Hartige broodpudding

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl

Broodpudding fan

Het gebeurt hier nog al eens dat we teveel brood in huis hebben. Heb ik brood gekocht en Tom ook (zonder dat we het van elkaar wisten) of hebben we brood over van een shoot. Je snapt hem denk ik.. En lekker brood heeft meestal weinig conserveringsmiddelen en is dus sneller oud dan een ‘doorgefokt’ stukje witbrood (haha).

En wat is er dan lekkerder dan dat brood gebruiken om een broodpudding te maken? Ik heb er al veel gemaakt maar een hartige nog niet echt. Nou ja niet in deze vorm in ieder geval. We gebruiken wel soms oud stokbrood om een Italiaanse broodschotel te maken, zoals het recept dat je in mijn boek kunt vinden en eigenlijk is dat ook een broodpudding maar deze was toch anders.

Hartige broodpudding | simoneskitchen.nl

Het is super eenvoudig om te maken en erg lekker. En dus ideaal om je oude brood op te maken!

Hartige broodpudding

Ingredients:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1/2 courgette
  • 200 gr kidneybonen
  • paar sneden zuurdesem brood, in blokjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 3 eieren
  • 150 gr cheddar
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
Verse basilicum om te serveren

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Verhit wat olie in een pan en bak de uien zachtjes voor een minuutje of tien tot zacht. Voeg hier de knoflook en de courgette aan toe ne bak dit even door. Doe de kidneybonen erbij en zet het geheel apart.
  3. Meng de melk, gedroogde kruiden, peper en zout en de eieren met de helft van de cheddar. Klop even door.
  4. Meng nu je broodblokjes door je tomaatmengsel heen en doe dit over in een ovenschaal. Verdeel het over de schaal en giet het melk-ei mengsel eroverheen en probeer een beetje goed te verdelen.
  5. Dek de schotel af met de rest van de cheddar en scheur de mozzarella er in stukjes overheen.
  6. Zet 30 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *