Simone's Kitchen

Zelf Glühwein maken

Zelf gluhwein maken | simoneskitchen.nl

Zelf glühwein maken

Als het aankomt op glühwein dan heb je volgens mij twee kampen; die van de haters en die van de liefhebbers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vroeger geen grote fan van was. Ik kende het eigenlijk alleen van die twee keer dat ik op wintersport ben geweest en dat was niet de beste kwaliteit. Bovendien dronk ik in die tijd nog amper wijn, dus het was niet meteen een match made in heaven zeg maar.

Zelf gluhwein maken | simoneskitchen.nl

Inmiddels ben ik daar toch wel een beetje van gedachten veranderd, want ik vind het een geweldig lekker drankje. Dan liefst wel als er tien centimeter sneeuw ligt, het vriest dat het kraakt en we net een wandeling van 10 kilometer door de sneeuw hebben gemaakt. Nu zit dat er voorlopig niet in. Geen van drie. Haha… Maar die gluhwein past natuurlijk wel weer perfect bij dit seizoen en dan hopen we gewoon maar dat die sneeuw er ook nog gaat komen dit jaar. Een witte kerst… hoe leuk zou dat zijn?

En nog mooier; zelf glühwein maken is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is de nodige specerijen en diverse citrusvruchten. En natuurlijk een goede fles wijn. Maak nou niet de fout die ze in Oostenrijk maakten in die tijd; koop een goede fles want als het niet te drinken is , wordt de glühwein ook niet lekker!

De glühwein is natuurlijk heerlijk met bijvoorbeeld de parmezaanse crackers met kruidenricotta

Zelf gluhwein maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.25 van 8 stemmen

Zelf gluhwein maken

Porties: 750 ml gluhwein

Ingrediënten

  • 1 fles chianti
  • 100 gr suiker
  • 1 mandarijn schil van 1
  • 1 citroen schil van 1
  • 1 limoen schil van 1
  • 1 mandarijn sap van de
  • 4-5 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 1 stokje kaneel

Instructies

  • Doe de suiker in een steelpan en giet hier een beetje van de wijn bij. Breng aan de kook en roer net zolang tot de suiker is opgelost. Voeg de schillen en de specerijen eraan toe. Giet de rest van de wijn erbij en laat het geheel even goed warm worden. Let op: het hoeft nu niet meer te koken. Je wilt niet dat alle alcohol verdampt.
  • Zet het vuur uit en dek de pan af. Laat alle smaken goed intrekken en warm de wijn weer op vlak voor serveren.

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

  1. Avatar

    Wat was hij lekker he? Alleen jammer dat we hem vroeg in de ochtend maakten! hahahah

  2. Avatar

    Dat ziet er lekker uit! En ook nog best makkelijk te maken eigenlijk. Dan is het bijna zonde om kant en klare gluhwein te kopen.

  3. Pingback: Verwarmend drankje voor koude dagen: appelsap met specerijen | Simone's Kitchen

  4. Avatar

    Vanavond gemaakt voor 11 november oftewel sint Maarten. Naar eigen inzicht mog wat sinaasappelschil toegevoegd  Het staat nu zachtjes te pruttelen . Maar ben heel benieuwd hoe dat straks smaakt. 

  5. Avatar

    Hoe lang is dit houdbaar? Het klinkt lekker!

  6. Avatar

    Dit is erg lekkere gluhwein. Ik heb deze gemaakt voor de koek-en-zopietent op St. Maarten (niet het eiland natuurlijk). Groot succes. Erg lekker. Zeer fijne kruiderij. Misschien één schilletje minder (ik heb de mandarijnschil eruit gelaten en dat beviel goed), maar dat is een kwestie van smaak. Er waren veel mensen die het recept wilden. En dat krijgen ze hoor, Simone, met bronvermelding uiteraard.

  7. Avatar

    waarmee kan ik de suiker vervangen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.