Broodpudding met whiskey chocoladesaus | simoneskitchen.nl

Zelfs de grootste Dude is af en toe een softie. En om dit toe te kunnen geven moet je eigenlijk weer dude genoeg zijn.
Een dude die midden in de winkelstraat gaat staan en luidkeels schreeuwt: “Ik ben een watje!”, is niet het toppunt van mannelijkheid.
Maar wanneer een Dude zo nu en dan zijn zachte kant laat zien, kan hem dit juist stoerder maken.
Ik weet dat het lastig is voor de meeste dudes om dit een plek te geven, maar ik zal het proberen uit te leggen met een voorbeeld.

Ook deze dude durft (heel soms) over zijn ‘softer side’ te praten en  vandaag laat ik mij van mijn ‘zachte’ kant laten zien.
Let op: het feit dat een dude zijn zachte kant zo openlijk laat zien kan als schokkend ervaren worden, dus alleen de Dudes (en Dudettes) met stalen zenuwen wordt aangeraden door te lezen.

Broodpudding met chocolade whiskey saus | simoneskitchen.nl

Afijn daar komt mijn voorbeeld en tegelijkertijd mijn openbaring aan de wereld:
Waar ik normaal gesproken over stoere stukken vlees praat of hele kippen op een bierblik, zal ik jullie verklappen dat ik zo nu en dan kan smelten wanneer ik terug denk aan die tijd dat ik nog klein was.
Ik kwam dan bij mijn oma en zij maakte dan voor ons broodpudding. Wat een heerlijke tijd was dat, zeg.
Die combinatie van brood, vanille en een vleugje kaneel uit de oven.. Iedere keer als ik daaraan denk, wordt ik gewoon weer een beetje week in de knietjes.
Er mag dan gezegd worden dat ik een stoere vent ben met al dat manneneten, maar wanneer er broodpudding in het spel is, verander ik spontaan weer in dat 4 jarige jochie dat in zijn korte broek bij oma aan de keukentafel zo’n schaal van dat lekkers leeg lepelt.
Je ziet dat een Dude soms ook best een softie kan zijn.

Weet je wat? Ik ga gewoon een broodpudding maken. Kan mij het schelen?
Maar dan wel met een beetje volwassen twist (moet natuurlijk niet TE soft worden hier, he?)
Vandaag maak ik die ouderwetse broodpudding en daar doe ik dan een whiskysaus bij, voor het tikkie stoer en natuurlijk ook voor de lekkere bite.
En dan neem ik de chocolade whiskysaus van Moon Delights. Zij hebben de lekkerste marinades, dressings en dus ook sauzen in de verkoop die allemaal met whisky zijn gemaakt.

Simone en Sander (het koppel achter Moon Delights) heb ik leren kennen op de markt en buiten dat hun producten allemaal geweldig van smaak zijn, is het ook nog eens een heel leuk stel.
Ze kunnen geweldig koken en je kan ook goed met ze lachen.
Zoek ze maar een keer op, op één van de markten waar ze staan en vraag dan of je iets kunt proeven. Gegarandeerd lekker!

Kijk hier maar eens wat ze allemaal voor moois maken met whisky in de hoofdrol.

En nu snel aan de broodpudding met een stoere saus beginnen. Dat wordt weer terug naar mijn kinderjaren, maar dan wel met een dikke dude knipoog.. 🙂

Ps: weet je wat het verschil is tussen whisky en whiskEy? Het land van herkomst. Whisky (zonder ‘E’) komt uit Schotland en whiskey komt uit Ierland of Amerika. Weer wat geleerd.

Broodpudding met whiskey chocoladesaus | simoneskitchen.nl

Broodpudding met chocolade whiskysaus

Nog geen review

Heerlijke zoete broodpudding met een geraffineerde saus van chocola en whisky.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 45 minuten
totaal 1 uur

4 personen

Ingrediënten

 • 1/2 brood
 • 3 eieren
 • 450 ml melk
 • 150 gr basterdsuiker
 • 125 ml slagroom
 • 30 gr rozijnen
 • 1/2 el vanille-extract
 • 1/2 el gemalen kaneel
 • 1 flesje Scotch Whisky Chocolate sauce van Moon Delights

 • Verwarm de oven voor op 150°C. Snij het brood in blokjes van 2-3 cm. (met of zonder korstje. Wij vinden het korstje juist lekker)
 • In een middelgrote kom klop je de eieren eerst los en doe hierna de suiker erbij. Klop dit nog even goed door voordat je de melk en room erbij giet en vervolgens de kaneel en vanille extract erbij doet. Klop dan alles goed door tot je een glad mengsel krijgt.
 • Leg de broodblokjes in een ovenschaal, en gooi hier de rozijnen overheen. Giet daarna het zoete mengsel eroverheen en laat dit een paar minuten in het brood trekken.
 • Bak de broodpudding in ongeveer drie kwartier gaar. Hij moet aan de bovenkant mooi lichtbruin geworden zijn.
 • Haal de broodpudding uit de oven en laat in ieder geval tien minuten afkoelen. Ondertussen verwarm je het ongeopende fles whiskysaus in een pannetje met heet water, zodat deze nog dunner en beter schenkbaar wordt. Serveer de broodpudding warm met hierover heen een royale portie van die heerlijke chocolade whisky saus.
 •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.