Simone's Kitchen

Hartige broodpudding met zuurdesem

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl

Hartige broodpudding

Een hartige broodpudding had ik nog niet eerder gemaakt, maar tijdens een broodpudding sessie met Charlotte bedachten we dat een hartige variant misschien ook wel heel erg lekker zou zijn.

Zuurdesem

Het gebeurt hier regelmatig dat we veel brood over hebben. Vaak blijft er van alles over van een shoot en hoewel alles opeten niet helemaal tot de mogelijkheden behoort, proberen we er wel altijd het beste van te maken. Deze hartige broodpudding is dan ook een ideale manier om restjes op te maken.

Je kunt elk willekeurig brood gebruiken wat je in huis hebt en op moet. Het beste is het om brood te gebruiken voor de hartige broodpudding dat al wat ouder is. Ben je meteen van je oude brood af.

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl

Omdat ik zuurdesem heerlijk vind en het niet goed verkrijgbaar is hier, koop ik er altijd teveel van als ik het dan een keer tegenkom. Met als gevolg dat het op moet. Nu kun je er prima een heerlijke tosti van maken maar zelf dat heb je nog flink wat over.

Deze broodpudding gebruikt meteen flink wat. Overigens is het gebruiken van brood in een hartig gerecht niet zo gek als je misschien denkt. Zo is er de Italiaanse broodschotel bijvoorbeeld, die ik ooit postte in mijn boek. Zal hem hier ook nog eens delen. Want ook dat blijft een klassieker.

Deze hartige broodpudding is niet heel erg wezenlijk anders. Ik gebruikte er ook nog kidneybonen in en natuurlijk lekker veel kaas en groente. Die groentes kun je extra toevoegen als je het wat gezonder wilt maken.

Laat de broodpudding even staan voor je het in de oven schuift. Dan kunnen de smaken even goed in het brood trekken.

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Hartige broodpudding

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1/2 courgette
  • 200 gr kidneybonen
  • paar zuurdesem brood sneetjes, in blokjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • 150 gr cheddar
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • Verse basilicum om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Verhit wat olie in een pan en bak de uien zachtjes voor een minuutje of tien tot zacht. Voeg hier de knoflook en de courgette aan toe en bak dit even door. Doe de kidneybonen erbij en zet het geheel apart.
  • Meng de melk, gedroogde kruiden, peper en zout en de eieren met de helft van de cheddar. Klop even door.
  • Meng nu je broodblokjes door je tomaat mengsel heen en doe dit over in een ovenschaal. Verdeel het over de schaal en giet het melk-ei mengsel eroverheen en probeer een beetje goed te verdelen.
  • Dek de schotel af met de rest van de cheddar en scheur de mozzarella er in stukjes overheen.
  • Zet 30 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Broodpudding fan? Probeer dan ook eens deze paleo broodpudding of deze broodpudding met whiskey chocoladesaus of de zuurdesem broodpudding met blauwe bessen!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.