Simone's Kitchen

Aziatische kipsalade met groene kool

Aziatische kipsalade met groene kool | simoneskitchen.nl

Heerlijke Aziatische kipsalade met groene kool

Deze eenvoudige Aziatische kipsalade maak je met groene kool. Nu is de groene kool zoals je ziet niet zo heel erg groen, maar dat varieert per keer. Waar dat dan aan ligt? Geen idee.

De salade zelf is heel eenvoudig. Je combineert de gesneden groene kool met wortel, bosui, kipfilet (gekookt) en wat amandelschaafsel. Ik vraag me overigens af of je de groene kool net als de boerenkool (in onder andere deze boerenkoolsalade) kunt masseren om hem wat minder stug te maken. Dat is een persoonlijke keus. Als je houdt van een beetje lekker kauwen dan zit je met deze salade wel goed.

Het is de dressing die het in dit geval doet. De Aziatische kipsalade valt zeker niet in de categorie pretty pictures, maar is het ook lekker?

Not so pretty maar wel lekker

Ja dat dan weer wel. De groene kool is niet zo heel erg groen. Ik heb in mijn hoofd altijd iets heel anders als je het over een groene kool hebt maar elke keer als ik er eentje bestel (en dat is dan online via hofweb) komt er zo’n bleek kooltje naar binnen.

Nu goed, er zullen vast wel weer tig soorten van zijn, maar hoe dan ook: van zijn looks moet ie het niet hebben, maar de smaak is prima in orde! Probeer maar! En maak vooral ook de dressing, want die maakt de salade juist speciaal. Zonder de dressing is er niet zoveel aan.

De Aziatische kipsalade kun je ook goed combineren met wat lekker krokant gebakken aardappeltjes of zoete aardappel. Dat kan natuurlijk ook.

Aziatische kipsalade met groene kool | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
2.34 van 3 stemmen

Aziatische kipsalade met groene kool

Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1/2 groene kool fijn gesneden
  • paar flinke wortels geraspt
  • 2 bosuitjes
  • 1 kipfilet gekookt in water, in blokjes gesneden of getrokken
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el nigellazaad
  • handje amandelschaafsel geroosterd

Voor de dressing:

  • 60 ml coconut aminos of sojasaus
  • 60 ml vers sinaasappelsap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el knoflook fijngesneden
  • 1,5 tl gember geraspt
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • cayennepeper naar smaak
  •  

Instructies

  • Om de vinaigrette te maken is het het makkelijkste om hier een schoon en leeg jampotje voor te gebruiken. Daar doe je alle ingrediënten in en schud het flink om.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade door elkaar en voeg de dressing toe.
Gang: Salade
Trefwoord: groene kool, kip
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 401kcal, Koolhydraten: 27g, Eiwit: 26g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 4g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g, Transvet: 1g, Cholesterol: 64mg, Natrium: 2002mg, Kalium: 914mg, Vezels: 7g, Suiker: 10g, Vitamine A: 433IU, Vitamine C: 103mg, Calcium: 204mg, Ijzer: 3mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Aziatische kipsalade met groene kool – Chicken Salad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.