We gebruiken wel soms oud stokbrood om een Italiaanse broodschotel te maken, zoals het recept dat je in mijn boek kunt vinden en eigenlijk is dat ook een broodpudding maar deze was toch anders.

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl

Het is super eenvoudig om te maken en erg lekker. En dus ideaal om je oude brood op te maken!

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Hartige broodpudding

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1/2 courgette
  • 200 gr kidneybonen
  • paar zuurdesem brood sneetjes, in blokjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • 150 gr cheddar
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • Verse basilicum om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Verhit wat olie in een pan en bak de uien zachtjes voor een minuutje of tien tot zacht. Voeg hier de knoflook en de courgette aan toe en bak dit even door. Doe de kidneybonen erbij en zet het geheel apart.
  • Meng de melk, gedroogde kruiden, peper en zout en de eieren met de helft van de cheddar. Klop even door.
  • Meng nu je broodblokjes door je tomaat mengsel heen en doe dit over in een ovenschaal. Verdeel het over de schaal en giet het melk-ei mengsel eroverheen en probeer een beetje goed te verdelen.
  • Dek de schotel af met de rest van de cheddar en scheur de mozzarella er in stukjes overheen.
  • Zet 30 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin

Broodpudding fan? Probeer dan ook eens deze paleo broodpudding of deze broodpudding met whiskey chocoladesaus of de zuurdesem broodpudding met blauwe bessen!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.