Simone's Kitchen

Super snel yoghurt bessen ijs

Super snel yoghurt ijsje | simoneskitchen.nl

Stel…. Het is zo’n typisch Hollandse dag. De weersvoorspelling meneren en mevrouwen vertellen je dat het de hele dag gaat hozen van de regen. De temperaturen zullen zeker niet boven de 15 C uitkomen… Je bereidt je voor op het ergste en ziet je vrije dag letterlijk en figuurlijk enigszins in het water vallen. Maar dan… zie je ineens dat de zon wel heel hard zijn best doet om te gaan schijnen en je waagt een voorzichtige poging om naar buiten te gaan. Je trekt nog snel een jas aan maar één stap buiten de deur vertelt je dat ook dat eigenlijk een beetje onzinnig is. Want het is warm.

Super snel yoghurt bessen ijs | simoneskitchen.nl

Zomaar ineens… En daar zit je dan in je achtertuin, in een hempje met korte mouwen, benen bloot en ineens krijg je dat dan. Trek in een ijsje. Maar ja, naar de winkel gaan is ook weer zo’n gedoe en een ijsje zelf maken duurt natuurlijk minimaal een paar uur. En die paar uur heb je eigenlijk niet want de kans is groot dat het dan alsnog regent op het moment dat jouw ijsje klaar is. Maar er is hoop in bange dagen.. 😉

Ik heb namelijk voor jullie het snelste ijsje allertijden; en nog gezond ook. Yoghurt, bevroren fruit en een tikkie honing. Dat is alles dat je nodig hebt. En zelfs die honing zou je in principe achterwege kunnen laten als je liever geen zoete dingen eet.

Het enige essentiele apparaat dat je hiervoor nodig hebt is een blender al gok ik dat het in een goede staafmixer ook nog wel lukt.

Ijs binnen twee minuten. Ik zeg laat die zon maar door komen!yoghurt barn logo | simoneskitchen.nl

Dit overheerlijke ijsje werd mede mogelijk gemaakt door de mensen waar je de lekkerste yoghurt kunt vinden. Yoghurt Barn!

Snel yoghurt ijs | simoneskitchen.nl

Snel yoghurt ijs met bosvruchten
Totale tijd
10 min
 
Ingredienten
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr bevroren fruit bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, blauwe bessen enzovoort
  • 1 el honing
Instructies
  1. Doe de ingredienten bij elkaar in de blender of het bakje van de staafmixer en draai tot het fruit kapot is geslagen en je een romige ijsmassa over hebt
  2. Let wel even op; als je te groot fruit neemt zoals bijvoorbeeld aardbeien, laat dit dan even buiten de vriezer anders is het lastig om het goed door de yoghurt te draaien.

 

Delen is fijn!

8 comments

  1. Avatar

    Heerlijk receptje!!! Komt op mijn to do list!

  2. Avatar

    Kan je dit niet met niet bevroren aarbeien doen gwn vers

  3. Avatar

    Kan het ook met gewone yoghurt?☺️ ik heb geen Griekse yoghurt in huis…

  4. Avatar

    O oeps.. Helemaal geen yoghurt dus😊

  5. Avatar

    Heerlijk! Ik had dit receptje zelf al bedacht, kwam toevallig op deze site. ik heb een hele emmer Griekse yoghurt gemalen met ingevroren fruit, en dan wat zoeter fruit zoals ananas, papaja en mango..dan is honing helemaal miet nodig! Bak in de vriezer en..hoppa heerlijk gezond schepijs als toetje of lekker als tussendoortje op een warme dag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos