Chocolade wafels met chocolade saus | simoneskitchen.nl

Dudefoetsie dinsdag

Ja, ja ik weet het: het is vandaag dinsdag en dus zou de dude hier eigenlijk zijn opwachting moeten maken, maar die heeft het afgelopen weekend doorgebracht in Duitsland. Op een kerstmarkt wel te verstaan en hoewel hij daar zat inspiratie heeft opgedaan (bier enzo… zijn ze goed in daar, in Duitsland) was er natuurlijk geen tijd meer om een dudefood gerecht te maken en te fotograferen en te schrijven. Gaat best veel tijd in zitten namelijk. Maar ik heb zoveel gekookt en gebakken de laatste tijd dat ik nog wel wat lekkers had liggen.

Chocoladewafels | simoneskitchen.nl

Chocoladewafels met blauwe bessen en slagroom

Chocoladewafels… Want ik had het beloofd he; dat er meer wafels hier langs zouden komen. Ook hier komt het recept weer bij Donna Hay vandaan want mijn eerste poging om zelf een wafelrecept (een hartige nog wel) in elkaar te zetten is tot nu toe jammerlijk mislukt. Maar daar zal ik je een andere keer alles over vertellen.

Chocoladewafels met slagroom en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ik zou kunnen zeggen dat het een leuke traktatie is voor bij Sinterklaas ofzo, maar ik vermoed dat de meesten van jullie Sinterklaas al achter de rug hebben. Dus laat ik het er dan maar op houden dat dit een heerlijk weekendrecept is of ook erg lekker als dessert, ontbijt of gewoon zomaar.

Chocolade wafels met chocolade saus | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Chocoladewafels met blauwe bessen en slagroom

De blauwe bessen en slagroom zijn natuurlijk optioneel. Je kunt deze wafels ook prima serveren met chocoladesaus, vanilleijs of gewoon zo eten.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de bloem, maizena, bakpoeder, cacao, specerijen en suiker in een grote kom en meng dit. Voeg de karnemelk, olie en eidooiers toe en klop tot je een glad beslag hebt
  • Doe de eiwit in een medium kom en klop tot je stijve pieken hebt. Vouw de eiwit door het bloemmengsel.
  • Verhit een wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Doe het beslag in de vormen en bak voor 3-5 minuten of tot krokant en gaar. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  • Serveer warm of koud met ijs, slagroom en/of blauwe bessen en chocoladesaus

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bestek Epoque van Mepra

Delen is fijn!