Mandarijn broodpudding | simoneskitchen.nl

Lijnen, ik vind het echt een rotwoord. Het impliceert afzien, ellende, droog brood, water. Ongezellig. Dat is de associatie die ik met “lijnen” heb. Dus doe ik niet aan de lijn. Per definitie. Ik heb al eerder gezegd dat ik ook niet ‘op dieet’ ga. Maar ja ik moet wel afvallen natuurlijk… 🙂 En ter inspiratie kijk ik dan graag naar andere mensen die ook aan het afvallen zijn. En nu dan dus Linda. En ook Linda van Lekker eten met Linda. Die heel dapper op tv riep hoe zwaar ze is. Respect. Pfft, ik denk dat ik ter plekke van schaamte door de stoel was gezakt als ik mijn gewicht had moeten verklappen. Zeker als de dames naast me heel blij melden dat ze 67 kilo wegen. 67 kilo! Dan ben je toch niet te dik…

Mandarijn broodpudding | simoneskitchen.nl

Linda zelf weegt 82 kilo. De andere Linda ook. Ik zou willen dat ik het al ben! Misschien kan een enkeling zich nog herinneren dat ik ooit heb geroepen dat ik 105 kilo ben. Dus dan is 82 echt een heel stuk minder. Inmiddels zijn er 9 kilo vanaf, maar heb ik nog een lange weg te gaan. Want het gaat niet snel. Komt natuurlijk omdat ik stug weiger om aan die lijn te doen. Dus heb ik over die 9 kilo bijna een half jaar gedaan. Waarbij de eerlijkheid me gebied om te zeggen dat ik pas de laatste paar maanden echt serieus met mijn voeding bezig ben. Daarvoor was het nogal half bakken. Dus misschien moet ik zeggen dat ik in 3 maanden tijd 9 kilo ben afgevallen. Klinkt al een stuk beter toch?

Mandarijn broodpudding | simoneskitchen.nl

Maar ik wil dit keer niet dat het een tijdelijke actie is. Ik wil blijvend die kilo’s kwijt en dan is langzaam goed. Ik eet er niet noodzakelijkerwijs minder door, maar wel bewuster. Ben er wel veel mee bezig, maar zoals je ziet maak ik ook echt nog wel eens wat lekker zoets zoals deze mandarijn broodpudding. Iets meer werk dan een ‘normale’ broodpudding maar misschien daarom ook wel extra lekker.

Voor als je even een beloning nodig hebt. En deze is zo lekker dat een enkel hapje al heel veel voldoening geeft. En dan geef je de rest gewoon weg. Wedden dat niemand daarover klaagt?  Bovendien heb ik Nicole (personal trainer) die elke week meekijkt als ik op de weegschaal stap. Dat is dan net toch even dat beetje meer stok achter de deur… 🙂

En hoe is het met jullie gesteld? Doen jullie ook mee met Linda? Ik ga in ieder geval de komende weken nog net even beter mijn best doen. Bovendien komt de zomer eraan dus dan wil ik wel wat strakker in mijn vel zitten!

Mandarijn broodpudding | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Mandarijn broodpudding

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 6 personen

Ingrediënten

 • 1 mandarijn ongeschild
 • 220 gr suiker
 • 560 gr slagroom
 • 3 eieren
 • 2 tl vanille
 • 350 gr witbrood korst verwijderd en dik gesneden
 • 1 el witte suiker
 • 2 mandarijnen in segmenten
 • poedersuiker

Instructies

 • Doe de mandarijn in een kleine steelpan op hoog vuur en voeg genoeg water toe om te bedekken. Verzwaar met een deksel of schoteltjes en breng aan de kook. Verlaag de temperatuur naar medium en kook 30-40 minuten of tot de mandarijn zacht is. Laat afkoelen, en bewaar de kookvloeistof.
 • Doe de mandarijn in de keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Doe 250 ml van de kookvloeistof en 110 gr suiker in een pan op medium vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en kook voor 8-10 minuten of tot het iets dikker is geworden. Zet apart.
 •  http://donnahay.comVerwarm de oven voor op 180˚C.
 • Verhit de room in een steelpan op medium tot tegen het kookpunt. Haal van het vuur en zet apart. Doe de eieren, resterende suiker, vanille en mandarijnpasta in een kom en mix het samen. Langzaam voeg je de room erbij tot het goed gemengd is. Zet apart.
 • Snij elke snee brood in vier vierkantjes. Verdeel het brood over een ovenschaal met anti aanbakpapier. Giet het room mengsel erover en bestrooi met de witte suiker. Zet op een bakplaat en laat even tien minuten rusten. Bak 15-20 minuten of tot goudbruin en stevig.
 • Laat weer tien minuten staan. Doe de mandarijnpartjes bij de mandarijnniroop en toss to combine. Bestuif de pudding met poedersuiker en gebruik de mandarijnsiroop bij het serveren
Gang: Dessert
Auteur: Donna Hay

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!