Straciatella room met cookie crumbles - kerstdessert | simoneskitchen.nl

Straciatella Kerstdessert in tien minuten

Het is gek hoe het bij mij tegenwoordig werkt als het op recepten aankomt. Ik las een recept in de Delicious van deze maand en het leek me erg lekker. Dat zou ik gaan maken was mijn eerste gedachte. Dus ik ging naar de supermarkt, haalde alle benodigheden en ging richting de studio, want ik moest nog een aantal foto’s voor klanten maken dus dan kon ik mooi ondertussen ook een kerstdessert fotograferen. Je kunt maar voorbereid zijn met de kerstdagen in het vooruitzicht toch?

kerstdessertstraciatella

Echter toen ik het recept wat beter door ging lezen bleek dat ik een mousse moest maken en dan twee uur moest wachten en nog meer van die dingen. Meh… geen geduld voor, want ik wilde het tenslotte meteen op de foto kunnen zetten. Dus al terwijl ik het recept aan het lezen was, bedacht ik een andere variatie die net zo lekker, maar tien keer sneller was. Ik had nog wat blauwe bessen en donkere chocola in de studio liggen en voila: supersnel kerstdessert nummer drie was geboren.

Supersnel kerstdessert | simoneskitchen.nl

Ik geef toe dat ik ook eens wat anders moet gaan bedenken, maar mascarpone is altijd lekker vind ik en je kunt er zoveel mee doen! Dus tadaaaaa…. ik heb deze straciatella genaamd, want er zit chocola door de room. Lijkt een beetje op straciatella ijs maar dan anders zeg maar.

Om een beetje van dat vettige van die room weg te halen vind ik citroen lekker. Beetje sap en beetje rasp. Als je nou zorgt dat je rond de kerstdagen altijd wat mascarpone in huis hebt en wat slagroom en een soort koekje.. dan kom je er wel mee uit de voeten.

Straciatella room met cookie crumbles - kerstdessert | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3 van 1 stem

Straciatella mascarpone room kerstdessert

Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 250 gr mascarpone
 • 50 ml slagroom
 • 50-100 gram pure chocola grof gehakt
 • 1 citroen
 • 1-2 el poedersuiker naar smaak
 • handje blauwe bessen
 • 100 gram bitterkoekjes of amaretti de zachte soort
 • 4 mooie glazen

Instructies

 • Verkruimel de koekjes en doe een dun laagje onderin het glas.
 • Meng de mascarpone goed met de slagroom en klop even door tot het een glad mengsel is. Roer hier sap van een 1/2 citroen doorheen en de rasp van de citroen. Voeg de suiker toe  en roer weer even goed door. Roer hier vervolgens de brokjes chocola door.
 • Schep het mascarpone mengsel in de glazen op de koek en kruimel nog wat van de koek eroverheen. Strooi als laatste wat blauwe bessen erover en serveer meteen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Bewaren

Delen is fijn!