Februari

Ligt het aan mij of gaat ook dit jaar weer razend snel? Gek dat het alweer februari is en nog gekker dat ik binnenkort op vakantie ga. Heerlijk. En juist in deze tijd van het jaar kun je een lekkere salade maken zoals deze kipsalade met bleekselderij.

Lekkere kipsalade met bleekselderij | simoneskitchen.nl

Goede voornemens

Hoe staat het met jullie goede voornemens? Nog sterk met het stoppen met roken/stoppen met drinken/ stoppen met eten.. 😉 ? Statistisch gezien zijn de meeste mensen die vol goede moed op 1 januari ergens mee zijn begonnen of ergens mee zijn gestopt, nu alweer terug gevallen in hun oude gewoontes. Best een beetje een depressief statistiek nummer vind ik dan maar goed, ik ben in de basis ook niet zo’n fan van “goede voornemens”. Ik heb dan wel net een Whole30 gedaan maar dat heeft niet zoveel met goede voornemens te maken. Meer met een reset van slechte voeding in de maanden ervoor.

Snelle kipsalade met bleekselderij

Deze kipsalade met bleekselderij is typisch zo’n lekker makkelijk recept dat je mee kunt nemen naar je werk (ik maak hem vaak voor Tom als hij op de markt staat, dus als de kipsalade met bleekselderij een dag op de markt overleeft, dan overleeft ie veel!)

Voor de kipsalade met bleekselderij gebruikte ik dit keer gepocheerde kip. Ik vind dat lekker, maar je kunt ook heel goed kant- en klaar gerookte kipfilet gebruiken. Dat is nog sneller. Ook een leuke variatie is het om de kip te pocheren in kokosroom. Laat de kip dan ook afkoelen in die room zodat de smaken nog beter intrekken. Snij de bleekselderij vervolgens in kleine stukjes. Ik hou wel van het knapperige van bleekselderij maar als de stukken te grof zijn vind ik het persoonlijk niet lekker. Dunne reepjes dus.

Probeer ook eens deze kipsalade met sinaasappel of deze makkelijke pastasalade met kip

Lekkere kipsalade met bleekselderij | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 8 stemmen

Kipsalade met bleekselderij en avocado

Deze eenvoudige kipsalade is heerlijk als lunch Ook makkelijk om mee te nemen!. Als variatie kun je de kip ook pocheren in de kokosroom. Dat geeft het net een wat exotischer smaak.
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilets
  • 3 stengels bleekselderij in dunne schijfjes gesneden
  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • 1 winterpeen geraspt
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • peper en zout
  • verse peterselie voor serveren

Dressing:

Instructies

  • Pocheer de kipfilets voor ongeveer 10 minuten in kokend water met zout, laat afkoelen en pluk de kip vervolgens uit elkaar.
  • Doe dit in een grote kom samen met de gesneden groentes.
  • Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng het geheel op smaak met zout en peper
Gang: Maaltijdsalade
Keuken: Europese keuken
Trefwoord: bleekselderij, kip
Dieetsoort: Koolhydraatarm, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 441kcal, Koolhydraten: 14g, Eiwit: 24g, Vet: 33g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 73mg, Natrium: 325mg, Kalium: 1111mg, Vezels: 9g, Suiker: 4g, Vitamine A: 5601IU, Vitamine C: 16mg, Calcium: 46mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!