Chocolade wafels met chocolade saus | simoneskitchen.nl

Dudefoetsie dinsdag

Ja, ja ik weet het: het is vandaag dinsdag en dus zou de dude hier eigenlijk zijn opwachting moeten maken, maar die heeft het afgelopen weekend doorgebracht in Duitsland. Op een kerstmarkt wel te verstaan en hoewel hij daar zat inspiratie heeft opgedaan (bier enzo… zijn ze goed in daar, in Duitsland) was er natuurlijk geen tijd meer om een dudefood gerecht te maken en te fotograferen en te schrijven. Gaat best veel tijd in zitten namelijk. Maar ik heb zoveel gekookt en gebakken de laatste tijd dat ik nog wel wat lekkers had liggen.

Chocoladewafels | simoneskitchen.nl

Chocoladewafels met blauwe bessen en slagroom

Chocoladewafels… Want ik had het beloofd he; dat er meer wafels hier langs zouden komen. Ook hier komt het recept weer bij Donna Hay vandaan want mijn eerste poging om zelf een wafelrecept (een hartige nog wel) in elkaar te zetten is tot nu toe jammerlijk mislukt. Maar daar zal ik je een andere keer alles over vertellen.

Chocoladewafels met slagroom en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ik zou kunnen zeggen dat het een leuke traktatie is voor bij Sinterklaas ofzo, maar ik vermoed dat de meesten van jullie Sinterklaas al achter de rug hebben. Dus laat ik het er dan maar op houden dat dit een heerlijk weekendrecept is of ook erg lekker als dessert, ontbijt of gewoon zomaar.

Chocolade wafels met chocolade saus | simoneskitchen.nl

Chocoladewafels met blauwe bessen en slagroom

Nog geen review

De blauwe bessen en slagroom zijn natuurlijk optioneel. Je kunt deze wafels ook prima serveren met chocoladesaus, vanilleijs of gewoon zo eten.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 35 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr cacao
  • 1 tl koekkruiden
  • 110 gr suiker
  • 375 ml karnemelk
  • 60 ml plantaardige olie
  • 2 eieren gesplitst
  • slagroom om te serveren
  • blauwe bessen om te serveren
  •  

  • Doe de bloem, maizena, bakpoeder, cacao, specerijen en suiker in een grote kom en meng dit. Voeg de karnemelk, olie en eidooiers toe en klop tot je een glad beslag hebt
  • Doe de eiwit in een medium kom en klop tot je stijve pieken hebt. Vouw de eiwit door het bloemmengsel.
  • Verhit een wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Doe het beslag in de vormen en bak voor 3-5 minuten of tot krokant en gaar. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  • Serveer warm of koud met ijs, slagroom en/of blauwe bessen en chocoladesaus

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bestek Epoque van Mepra

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.