Deze heerlijke mini limoen cheesecake maak je makkelijk in een speciaal vormpje. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hier een grote cheesecake van te maken.

Mini limoencheesecake

Mini limoen cheesecake

De meeste cheesecakes die ik maak zijn vaak gebakken. Vroeger als kind maakte ik thuis altijd de kwarktaarten, maar een niet gebakken cheesecake zoals deze is toch wel echt even wat anders. Ik vergelijk ze wel vaak met elkaar maar deze mini limoen cheesecakes zijn een stukkie minder licht dan een kwarktaart. Maar wel heel erg lekker!

En laten we eerlijk zijn, je eet deze limoen cheesecake natuurlijk niet elke dag. En zo af en toe is niks mis mee.

Ik maakte ze voor het kerstnummer van Goodfood van alweer een tijd geleden maar kwam erachter dat ik ze nog steeds niet gepost heb hier. En geloof me, deze zijn de moeite waard om te maken.

Mini limoen cheesecake

Met mini vormpjes

Ik bakte deze mini limoen cheesecakes trouwens in een wat onhandige vorm. Ze zien er wel mooi uit maar het eruit krijgen heeft me de nodige zweetdruppels gekost. Het is makkelijker om het in een gewoon mini vormpje te doen van 10 cm zoals bijvoorbeeld deze. Dat werkt een stuk prettiger en dan weet je in ieder geval zeker dat je je cheesecakes er ongeschonden uit krijgt.

Overigens is het natuurlijk ook helemaal prima om het in een grote vorm te bakken. Gebruik dan een springvorm van 20 cm. Sowieso wel handig om de zijkanten en de bodem goed te bekleden met bakpapier.

Mini limoencheesecakes

Sprinkles

Met de sprinkles kun je natuurlijk helemaal los gaan. Ik had hele mooie (vind ik zelf) waarbij verschillende maten en soorten bij elkaar zaten. Volgens mij waren het deze van de leukste taarten shop. Maar ik kan me vergissen.

Met die sprinkles vind ik het altijd wel belangrijk dat ze goed eetbaar zijn en dat je niet je kiezen erop breekt. Inmiddels hebben ze bijna overal wel zachte balletjes geloof ik maar wel iets om op te letten. Je wilt niet dat tante G haar kiezen breekt als ze bij jou een lekker mini limoen cheesecake geserveerd krijgt.

Mini limoencheesecake

Mini limoen cheesecakes

Nog geen review
GangKoek en gebak
KeukenHollandse keuken

Heerlijk en lekker fris!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Wachttijd4 uur
totaal 4 uur 15 minuten

6 cheesecakes

Materiaal

  • Mini cheesecake vormpjes

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gr bastognekoeken
  • 80 gr gesmolten boter

Vulling

  • 400 gr roomkaas naturel
  • 200 ml slagroom
  • 90 gr poedersuiker
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl vanille extract
  • 3 blaadjes gelatine

Topping

  • Kerstsprinkles
  • Rode besjes

  • Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter.
  • Draai de koeken tot fijne kruimels. Heb je geen keukenmachine? Doe dan de koeken in een theedoek, vouw die goed dicht en sla er dan op met een deegroller of een pan tot je fijne kruimels hebt.
  • Meng de boter goed door de kruimels heen.
  • Neem 4 minivormpjes met een doorsnee van ongeveer 5-7 cm (of maak 1 grotere vorm) en bekleed deze met bakpapier rondom.
  • Druk met een lepel de bodem er stevig in.
  • Maak de vulling door de roomkaas, poedersuiker, limoenrasp, vanille en slagroom in een mengkom te doen en draai deze glad. Laat even doorkloppen tot het indikt.
  • Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Doe het limoensap in een klein pannetje en verwarm dit tot net onder het kookpunt. Los hier de gelatineblaadjes in op en giet dit bij je roomkaasmengsel.
  • Klop nog even goed door en verdeel het dan over de vier vormpjes.
  • Strijk glad aan de bovenkant en zet voor minimaal vier uur in de koeling of liever nog de hele nacht.
  • Haal uit de vormpjes en bekleed met kerstsprinkles en rode besjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 609kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 7g | Vet: 48g | Verzadigd vet: 29g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g | Transvet: 0.4g | Cholesterol: 134mg | Natrium: 444mg | Kalium: 211mg | Vezels: 1g | Suiker: 23g | Vitamine A: 1722IU | Vitamine C: 0.2mg | Calcium: 110mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.