Vlierbloesemijs

Waterijsjes met vlierbloesemsiroop

“Ja hoor ’s effe… we hebben nu vlierbloesemsiroop op de kraam dus dan moet jij even wat recepten verzinnen met de siroop.” Ja zo gaat dat tegenwoordig hier dames en heren. Manlief bedenkt dat er weer iets op de kraam komt (in dit geval dus de vlierbloesem siroop) en dan wordt mij dringend verzocht om dan maar ‘even’ een receptje ermee te verzinnen. Nu is dat in dit geval niet zo ingewikkeld. En al helemaal niet als de mussen dood van het dak vielen (dat deden ze namelijk op de dag dat we de ijsjes maakten) dus het werden heuse waterijsjes met vlierbloesem en met meloen. Uit de Zoku want dat is lekker snel.

Meloen waterijsjes met vlierbloesemsiroop | simoneskitchen.nl

Het enige nadeel van de Zoku vind ik dat de stokjes niet zo fotogeniek zijn. Lekker belangrijk, hoor ik je denken, maar toch…. Nu wilde het toeval dat Alex en ik die dag een vrij werk afspraak hadden ingepland. Dus we zouden ijsjes gaan maken. Maar onze voorbereiding was verre van ideaal (lees: niet aanwezig) met als gevolg dat deze ijsjes de enige waren die we hadden. Ja en het schepijs dan want dat was dan tenminste wel gemaakt maar – zoals ik al zei – niet meteen de beste voorbereiding.

Waterijsjes met vlierbloesem en waterijs met frambozen

Ik maakte twee smaken in de ijsjes; eentje met meloen en vlierbloesemsiroop en de rode is frambozen met rhubarb & rosehip cordial (die had ik nog staan). De laatste was wat bitter van nasmaak dus ik zou adviseren om zowel door de frambozen als de meloen de vlierbloesem te doen. Lekkerder!

20150703-MH2A2408

De vlierbloesemsiroop is niet overdreven zoet en echt heel lekker van smaak. Dus een aanrader om door je ijsjes heen te doen. Je hoeft het niet aan te lengen en er hoeft ook geen water meer bij. Erbij doen, even doorroeren en voila… een lekker zomers ijsje!

Of je kunt natuurlijk altijd eens deze aardbei-watermeloen ijsjes maken

Meloen waterijsjes met vlierbloesemsiroop | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Meloen waterijs met vlierbloesemsiroop en frambozen

Lekker fris en fruitig.
Voorbereidingstijd: 10 min
Vriezer: 8 uur
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 1/2 honing meloen
  • 1 bakje frambozen
  • vlierbloesemsiroop naar smaak paar eetlepels
  • een ijsmaker of ijshoudertjes

Instructies

  • Maak de meloen schoon en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de siroop erbij en draai tot het glad is. Proef even of het zoet genoeg is (en onthoud dat ijs minder zoet smaakt dus het mag naar je idee ietsje teveel zijn, maar niet mierzoet natuurlijk)
  • Doe hetzelfde met de frambozen en doe ze apart in een maatbeker of schenkkannetje
  • Giet een van beide smaken in je vorm, laat bevriezen en doe de andere er bovenop.
  • Laat bevriezen (in het geval van een zoku een paar minuten, in geval van een gewoon ijsje een uur of acht)
Gang: Dessert
Trefwoord: frambozen, waterijs, watermeloen
Auteur: Simone

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 77kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 1g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 29mg, Kalium: 421mg, Vezels: 4g, Suiker: 15g, Vitamine A: 80IU, Vitamine C: 39mg, Calcium: 19mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
tekstonderartikel

Delen is fijn!