Watermeloen ijsjes met aardbei
Heerlijk frisse watermeloen ijsjes met aardbeien. Perfect om tijdens hete dagen wat verkoeling te zoeken!
Snelle fruitige ijsjes met watermeloen
Als het hoogzomer is zijn ijsjes perfect en verfrissend om te maken. Deze makkelijke watermeloen ijsjes met aardbei en een kneepje limoen zijn heerlijk als de mussen dood van het dak vallen (en ook als ze gewoon netjes blijven zitten)
De smaken voor nieuwe ijsjes bedenken vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Het is relatief eenvoudig. En alles wat je kunt drinken kun je – nou ja bijna alles – ook gewoon in ijsjesvorm gieten.
Het enige waar je een beetje om moet denken is dat je in de gaten houdt dat er genoeg suiker of in dit geval suikersiroop in zit.
Als iets zoet is wordt dat door het bevriezen iets verminderd. En een lekker ijsje hoort wel zoet te zijn. Vind ik tenminste. Natuurlijk is het fruit ook al zoet, maar een beetje suikersiroop brengt het zoete van de vruchten beter tot zijn recht.
Zoku
Deze ijsjes maakte ik met een zoku ijsjesmaker, maar je kunt ook elke willekeurige ijsjesvorm gebruiken. Het voordeel van de zoku is dat je maar een paar minuten hoeft te wachten tot je ijsje klaar is. Dat is echt wel heel fijn. Ik bedoel; wie wil er nou geen instant ijsjes in de zomer?
Gebruik je normale ijsvormen voor deze watermeloen ijsjes? Hou dan een uur of vier aan voordat ze bevroren zijn. Ik vind het eruit halen altijd wel een gedoe. Ik heb zo’n prachtige vorm waar 12 ijsjes tegelijk in kunnen maar het eruit halen vergt vooral geduld. Iets wat ik niet per definitie bezit.
Je kunt ze er namelijk niet zo uittrekken. De buitenkant moet iets zachter worden. Of als iemand daar een briljant idee voor heeft hoor ik het graag.
Ook lekker zijn deze waterijsjes met vlierbloesemsiroop.
Aardbeien watermeloen ijsjes
Benodigdheden
- ijsvormpjes
Ingrediënten
- 150 gr watermeloen
- 100 gr aardbeien
- sap van 1/2 limoen
- 100 gr suikersiroop voor het maken van 250 ml suikersiroop gebruik je 110 gr suiker/180 ml water
Instructies
- Maak eerst de suikersiroop door 110 gr suiker en 180 ml water bij elkaar te doen in een steelpannetje. Verhit tot de suiker is gesmolten en kook daarna nog ongeveer 1 minuut door. Zet van het vuur om af te koelen.
- Pureer de aardbeien en de watermeloen samen in een staafmixer of met een blender. Doe in een zeef en laat uitlekken. Dit hoef je niet te doen maar ik ben niet zo’n fan van stukjes pit (van de watermeloen) dus vandaar.
- Meng de fruitpuree met het sap van de limoen en 100 gr suikersiroop. Roer even goed door en zet in de koelkast om af te koelen.
- Heb je een Zoku ijsjesmaker, haal hem dan uit de vriezer, giet de aardbeien-meloen puree erin en wacht een paar minuten. Heb je geen ZOKU dan kun je natuurlijk ook een andere vorm gebruiken. Laat die dan minimaal 4 uur in de vriezer hard worden.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Win: Een reistas of een Zoku ijsmaker! | Simone's Kitchen
Leuke Simone! Ben heel benieuwd! Las net je artikel in Ringflash.
Kun je het boek alvast ergens reserveren?
O dat weet ik niet eerlijk gezegd. Meestal is het bij bol op gegeven moment te reserveren of via de website van Pearson wellicht, maar ik denk dat het nog te vroeg is! Maar als die uit is nou dan hang ik het wel aan de grote klok.. 😉
Lekker!
Wanneer komt je nieuwe boek uit? Wellicht heb ik het gemist, maar kan je al een tipje van de sluier geven over de inhoud?
Hoi Cecile, Het boek komt uit waarschijnlijk in augustus. Zal wel eind augustus zijn, gok ik.. Het gaat over foodfotografie!
Hi Simone,
Wat ziet je nieuwe blog er mooi uit! Ben benieuwd naar jou foto’s van onze bloggerslunch:)
Groetjes, Ellen van Made by Ellen
Die komen donderdag online Ellen! (maar ze staan nu al op facebook.. 😉
Nou, je voelt dat het zomer wordt hoor! De regen is al warmer.
Hahaha…. 🙂 Grapjurk…. 🙂