Deze heerlijke snelle cheesecake maak je met een scheutje goede port en blauwe bessen. Ideaal snel dessert voor als je onverwachts gasten over de vloer hebt.

Snelle cheesecake met port en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Snelle cheesecake met een twist

Verheugen jullie je ook al een beetje op de aankomende (aanstormende) decembermaand? Ondanks dat het vaak ook een drukke periode is kan ik intens genieten van een gezellig aangekleed huis met kerstlampjes, lekker eten met familie en vrienden en…. kerstrecepten uitproberen! Ok, dat vind ik misschien wel het leukste onderdeel als ik eerlijk ben.

Snelle cheesecake met port | simoneskitchen.nl


Wij gaan dit jaar met kerst uit eten. Een keer met familie en een keer lekker samen met Tom (inclusief hotelletje). Aan de ene kant vind ik dat heerlijk, want ik hoef voor de verandering eens niet na te denken wat we gaan maken. Maar een klein beetje jammer is het ook wel, want thuis koken is – voor mij – onderdeel van de lol van Kerst. Maar goed, dit jaar is het zo druk geweest dat we besloten om het onszelf eens lekker makkelijk te maken.

Snelle cheesecake met port | simoneskitchen.nl

Toen ik echter door Offley werd gevraagd om een feestelijk recept te bedenken met hun LBV port was ik meteen enthousiast. De port is natuurlijk heerlijk om zo te drinken bij een dessert, maar ik besloot om de port behalve er naast ook ín het recept zelf te verwerken.

Ideaal kerstdessert

Het dessert smaakt echt als cheesecake maar kost je slechts een fractie van de tijd die nodig is voor een echte cheesecake. Serveer het in leuke glazen en je bent binnen tien minuten klaar. Glaasje LBV port ernaast en smullen!

Port evenement
“Mijn” winnaars van de actie!

Offley workshop

Afgelopen zaterdag was er een workshop in het Smulweb college met alle winnaars van de Offley actie. De gerechten die gekookt werden kwamen van Charlotte van Charlie’s Kitchen, Linda van Lekker eten met Linda en van mij. Charlotte had het voor- en het tussengerecht, Linda het hoofdgerecht en ik het dessert.

Port evenement
Tussengerecht van Charlotte links

Er werd lekker gekookt, al was mijn dessert natuurlijk zó klaar en mede dankzij de lekkere port die de hele avond werd geschonken zat de sfeer er goed in..

Albert van Beeck Calkoen (ook wel bekend als mister Cocktail himself) vertelde bij elk gerecht wat over de port van die gang, waarna de bedenker van het recept nog een korte intro gaf hoe het recept tot stand was gekomen.

Port evenement
Het hoofdgerecht van Linda

Port inspiratie

Ik had natuurlijk al vaker met port gekookt maar nog niet eerder een menu meegemaakt waarbij elke gang een andere port als combinatie had. De links naar de andere recepten vind je hieronder trouwens. Alle drie meer dan de moeite waard. Jammer dat ik dit jaar met Kerst niet thuis ben anders was ik denk ik voor die heerlijke lamsrack gegaan.

Ik maakte het dessert met de Offley LBV (Late Bottled Vintage) port. Offley Late Bottled Vintage heeft een diepe, intens robijrode kleur, is gemaakt van rijpe rode vruchten. Deze port past perfect bij een dessert of bij een kaasplankje.

Port evenement

De gerechten:

Kook jij wel eens met port en wat is jouw favoriete combinatie?

Port evenement
Snelle cheesecake met port en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Snelle cheesecake met port en blauwe bessen

5 van 3 stemmen
GangDessert

Onverwacht gasten of gewoon geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit dessert ideaal. Lekker, makkelijk en het staat binnen een paar minuten op tafel.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 bastognekoeken
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr roomkaas
  • 4 el suiker
  • 40 ml Offley LBV Port
  • 200 gr blauwe bessen

  • Doe de koekjes in een plastic zakje en sla er een paar keer op met een deegroller of iets anders tot je grove kruimels hebt.
  • Verdeel de koekkruimels over 4 mooie glazen en druppel er wat van de port overheen. (ongeveer een halve eetlepel per glas)
  • Meng de yoghurt en de roomkaas samen in een kom. Voeg hier de suiker en de rest van de port bij en meng dit goed door elkaar. Indien het te klonterig blijft gebruik dan kort een staafmixer.
  • Schep het roomkaas mengsel op de kruimelbodem en zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
  • Verdeel de blauwe bessen over de bovenkant van je dessert.
  • Serveer met een glaasje LBV port.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Cheesecake fan? Kijk dan ook eens naar onderstaande cheesecake recepten:

Groepsfoto
Fotografie Daisy Pater
Het kookteam
Fotografie Daisy Pater

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.