Supersimpele cheesecake met frambozen
Goedenmorgen! Hebben jullie ook het gevoel dat de herfst heel hard in aantocht is? Het is altijd dat ondefinieerbare iets in de lucht. Dat moment dat je ineens denkt: he het is herfst…
Begrijp me niet verkeerd: ik ben gek op de herfst. Al had de zomer eigenlijk best wel wat langer mogen duren (en beter mogen zijn). Maar gure dagen, donkere avonden en gezellige kou. Haha. Gezellige kou… Pfft. Dat klinkt voor geen meter. Nu is het wel anders sinds Tom op de markt staat. (Vandaag op de Randwijckmarkt in Amstelveen, wil je even komen proeven) Want voor de markt is het zelden het juiste weer. Te warm (chocola die smelt), te koud (olie die stolt) of te nat (geen klanten).
Dus je snapt dat de herfst voor Tom niet meteen het favoriete seizoen is. Alhoewel de zomer ook erg nat is geweest hoor, dus wellicht krijgen we een geweldige herfst. 🙂
Anyway,zomerfruit is ook hard op zijn retour. De aardbeien die je nu ziet komen volgens mij al niet meer van de volle grond en zijn lang zo mooi rood en sappig niet meer. Frambozen had ik van de week nog wel een mooie batch en dus nog snel een gerechtje waarbij lekker zomerfruit perfect is.
Bovendien perfect voor het weekend! Want dan mag je jezelf extra verwennen, toch? En deze cheesecake hoef je niet te bakken, maar lijkt toch qua smaak en structuur een beetje op de gebakken versie en is gewoon heel erg lekker. Trouwens ook een lekker dessert voor de kerstdagen (ja, ja, want die komt hard dichterbij hoor!). Kun je van tevoren klaar maken en smaakt alleen maar lekkerder na een dag in de koeling!
Ook zo’n fan van cheesecake? Probeer dan ook eens deze nog snellere variant!
Simpele frambozen cheesecake met frambozen
Ingrediënten
- 200 gram bastogne koeken
- 60 gram boter
- 3 blaadjes gelatine
- 400 gram monchou
- 1 tl vanille essence of gebruik 1 vanille stokje merg
- 200 gram suiker
- 250 ml slagroom
- sap van 1/2 citroen
- rasp van 1 citroen
- 2 bakjes frambozen
- bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm of kleine ronde bakvormpjes
Instructies
- Als je een springvorm gebruik is het handig om die te bekleden met bakpapier. Anders is het er lastig uit te scheppen (zoals wij aan de lijve ondervonden.Haha)
- Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en verkruimel die fijn. Doe over in een bak. Smelt de boter in een steelpannetje en giet bij de bastogne. Roer dit goed door zodat alle kruimels een beetje vochtig zijn. Stort het geheel in de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 30 minuten om hard te worden.
- Week je gelatine in koud water
- Doe de monchou, de vanille en de suiker in een kom en mix dit tot het een glad geheel is geworden. (je kunt dit met een mixer doen of met een kitchenaid of iets vergelijkbaars) Voeg de slagroom toe (hou 2 eetlepels slagroom achter) en klop door tot het een glad en lobbig is.
- Doe de 2 eetlepels slagroom samen met het sap van de citroen in een klein pannetje en verwarm dit heel even. Het hoeft niet mega heet te zijn alleen warm genoeg om de gelatine in op te lossen. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe dit bij de slagroom, roer even door tot de gelatine weg is en giet het mengsel dan bij de rest. Rasp de citroenrasp eroverheen. Spatel het door tot gemengd en doe het geheel dan in je springvorm.
- Strijk mooi glad met een lepel en doe dan je frambozen erop. Zet vier uur in de koeling voor je het serveert.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Bedankt dat hier ook iets is wat ik kan eten .want ik heb een hele heftige noten allergie .En ben allergisch voor eieren.uien selderij en peper en ook nog voor zalm .Als u ook recepten weet zonder deze ingrediënten ben ik u dankbaar hier voor .
Hallo,
Vanille is dat vanillesuiker of iets anders?
Vanille is eh vanille 🙂 Zo’n stokje waar je het merg uitschraapt?
Ah ik zie al het probleem… 🙂 Ik heb het even verduidelijkt in het recept nu!
Heerlijk ik ben gek op frambozen! Dit weekend komen mijn schoonouders eten en die zijn nogal van de etiquette. Tafellinnen en servies heb ik allemaal al ingekocht, nu de gerechten nog, deze is een goede kanshebber!
O lekker! Ik vond het een topper hoor!
Hoe lang blijft deze cheesecake goed?
Btw heb net de beslagkom helemaal uitgelikt!! Kan niet wachten op t resultaat!!
Nou er zit natuurlijk slagroom in dus niet al te lang maar zeker een dag of twee! Ben benieuwd wat je ervan vind!
Dat ziet er erg lekker uit. Ik heb laatst ook een cheesecake met mango gehad, was ook een aanrader
Ahh, s uper lekker recept met framboosjes!