Broodpudding van zuurdesem met blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Broodpudding met blauwe bessen

Charlotte en ik hadden bedacht dat we broodpudding gingen maken, maar het enige brood dat we nog in huis hadden was zuurdesem. Normaal gesproken niet meteen het soort brood dat je gebruikt voor een broodpudding, maar he, we dachten; we proberen het gewoon. En dat blijkt nu net een uitstekende keus te zijn geweest. Het brood is een stuk steviger dan de standaard brioche of het krentenbrood dat ik vaak gebruik en zorgt voor een extra lekkere smaak.

Broodpudding met blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Je hoeft de korstjes er niet af te halen. Dat is optioneel. Lekker met blauwe bessen of met rood fruit, dat kan ook prima.

Broodpudding met zuurdesem brood en blauwe bessen

Je kunt deze heerlijke broodpudding zo serveren of het extra luxe maken door er vanille-ijs en/of slagroom bij te geven. Maar hou er rekening mee dat het machtig is!

Ingredients:

  • paar sneetjes zuurdesem brood in blokjes gesneden (met of zonder korst)
  • 3 eieren
  • 1/2 pot lemon curd (wij gebruikten die van Chivers)
  • 70 gr suiker
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr blauwe bessen
  • 50 gr rozijnen
  • 2 tl vanille
  • kokosrasp voor ervoer

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Meng de suiker, vanille en de eieren en roer dit goed door. Voeg lemon curd toe en zorg dat alles gemengd is.
  3. Verwarm de slagroom (niet koken) en meng al roerend het eimengsel erdoor. Roer de rozijnen erdoor.
  4. Doe de stukjes brood in een ovenschaal en giet het roommengsel eroverheen. Schud even met de schaal zodat alles goed gemengd is. Strooi de blauwe bessen er overheen en een beetje van de kokosrasp. Zet in de oven voor een minuut of twintig of tot de broodpudding goudbruin is.
  5. Voor serveren bestrooi je het nog een keer met de kokosrasp.