Aziatische kipsalade met groene kool | simoneskitchen.nl

Heerlijke Aziatische kipsalade met groene kool

Deze eenvoudige Aziatische kipsalade maak je met groene kool. Nu is de groene kool zoals je ziet niet zo heel erg groen, maar dat varieert per keer. Waar dat dan aan ligt? Geen idee.

De salade zelf is heel eenvoudig. Je combineert de gesneden groene kool met wortel, bosui, kipfilet (gekookt) en wat amandelschaafsel. Ik vraag me overigens af of je de groene kool net als de boerenkool (in onder andere deze boerenkoolsalade) kunt masseren om hem wat minder stug te maken. Dat is een persoonlijke keus. Als je houdt van een beetje lekker kauwen dan zit je met deze salade wel goed.

Het is de dressing die het in dit geval doet. De Aziatische kipsalade valt zeker niet in de categorie pretty pictures, maar is het ook lekker?

Not so pretty maar wel lekker

Ja dat dan weer wel. De groene kool is niet zo heel erg groen. Ik heb in mijn hoofd altijd iets heel anders als je het over een groene kool hebt maar elke keer als ik er eentje bestel (en dat is dan online via hofweb) komt er zo’n bleek kooltje naar binnen.

Nu goed, er zullen vast wel weer tig soorten van zijn, maar hoe dan ook: van zijn looks moet ie het niet hebben, maar de smaak is prima in orde! Probeer maar! En maak vooral ook de dressing, want die maakt de salade juist speciaal. Zonder de dressing is er niet zoveel aan.

De Aziatische kipsalade kun je ook goed combineren met wat lekker krokant gebakken aardappeltjes of zoete aardappel. Dat kan natuurlijk ook.

Aziatische kipsalade met groene kool | simoneskitchen.nl

Aziatische kipsalade met groene kool

2.75 van 4 stemmen
GangSalade

clock
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediƫnten

  • 1/2 groene kool fijn gesneden
  • paar flinke wortels geraspt
  • 2 bosuitjes
  • 1 kipfilet gekookt in water, in blokjes gesneden of getrokken
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el nigellazaad
  • handje amandelschaafsel geroosterd

Voor de dressing:

  • 60 ml coconut aminos of sojasaus
  • 60 ml vers sinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el knoflook fijngesneden
  • 1,5 tl gember geraspt
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • cayennepeper naar smaak
  • Ā 

  • Om de vinaigrette te maken is het het makkelijkste om hier een schoon en leeg jampotje voor te gebruiken. Daar doe je alle ingrediĆ«nten in en schud het flink om.
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de salade door elkaar en voeg de dressing toe.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 401kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 26g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g | Transvet: 1g | Cholesterol: 64mg | Natrium: 2002mg | Kalium: 914mg | Vezels: 7g | Suiker: 10g | Vitamine A: 433IU | Vitamine C: 103mg | Calcium: 204mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.