Simone's Kitchen

Watermeloen ijsjes met aardbei

Watermeloen ijsjes met limoen en aardbei

Snelle fruitige ijsjes met watermeloen

Als het hoogzomer is zijn ijsjes perfect en verfrissend om te maken. Deze makkelijke watermeloen ijsjes met aardbei en een kneepje limoen zijn heerlijk als de mussen dood van het dak vallen (en ook als ze gewoon netjes blijven zitten)

De smaken voor nieuwe ijsjes bedenken vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Het is relatief eenvoudig. En alles wat je kunt drinken kun je – nou ja bijna alles – ook gewoon in ijsjesvorm gieten.

Het enige waar je een beetje om moet denken is dat je in de gaten houdt dat er genoeg suiker of in dit geval suikersiroop in zit.

Als iets zoet is wordt dat door het bevriezen iets verminderd. En een lekker ijsje hoort wel zoet te zijn. Vind ik tenminste. Natuurlijk is het fruit ook al zoet, maar een beetje suikersiroop brengt het zoete van de vruchten beter tot zijn recht.

aardbeien watermeloen ijsjes | simoneskitchen.nl

Zoku

Deze ijsjes maakte ik met een zoku ijsjesmaker, maar je kunt ook elke willekeurige ijsjesvorm gebruiken. Het voordeel van de zoku is dat je maar een paar minuten hoeft te wachten tot je ijsje klaar is. Dat is echt wel heel fijn. Ik bedoel; wie wil er nou geen instant ijsjes in de zomer?

Aardbei watermeloen ijsjes | simoneskitchen.nl

Gebruik je normale ijsvormen voor deze watermeloen ijsjes? Hou dan een uur of vier aan voordat ze bevroren zijn. Ik vind het eruit halen altijd wel een gedoe. Ik heb zo’n prachtige vorm waar 12 ijsjes tegelijk in kunnen maar het eruit halen vergt vooral geduld. Iets wat ik niet per definitie bezit.

Je kunt ze er namelijk niet zo uittrekken. De buitenkant moet iets zachter worden. Of als iemand daar een briljant idee voor heeft hoor ik het graag.

Ook lekker zijn deze waterijsjes met vlierbloesemsiroop.

Aardbeien watermeloen ijsjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Aardbeien watermeloen ijsjes

Porties: 2 standaard formaat ijsjes

Ingrediënten

  • 150 gr watermeloen
  • 100 gr aardbeien
  • sap van 1/2 limoen
  • 100 gr suikersiroop voor het maken van 250 ml suikersiroop gebruik je 110 gr suiker/180 ml water

Instructies

  • Maak eerst de suikersiroop door 110 gr suiker en 180 ml water bij elkaar te doen in een steelpannetje. Verhit tot de suiker is gesmolten en kook daarna nog ongeveer 1 minuut door. Zet van het vuur om af te koelen.
  • Pureer de aardbeien en de watermeloen samen in een staafmixer of met een blender. Doe in een zeef en laat uitlekken. Dit hoef je niet te doen maar ik ben niet zo’n fan van stukjes pit (van de watermeloen) dus vandaar.
  • Meng de fruitpuree met het sap van de limoen en 100 gr suikersiroop. Roer even goed door en zet in de koelkast om af te koelen.
  • Heb je een Zoku ijsjesmaker, haal hem dan uit de vriezer, giet de aardbeien-meloen puree erin en wacht een paar minuten. Heb je geen ZOKU dan kun je natuurlijk ook een andere vorm gebruiken. Laat die dan minimaal 4 uur in de vriezer hard worden.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

  1. Nou, je voelt dat het zomer wordt hoor! De regen is al warmer.

  2. Hi Simone,
    Wat ziet je nieuwe blog er mooi uit! Ben benieuwd naar jou foto’s van onze bloggerslunch:)
    Groetjes, Ellen van Made by Ellen

  3. Lekker!
    Wanneer komt je nieuwe boek uit? Wellicht heb ik het gemist, maar kan je al een tipje van de sluier geven over de inhoud?

  4. Leuke Simone! Ben heel benieuwd! Las net je artikel in Ringflash.
    Kun je het boek alvast ergens reserveren?

    • O dat weet ik niet eerlijk gezegd. Meestal is het bij bol op gegeven moment te reserveren of via de website van Pearson wellicht, maar ik denk dat het nog te vroeg is! Maar als die uit is nou dan hang ik het wel aan de grote klok.. 😉

  5. Pingback: Win: Een reistas of een Zoku ijsmaker! | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.