Simone's Kitchen

Supersnel chocoladeijsje met kokos

Heerlijk romig chocoladeijsje

Supersnel chocoladeijsje met kokos

Supersnel chocoladeijsje. Alleen de naam klinkt al likkenbaardend lekker of niet? Ik hou enorm van ijs. Maar ik hou ook enorm van mijn taille. Hahaha… Nou ja, de meeste ijsjes zijn natuurlijk suikerbommetjes. Laten we eerlijk zijn. En daar is op zijn tijd niks mis mee, maar als het warm is wil ik graag elke dag een ijsje.

Een supersnel chocoladeijsje. Maar als ik elke dag een Magnum zou nemen dan komt het ook niet helemaal goed met die taille. Eerlijk is eerlijk: dit is ook niet een heel mager dessert, want die kokosmelk zit natuurlijk vol met vet. En de bananen vol met suikers.

Wel lekker snel

Maar zoals de naam al verklapt is dit snelle chocoladeijsje dus snel klaar. Je gooit alles in de blender en je bent klaar. Een high speed blender vind ik altijd wel een aanrader. Ik heb in de studio een normale blender maar voor het maken van een ijsje zoals dit heeft dat net niet genoeg power om het ijs glad te maken.

Wil je het trouwens wat magerder maken dan zou je dit ook goed kunnen maken met minder melk. Dus neem dan twee bananen, cacaopoeder (of gewone chocola) en mix het bijvoorbeeld met wat amandelmelk. Je hebt net genoeg nodig zodat de blender het kan mixen. Alleen de banaan kan ook maar dan heb je een bananenijsje.

Waar ook niks mis mee is, maar het is geen chocoladeijsje. De hoeveelheid chocola is hier trouwens niet extreem veel. Ik wilde een goede balans tussen de cacao (die best intens is) en de banaan, maar voel je vooral vrij om extra cacao toe te voegen of het ijsje te toppen met extra chocola. Bovendien heb je slechts drie ingrediënten nodig voor dit ijs, dus dat alleen is al top natuurlijk!

Ook een heerlijk ijsje is bijvoorbeeld dit vlierbloesemijs

Er komen de komende tijd nog wel meer ijsjes online dus stay tuned!

Supersnel chocoladeijs met kokos
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Chocolade ijs met kokos

Wie houdt er nou niet van ijs? En deze variatie is snel en lekker makkelijk. Een hoge snelheidsblender is hiervoor wel aan te raden, met een gewone blender zal het wat langer duren
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bevroren bananen
  • 1 el cacaopoeder
  • 250 ml kokosmelk

Instructies

  • Het is handig als je de banaan in plakjes in laat vriezen. Ik snij de banaan in plakjes en leg deze los plat in een zakje zodat ze niet allemaal aan elkaar vriezen. Dat is het makkelijkste om straks te blenden.
  • Doe de bevroren bananenplakjes met de cacao en de kokosmelk in de blender en draai tot het glad is. Serveer met wat geraspte kokos eroverheen.
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: chocola, kokos
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 357kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 4g, Vet: 27g, Verzadigd vet: 24g, Natrium: 18mg, Kalium: 739mg, Vezels: 4g, Suiker: 14g, Vitamine A: 76IU, Vitamine C: 12mg, Calcium: 28mg, Ijzer: 5mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.