Simone's Kitchen

Lekker frisse (en snelle) kipsalade met bleekselderij

Februari

Ligt het aan mij of gaat ook dit jaar weer razend snel? Gek dat het alweer februari is en nog gekker dat ik binnenkort op vakantie ga. Check trouwens ook even de speciale Valentijnsaanbieding van Paleo Magazine want zo’n goede aanbieding komt er niet snel voorbij.

Lekkere kipsalade met bleekselderij | simoneskitchen.nl

Goede voornemens

Hoe staat het met jullie goede voornemens? Nog sterk met het stoppen met roken/stoppen met drinken/ stoppen met eten.. 😉 ? Statistisch gezien zijn de meeste mensen die vol goede moed op 1 januari ergens mee zijn begonnen of ergens mee zijn gestopt, nu alweer terug gevallen in hun oude gewoontes. Best een beetje een depressief statistiek nummer vind ik dan maar goed, ik ben in de basis ook niet zo’n fan van “goede voornemens”. Ik heb dan wel net een Whole30 gedaan maar dat heeft niet zoveel met goede voornemens te maken. Meer met een reset van slechte voeding in de maanden ervoor.

Snelle kipsalade

Deze kipsalade is typisch zo’n lekker makkelijk recept dat je mee kunt nemen naar je werk (ik maak hem vaak voor Tom als hij op de markt staat, dus als ie dat overleeft dan overleeft ie veel!)

Probeer ook eens deze kipsalade met sinaasappel of deze makkelijke pastasalade met kip

KIPSALADE MET BLEEKSELDERIJ EN AVOCADO

Deze eenvoudige kipsalade is heerlijk als lunch Ook makkelijk om mee te nemen!. Als variatie kun je de kip ook pocheren in de kokosroom. Dat geeft het net een wat exotischer smaak.
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilets
  • 3 stengels bleekselderij in dunne schijfjes gesneden
  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • 1 winterpeen geraspt
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • peper en zout
  • verse peterselie voor serveren

Dressing:

Instructies

  • Pocheer de kipfilets voor ongeveer 10 minuten in kokend water met zout, laat afkoelen en pluk de kip vervolgens uit elkaar.
  • Doe dit in een grote kom samen met de gesneden groentes.
  • Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng het geheel op smaak met zout en peper

Voedingswaarde

Calorieën: 441kcal, Koolhydraten: 14g, Eiwit: 24g, Vet: 33g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 73mg, Natrium: 325mg, Kalium: 1111mg, Vezels: 9g, Suiker: 4g, Vitamine A: 5601IU, Vitamine C: 16mg, Calcium: 46mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Compliment voor je gezellige en open communicatie. Uiteraard ook voor je fijne, lekkere en gezonde recepten.

  2. Avatar

    Erg lekker en volgende dag als lunch ook heel fijn.

  3. Pingback: Snelle regenboogsalade met gepocheerde kip | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!