Rabarber broodpudding met frambozencurd – Donna Hay #11
Mijn moeder zei vroeger al tegen me; “Als je hoofd niet vastzat dan vergat je die ook nog..” Dus… was ik bijna vergeten om deze overheerlijke rabarber broodpudding te plaatsen! En dat zou natuurlijk zonde zijn want anders moeten jullie weer een jaar wachten voor er rabarber is en meer van die ellende. Bovendien is dit nummer 11 (pas) van de Donna Hay Challenge, die natuurlijk voor geen meter opschiet eigenlijk. Hahaha… Maar ik ben goed bezig geweest vorig weekend dus er komen er binnenkort weer een paar aan. Er gaat een moment komen dat ik een gerecht maak uit de Donna Hay die ik niet lekker vind. Dat moet toch haast wel?
Nu zijn aanpassingen wel toegestaan (het zijn mijn regels tenslotte!) en dat heb ik dan ook hier gedaan want oorspronkelijk was dit een broodpudding zonder rabarber maar met frambozen. Ik vond hem weer waanzinnig lekker en zit me nu al stiekem te verheugen op die andere smaken broodpudding die ik nog ‘moet’ maken maar heb besloten dat het verstandiger is om eerst de gezondere recepten maar eens te gaan doen. Want het loopt uit de haaaaaaannnnddd… 😉
Rabarber en vanille gerolde broodpudding
Ingrediënten
- 560 ml slagroom
- 1 vanillepeul gesplitst en zaadjes eruit geschraapt
- 3 eieren
- 75 gr suiker
- 300 gr rabarber
- brioche brood
- 220 gr frambozen curd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C. Verwarm de room, vanille peul en de zaadjes in een steelpannetje tot het bijna aan de kook is. Haal van het vuur en zet aan de kant en bewaar de vanille peul.
- Doe de eieren en suiker in een kom en klop om het te combineren. Voeg de room langzaam toe, al kloppend tot alles gemengd is. Zet apart.
- Doe de rabarber met de suiker in een pannetje en een klein beetje water. breng aan de kook en laat gaar worden. Proef even of de rabarber niet te zuur is. Doe de rabarber onder in een ovenschaal
- Snij het brioche brood in de lengte in dunne plakken en bestrijk met de frambozen curd. Rol voorzichtig op, snij het rolletje doormidden en zet de rolletjes met de snijkant boven in de ovenschaal in de rabarber en ga hiermee door tot de ovenschaal vol is.
- Giet het roommengsel over de rolletjes heen en leg eventueel de vanillepeul er bovenop. Laat het 5-10 minuten staan voor je het in de oven zet.
- Bak het vervolgens een minuut of 15, dek af met aluminium folie en bak nog eens 15-20 minuten of tot goudbruin en stevig.
- Laat tien minuten staan voor je het serveert.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Heerlijke en makkelijke rabarber tulband | Simone's Kitchen
Grappig, ik moet met schaamrood op de kaken bekennen dat ik ook nog nooit met rabarber heb gekookt en nog nooit broodpudding heb gegeten 😀
(leuk idee trouwens om je mobiel/ Instagram ook op de foto te zetten!)
Nee Gitta! Wat zeg je me nu…. Zoooo lekker rabarber EN broodpudding…
NIET GOED DIT. Haha, voor mij dan althans. Nu besef ik dat ik nog nooit broodpudding op heb, laat staan zelfgemaakt en nu wil ik broodpuddig, maar het is zo niet detox-prood. Dus ik bewaar het maar voor erna! Post-detoxen met deze broodpudding 😉 lijkt me niet verkeerd.
Nou ik weet niet of dat dan meteen de goede dingen van de detox teniet doet.. 😉 Maar als je nog niet bent begonnen kun je natuurlijk ook een pre-detox broodpudding doen.. Hint hint
Dit ziet er echt goddelijk uit..! Heb nog nooit rabarber gebruikt, toch maar eens doen!
Neee Diede dat meen je niet.. 😉 Je hebt toch wel een keer rabarber gegeten of ook niet?
Eeeh… Hahah. Wel rabarbercompote, uit zo’n potje. Maar ik weet niet of dat telt. Ik zie steeds van die mooie stengels liggen, maar ben een beetje bang voor mijn onwetendheid over rabarber. Misschien toch dit lekkere recept maar proberen dan!;)
Nee een potje telt niet mee! En rabarber is echt makkelijk… Gewoon doen dus…