Simone's Kitchen

Zelf hoisin saus maken (zonder suiker)

Zelf hoisinsaus maken | simoneskitchen.nl

Zelf hoisinsaus maken

De Aziatische keuken is een van mijn favoriete keukens. Sterker nog, als ik moet kiezen tussen de Italiaanse keuken of de Aziatische dan weet ik niet welke ik ga kiezen. Nu is ‘Aziatisch’ ook nogal vaag want er zit echt veel verschil tussen de keuken van Vietnam of Thailand. Om maar wat te noemen, maar goed. Je snapt vast wat ik bedoel.

Zonder suiker

Nu kun je prima hoisinsaus vinden in de toko of gewoon in de Albert Heijn, maar één blik op de ingrediëntenlijst laat al snel zien dat er flink wat rommel in zit én meestal behoorlijk wat suiker. Op mijn todo lijstje stond al een tijdje het zelf maken van hoisin, dus dat leek me de ideale gelegenheid om dat eens zonder suiker te doen. Een zoek naar een goed recept bracht me al snel bij mijn favoriete paleo site van Irena Macri. En jawel met een hoisin recept dat erg lekker klonk.

Zelf hoisin saus maken | simoneskitchen.nl

Verslavend lekker

We maakten de hoisinsaus tijdens onze mysterybox challenge en gebruikten het over de ramen noodles (met buikspek). En op de broodjes met buikspek, maar deze hoisin is zo lekker.. Die kun je echt overal op smeren. In plaats van sojasaus gebruik ik hier coconut aminos en de honing uit het oorspronkelijke recept heb ik weggelaten want … nou ja een theelepel… daar kun je echt wel zonder!

Hoisin saus zonder suiker
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
5 min
Totale tijd
10 min
 

Hoisin saus vind ik een van de lekkerste sauzen in de Aziatische keuken. Hier maakte ik een eigen versie en dan zonder suiker!

Servings: 200 ml
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
 • 1 stuk sinaasappel sap van
 • 2 el amandelboter
 • 1/2 tl knoflook poeder of geraspt
 • 1/2 tl gember poeder of geraspt
 • 1/2 el appelciderazijn
 • 5 el coconut aminos
 • 1 tl sesamolie
 • 1/2 tl chili poeder
 • 1 tl tomatenpuree
Instructies
 1. Doe alle ingredienten bij elkaar in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer regelmatig  en laat het ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Het mengsel zal iets indikken en wat donkerder worden.
 2. Laat afkoelen en bewaar maximaal 2 weken in de koeling in een luchtdichte verpakking.

Delen is fijn!

6 comments

 1. Pingback: Bahn Bao met geroosterd buikspek en hoisinsaus | Simone's Kitchen

 2. Pingback: Bang bang chicken (whole30, paleo) | Simone's Kitchen

 3. Avatar

  Hoeveel sinaasappelsap is  er nodig (is in recept weggevallen/niet vermeld)?

 4. Avatar

  waar kan ik coconut aminos kopen en is er iets waar ik het mee kan vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!