Simone's Kitchen

Zelf hoisin saus maken (zonder suiker)

Zelf hoisinsaus maken | simoneskitchen.nl

Zelf hoisinsaus maken

De Aziatische keuken is een van mijn favoriete keukens. Sterker nog, als ik moet kiezen tussen de Italiaanse keuken of de Aziatische dan weet ik niet welke ik ga kiezen. Nu is ‘Aziatisch’ ook nogal vaag want er zit echt veel verschil tussen de keuken van Vietnam of Thailand. Om maar wat te noemen, maar goed. Je snapt vast wat ik bedoel.

Zonder suiker

Nu kun je prima hoisinsaus vinden in de toko of gewoon in de Albert Heijn, maar één blik op de ingrediëntenlijst laat al snel zien dat er flink wat rommel in zit én meestal behoorlijk wat suiker. Op mijn todo lijstje stond al een tijdje het zelf maken van hoisin, dus dat leek me de ideale gelegenheid om dat eens zonder suiker te doen. Een zoek naar een goed recept bracht me al snel bij mijn favoriete paleo site van Irena Macri. En jawel met een hoisin recept dat erg lekker klonk.

Zelf hoisin saus maken | simoneskitchen.nl

Verslavend lekker

We maakten de hoisinsaus tijdens onze mysterybox challenge en gebruikten het over de ramen noodles (met buikspek). En op de broodjes met buikspek, maar deze hoisin is zo lekker.. Die kun je echt overal op smeren. In plaats van sojasaus gebruik ik hier coconut aminos en de honing uit het oorspronkelijke recept heb ik weggelaten want … nou ja een theelepel… daar kun je echt wel zonder!

Zelf hoisinsaus maken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Hoisin saus zonder suiker

Hoisin saus vind ik een van de lekkerste sauzen in de Aziatische keuken. Hier maakte ik een eigen versie en dan zonder suiker!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 200 ml

Ingrediënten

  • 1 stuk sinaasappel sap van
  • 2 el amandelboter
  • 1/2 tl knoflook poeder of geraspt
  • 1/2 tl gember poeder of geraspt
  • 1/2 el appelciderazijn
  • 5 el coconut aminos
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 tl chili poeder
  • 1 tl tomatenpuree

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer regelmatig  en laat het ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Het mengsel zal iets indikken en wat donkerder worden.
  • Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 weken in de koeling in een luchtdichte verpakking.
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.