Waterijsjes met vlierbloesem
Deze heerlijke waterijsjes maak je met vlierbloesemsiroop, meloen en frambozen. Heerlijk fris voor warme dagen.
Waterijsjes met vlierbloesem
Waarom je deze ijsjes waterijsjes zou willen noemen is mij eigenlijk een beetje een raadsel, want er komt geen water aan te pas. De ijsjes zijn bijna puur fruit, want je maakt het van gepureerde meloen, frambozen en een paar eetlepels vlierbloesemsiroop. Meer heb je niet nodig! Fruit op een stokje.
“Ja hoor ’s effe… we hebben nu vlierbloesemsiroop op de kraam dus dan moet jij even wat recepten verzinnen met de siroop.” Ja zo gaat dat tegenwoordig hier dames en heren. Manlief bedenkt dat er weer iets op de kraam komt (in dit geval dus de vlierbloesem siroop) en dan wordt mij dringend verzocht om dan maar ‘even’ een receptje ermee te verzinnen. Nu is dat in dit geval niet zo ingewikkeld. En al helemaal niet als de mussen dood van het dak vielen (dat deden ze namelijk op de dag dat we de ijsjes maakten) dus het werden heuse waterijsjes met vlierbloesem en met meloen. Uit de Zoku want dat is lekker snel.
Het enige nadeel van de Zoku vind ik dat de stokjes niet zo fotogeniek zijn. Lekker belangrijk, hoor ik je denken, maar toch…. Nu wilde het toeval dat Alex en ik die dag een vrij werk afspraak hadden ingepland. Dus we zouden ijsjes gaan maken. Maar onze voorbereiding was verre van ideaal (lees: niet aanwezig) met als gevolg dat deze ijsjes de enige waren die we hadden. Ja en het schepijs dan want dat was dan tenminste wel gemaakt maar – zoals ik al zei – niet meteen de beste voorbereiding.
Waterijsjes met vlierbloesem en waterijs met frambozen
Ik maakte twee smaken in de ijsjes; eentje met meloen en vlierbloesemsiroop en de rode is frambozen met rhubarb & rosehip cordial (die had ik nog staan). De laatste was wat bitter van nasmaak dus ik zou adviseren om zowel door de frambozen als de meloen de vlierbloesem te doen. Lekkerder!
De vlierbloesemsiroop is niet overdreven zoet en echt heel lekker van smaak. Dus een aanrader om door je waterijsjes heen te doen. Je hoeft het niet aan te lengen en er hoeft ook geen water meer bij. Erbij doen, even doorroeren en voila… een lekker zomers ijsje!
Of je kunt natuurlijk altijd eens deze aardbei-watermeloen ijsjes maken.
Waterijsjes met vlierbloesem siroop, meloen en frambozen
Benodigdheden
- Zoku ijsmaker of ijsvormpjes
Ingrediënten
- 1/2 honing meloen
- 1 bakje frambozen
- vlierbloesemsiroop naar smaak paar eetlepels
- een ijsmaker of ijshoudertjes
Instructies
- Maak de meloen schoon en schep het vruchtvlees in een blender. Doe de siroop erbij en draai tot het glad is. Proef even of het zoet genoeg is (en onthoud dat ijs minder zoet smaakt dus het mag naar je idee ietsje teveel zijn, maar niet mierzoet natuurlijk)
- Doe hetzelfde met de frambozen en doe ze apart in een maatbeker of schenkkannetje
- Giet een van beide smaken in je vorm, laat bevriezen en doe de andere er bovenop.
- Laat bevriezen (in het geval van een zoku een paar minuten, in geval van een gewoon ijsje een uur of acht)
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.