Simone's Kitchen

Rabarber broodpudding met frambozencurd – Donna Hay #11

Rabarber broodpudding met frambozen curd | simoneskitchen.nl

Mijn moeder zei vroeger al tegen me; “Als je hoofd niet vastzat dan vergat je die ook nog..” Dus… was ik bijna vergeten om deze overheerlijke rabarber broodpudding te plaatsen! En dat zou natuurlijk zonde zijn want anders moeten jullie weer een jaar wachten voor er rabarber is en meer van die ellende. Bovendien is dit nummer 11 (pas) van de Donna Hay Challenge, die natuurlijk voor geen meter opschiet eigenlijk. Hahaha… Maar ik ben goed bezig geweest vorig weekend dus er komen er binnenkort weer een paar aan. Er gaat een moment komen dat ik een gerecht maak uit de Donna Hay die ik niet lekker vind. Dat moet toch haast wel?

Rabarber broodpudding met frambozen curd | simoneskitchen.nl

Nu zijn aanpassingen wel toegestaan (het zijn mijn regels tenslotte!) en dat heb ik dan ook hier gedaan want oorspronkelijk was dit een broodpudding zonder rabarber maar met frambozen. Ik vond hem weer waanzinnig lekker en zit me nu al stiekem te verheugen op die andere smaken broodpudding die ik nog ‘moet’ maken maar heb besloten dat het verstandiger is om eerst de gezondere recepten maar eens te gaan doen. Want het loopt uit de haaaaaaannnnddd… 😉

Print recept Pin recept
No ratings yet

Rabarber en vanille gerolde broodpudding

Ik heb voor dit recept frambozencurd gebruikt dat ik op een of andere beurs heb gekocht. Kun je dit niet vinden dan kun je ook frambozenjam gebruiken of lemon curd als je van dat zurige houdt.
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 560 ml slagroom
  • 1 vanillepeul gesplitst en zaadjes eruit geschraapt
  • 3 eieren
  • 75 gr suiker
  • 300 gr rabarber
  • brioche brood
  • 220 gr frambozen curd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Verwarm de room, vanille peul en de zaadjes in een steelpannetje tot het bijna aan de kook is. Haal van het vuur en zet aan de kant en bewaar de vanille peul.
  • Doe de eieren en suiker in een kom en klop om het te combineren. Voeg de room langzaam toe, al kloppend tot alles gemengd is. Zet apart.
  • Doe de rabarber met de suiker in een pannetje en een klein beetje water. breng aan de kook en laat gaar worden. Proef even of de rabarber niet te zuur is. Doe de rabarber onder in een ovenschaal
  • Snij het brioche brood in de lengte in dunne plakken en bestrijk met de frambozen curd. Rol voorzichtig op, snij het rolletje doormidden en zet de rolletjes met de snijkant boven in de ovenschaal in de rabarber en ga hiermee door tot de ovenschaal vol is.
  • Giet het roommengsel over de rolletjes heen en leg eventueel de vanillepeul er bovenop. Laat het 5-10 minuten staan voor je het in de oven zet.
  • Bak het vervolgens een minuut of 15, dek af met aluminium folie en bak nog eens 15-20 minuten of tot goudbruin en stevig.
  • Laat tien minuten staan voor je het serveert.
Auteur: Donna Hay

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.