Zomerse kipsalade met basilicum

Mooi groen is niet lelijk

Het wordt weer een redelijk mooie dag vandaag, als ik de weermannen en vrouwen mag geloven. Heerlijk. Ben ik toch dubbel blij met mijn tuintje in deze gekke tijden. Wat ik ook heerlijk vind is dat alle bomen ineens weer groen zijn. Mijn favoriete tijd van het jaar.

Hooikoorts

Wat minder favoriet is de hooikoorts. Vorig jaar ging dat wel goed, maar dit jaar is het weer prut. Komt gedeeltelijk ook doordat ik de laatste tijd echt niet zo heel erg goed heb gegeten. Inmiddels weer wel, maar dat heeft ook weer tijd nodig om een beetje te herstellen.

In deze tijd van het jaar zit je al helemaal niet te wachten op hoesten en proesten. Als je in de supermarkt per ongeluk een niesbui krijgt, springt iedereen vier meter bij je vandaan. Haha. Weet je in ieder geval zeker dat die 1,5 meter wordt gehanteerd. 😉

Kipsalade met basilicum

Deze heerlijke en makkelijke kipsalade met basilicum is perfect voor een warme dag (al geloof ik dat het met de warmte vandaag wel mee gaat vallen) Het is super snel om te maken en lekker kruidig en romig door de combinatie van basilicum en avocado.

Probeer ook eens deze kipsalade met venkel !

Zomerse kipsalade

Salade van basilicum en kip

5 van 3 stemmen
GangMaaltijdsalade
Keukenpaleo

Deze heerlijke kipsalade is ook makkelijk om mee te nemen. Neem eventueel nog wat aparte sla mee voor erbij. Hou dit apart tot je het gaat eten.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilet gekookt en geplukt
  • 30-50 gram basilicumblaadjes
  • 2 rijpe avocado’s
  • Sap van ½ citroen
  • 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 3 geraspte wortels
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

  • Doe de avocado’s zonder schil en pit in het bakje van een keukenmachine. Voeg hier de olijfolie en basilicum aan toe, maar hou een paar blaadjes achter voor de garnering. Voeg het citroensap toe en draai het geheel tot een gladde saus.
  • In een kom meng je de geplukte kip, de bleekselderij, wortel en de basilicumsaus. Roer het geheel goed door en bewaar tot gebruik in de koeling.
  • Serveer met nog wat verse basilicum eroverheen gestrooid of geef er een groene salade bij.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 664kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 37g | Vet: 48g | Verzadigd vet: 7g | Cholesterol: 96mg | Natrium: 284mg | Kalium: 1971mg | Vezels: 17g | Suiker: 6g | Vitamine A: 16595IU | Vitamine C: 31mg | Calcium: 104mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.