Deze heerlijke waterijsjes maak je met vlierbloesemsiroop, meloen en frambozen. Heerlijk fris voor warme dagen.

Waterijsjes met vlierbloesem

Waterijsjes met vlierbloesem

Waarom je deze ijsjes waterijsjes zou willen noemen is mij eigenlijk een beetje een raadsel, want er komt geen water aan te pas. De ijsjes zijn bijna puur fruit, want je maakt het van gepureerde meloen, frambozen en een paar eetlepels vlierbloesemsiroop. Meer heb je niet nodig! Fruit op een stokje.

“Ja hoor ’s effe… we hebben nu vlierbloesemsiroop op de kraam dus dan moet jij even wat recepten verzinnen met de siroop.” Ja zo gaat dat tegenwoordig hier dames en heren. Manlief bedenkt dat er weer iets op de kraam komt (in dit geval dus de vlierbloesem siroop) en dan wordt mij dringend verzocht om dan maar ‘even’ een receptje ermee te verzinnen. Nu is dat in dit geval niet zo ingewikkeld. En al helemaal niet als de mussen dood van het dak vielen (dat deden ze namelijk op de dag dat we de ijsjes maakten) dus het werden heuse waterijsjes met vlierbloesem en met meloen. Uit de Zoku want dat is lekker snel.

Waterijsjes met vlierbloesem

Het enige nadeel van de Zoku vind ik dat de stokjes niet zo fotogeniek zijn. Lekker belangrijk, hoor ik je denken, maar toch…. Nu wilde het toeval dat Alex en ik die dag een vrij werk afspraak hadden ingepland. Dus we zouden ijsjes gaan maken. Maar onze voorbereiding was verre van ideaal (lees: niet aanwezig) met als gevolg dat deze ijsjes de enige waren die we hadden. Ja en het schepijs dan want dat was dan tenminste wel gemaakt maar – zoals ik al zei – niet meteen de beste voorbereiding.

Waterijsjes met vlierbloesem en waterijs met frambozen

Ik maakte twee smaken in de ijsjes; eentje met meloen en vlierbloesemsiroop en de rode is frambozen met rhubarb & rosehip cordial (die had ik nog staan). De laatste was wat bitter van nasmaak dus ik zou adviseren om zowel door de frambozen als de meloen de vlierbloesem te doen. Lekkerder!

Waterijsjes met vlierbloesem

De vlierbloesemsiroop is niet overdreven zoet en echt heel lekker van smaak. Dus een aanrader om door je waterijsjes heen te doen. Je hoeft het niet aan te lengen en er hoeft ook geen water meer bij. Erbij doen, even doorroeren en voila… een lekker zomers ijsje!

Of je kunt natuurlijk altijd eens deze aardbei-watermeloen ijsjes maken.

Meloen waterijsjes met vlierbloesemsiroop | simoneskitchen.nl

Waterijsjes met vlierbloesem siroop, meloen en frambozen

5 van 1 stem
GangDessert
KeukenZomer

Lekker fris en fruitig.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
Vriezer8 uur
totaal 8 uur 10 minuten

4 ijsjes

Materiaal

Ingrediënten

  • 1/2 honing meloen
  • 1 bakje frambozen
  • vlierbloesemsiroop naar smaak paar eetlepels
  • een ijsmaker of ijshoudertjes

  • Maak de meloen schoon en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de siroop erbij en draai tot het glad is. Proef even of het zoet genoeg is (en onthoud dat ijs minder zoet smaakt dus het mag naar je idee ietsje teveel zijn, maar niet mierzoet natuurlijk)
  • Doe hetzelfde met de frambozen en doe ze apart in een maatbeker of schenkkannetje
  • Giet een van beide smaken in je vorm, laat bevriezen en doe de andere er bovenop.
  • Laat bevriezen (in het geval van een zoku een paar minuten, in geval van een gewoon ijsje een uur of acht)

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 77kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 29mg | Kalium: 421mg | Vezels: 4g | Suiker: 15g | Vitamine A: 80IU | Vitamine C: 39mg | Calcium: 19mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
tekstonderartikel

Probeer ook deze ijsjes:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.