Snelle kipsalade met bleekselderij
Februari
Ligt het aan mij of gaat ook dit jaar weer razend snel? Gek dat het alweer februari is en nog gekker dat ik binnenkort op vakantie ga. Heerlijk. En juist in deze tijd van het jaar kun je een lekkere salade maken zoals deze kipsalade met bleekselderij.
Goede voornemens
Hoe staat het met jullie goede voornemens? Nog sterk met het stoppen met roken/stoppen met drinken/ stoppen met eten.. 😉 ? Statistisch gezien zijn de meeste mensen die vol goede moed op 1 januari ergens mee zijn begonnen of ergens mee zijn gestopt, nu alweer terug gevallen in hun oude gewoontes. Best een beetje een depressief statistiek nummer vind ik dan maar goed, ik ben in de basis ook niet zo’n fan van “goede voornemens”. Ik heb dan wel net een Whole30 gedaan maar dat heeft niet zoveel met goede voornemens te maken. Meer met een reset van slechte voeding in de maanden ervoor.
Snelle kipsalade met bleekselderij
Deze kipsalade met bleekselderij is typisch zo’n lekker makkelijk recept dat je mee kunt nemen naar je werk (ik maak hem vaak voor Tom als hij op de markt staat, dus als de kipsalade met bleekselderij een dag op de markt overleeft, dan overleeft ie veel!)
Voor de kipsalade met bleekselderij gebruikte ik dit keer gepocheerde kip. Ik vind dat lekker, maar je kunt ook heel goed kant- en klaar gerookte kipfilet gebruiken. Dat is nog sneller. Ook een leuke variatie is het om de kip te pocheren in kokosroom. Laat de kip dan ook afkoelen in die room zodat de smaken nog beter intrekken. Snij de bleekselderij vervolgens in kleine stukjes. Ik hou wel van het knapperige van bleekselderij maar als de stukken te grof zijn vind ik het persoonlijk niet lekker. Dunne reepjes dus.
Probeer ook eens deze kipsalade met sinaasappel of deze makkelijke pastasalade met kip
Kipsalade met bleekselderij en avocado
Ingrediënten
- 200 gr kipfilets
- 3 stengels bleekselderij in dunne schijfjes gesneden
- 1 rijpe avocado in blokjes
- 1 winterpeen geraspt
- 1 bosuitje in ringetjes gesneden
- peper en zout
- verse peterselie voor serveren
Dressing:
- 3 el mayonaise homemade
- 1 el appelciderazijn
- peper
- zout
Instructies
- Pocheer de kipfilets voor ongeveer 10 minuten in kokend water met zout, laat afkoelen en pluk de kip vervolgens uit elkaar.
- Doe dit in een grote kom samen met de gesneden groentes.
- Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng het geheel op smaak met zout en peper
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Snelle regenboogsalade met gepocheerde kip | Simone's Kitchen
Erg lekker en volgende dag als lunch ook heel fijn.
Ja ik vind hem ook heerlijk!
Compliment voor je gezellige en open communicatie. Uiteraard ook voor je fijne, lekkere en gezonde recepten.
Dankjewel Jose. Blij dat het in de smaak valt.. 😉