Wil je genieten van een lekker ijsje maar dan zonder de suiker? Check dan deze gezonde chocolade ijsjes, die lactosevrij, koolhydraatarm én mega lekker zijn! Gezond en ijs kan dus best samen gaan! Ik maakte ze met een combinatie van amandel- en kokosmelk, maar je kunt dat makkelijk zelf variëren.

chocolade ijs maken

Gezonde chocolade ijsjes

Ondanks dat we dit jaar een zomer hebben die nu niet echt uitblinkt in mooi weer, kunnen ijsjes natuurlijk altijd. En deze gezonde chocolade ijsjes zijn bovendien in een paar minuutjes gemaakt. Even blenden, in het vormpje gieten en klaar!

Vorige week kreeg ik van iemand overigens een opmerking over de bereidingstijd. Ze vond dat ik ook de afwastijd en de tijd om de boodschappen te doen mee moest rekenen. Dat leek mij een heel bijzondere manier om een bereidingstijd weer te geven. Hahaha.

Klaar in een handomdraai

Deze gezonde chocolade ijsjes zijn echt klaar in een handomdraai. Je doet alle ingrediënten in de blender, even draaien en je kunt het in de vormpjes gieten. Uiteraard moet het dan nog wel even goed opstijven in de vriezer. Maar daar zijn het ijsjes voor. De naam verklapt het al.

Deze chocolade ijsjes kun je bovendien ook nog eens heel makkelijk aanpassen. Je kunt ze romiger maken door er een rijpe avocado door te doen. Of voeg meer chocola toe door er meer cacao in te doen. Ik heb ze nu even gedipt in de gehakte pistachenootjes, maar je kunt ze ook goed dippen in de chocola.

Maak je de chocolade ijsjes wat donkerder door meer cacao toe te voegen dan is het extra leuk om ze in witte chocola te dippen. Even vooropgesteld dat het dan niet meer paleo of lactosevrij is. Maar als je daar niet mee zit dan is dat dus ook heel lekker.

In dit geval maakte ik de chocolade ijsjes met amandelmelk en kokosmelk. Het zoete komt van de bananen en de extra smaak van de amandelpasta. Heb je een notenallergie dan kun je de amandelmelk vervangen voor een plantaardige melk naar keuze. De amandelpasta kun je in dat geval weglaten of maak het eens met een lepel pindakaas. Dat is geen probleem.

Siliconen vormpjes

Om de ijsjes te maken gebruik ik altijd hele handige siliconen ijsvormpjes Daar zijn echt ontelbaar veel varianten van. De een nog leuker dan de ander. Ik vind siliconen veel handiger dan de standaard vormpjes. Makkelijker uit de vorm te krijgen!

Geen zin om te wachten op het eindresultaat? Ik maakte al eens eerder supersnel chocoladeijs.

chocolade ijs maken
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Chocolade ijsjes

Afhankelijk van het formaat maakt dit recept 6-8 ijsjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el amandelpasta
  • 1-2 pistachenoten heel fijn gehakt

Instructies

  • Draai alle ingrediënten glad in een blender.
  • Doe over in de vormpjes en laat minmaal 4 uur vriezen. Haal uit de vormpjes en dip even kort in de pistache.
Gang: Dessert
Keuken: paleo
Trefwoord: chocola

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 147kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 3g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 7g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Natrium: 49mg, Kalium: 281mg, Vezels: 2g, Suiker: 5g, Vitamine A: 30IU, Vitamine C: 4mg, Calcium: 69mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!