Simone's Kitchen

Chocolade ijsjes zelf maken (lactosevrij)

chocolade ijs maken

Paleo chocolade ijsjes

Ondanks dat we dit jaar een zomer hebben die nu niet echt uitblinkt in mooi weer, kunnen ijsjes natuurlijk altijd. En deze chocolade ijsjes zijn bovendien in een paar minuutjes gemaakt. Even blenden, in het vormpje gieten en klaar!

Vorige week kreeg ik van iemand overigens een opmerking over de bereidingstijd. Ze vond dat ik ook de afwastijd en de tijd om de boodschappen te doen mee moest rekenen. Dat leek mij een heel bijzondere manier om een bereidingstijd weer te geven. Hahaha.

Klaar in een handomdraai

Deze chocolade ijsjes zijn echt klaar in een handomdraai. Je doet alle ingredienten in de blender, even draaien en je kunt het in de vormpjes gieten. Uiteraard moet het dan nog wel even goed opstijven in de vriezer. Maar daar zijn het ijsjes voor. De naam verklapt het al.

Deze chocolade ijsjes kun je bovendien ook nog eens heel makkelijk aanpassen. Je kunt ze romiger maken door er een rijpe avocado door te doen. Of voeg meer chocola toe door er meer cacao in te doen. Ik heb ze nu even gedipt in de gehakte pistachenootjes, maar je kunt ze ook goed dippen in de chocola.

Maak je de chocolade ijsjes wat donkerder door meer cacao toe te voegen dan is het extra leuk om ze in witte chocola te dippen. Even vooropgesteld dat het dan niet meer paleo of lactosevrij is. Maar als je daar niet mee zit dan is dat dus ook heel lekker.

In dit geval maakte ik de chocolade ijsjes met amandelmelk en kokosmelk. Het zoete komt van de bananen en de extra smaak van de amandelpasta. Heb je een notenallergie dan kun je de amandelmelk vervangen voor een plantaardige melk naar keuze. De amandelpasta kun je in dat geval weglaten. Dat is geen probleem.

Om de ijsjes te maken gebruik ik altijd hele handige siliconen ijsvormpjes Daar zijn echt ontelbaar veel varianten van. De een nog leuker dan de ander. Ik vind siliconen veel handiger dan de standaard vormpjes. Makkelijker uit de vorm te krijgen!

Geen zin om te wachten op het eindresultaat? Ik maakte al eens eerder supersnel chocoladeijs.

chocolade ijs maken
Print recept Pin recept
No ratings yet

Chocolade ijsjes

Afhankelijk van het formaat maakt dit recept 6-8 ijsjes
Voorbereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 5 min
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el amandelpasta
  • 1-2 pistachenoten heel fijn gehakt

Instructies

  • Draai alle ingrediënten glad in een blender.
  • Doe over in de vormpjes en laat minmaal 4 uur vriezen. Haal uit de vormpjes en dip even kort in de pistache.
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: chocola

Voedingswaarde

Calorieën: 147kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 3g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 7g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Natrium: 49mg, Kalium: 281mg, Vezels: 2g, Suiker: 5g, Vitamine A: 30IU, Vitamine C: 4mg, Calcium: 69mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.