Preisoep met bleekselderij
Ik hou van soep. Niet alleen is het het ultieme comfortfood, maar het is ook nog eens de ideale manier om restanten groentes uit de koelkast op te maken. En – ook niet onbelangrijk in de januari maand – het is ook nog een budget vriendelijk. Nou ja meestal dan. Als je er kaviaar op strooit dan is het waarschijnlijk wat minder goedkoop.. 🙂
In dit geval had ik per ongeluk twee struiken bleekselderij gekocht. Ik vind bleekselderij lekker in een salade, maar Tom vind het niks. Dus twee stronken was een tikkie teveel. Combineer dat met prei en wat overgebleven paddestoeltjes en spekjes en je hebt een heerlijke soep. Vult prima, is niet duur en zo klaar! Probeer het zelf zou ik zeggen.
Preisoep met bleekselderij
Ingrediënten
- 4 stuks prei
- 4 stengels bleekselderij
- 2 takjes tijm
- 1 liter bouillon
- 100 gr paddestoelen
- 50 gr spekjes
- kokosolie of olijfolie om te bakken
Instructies
- Snij de prei in ringen en was ze even goed. Snij de bleekselderij ook in stukjes.
- Neem een flinke soeppan en smelt de olie. Bak hier de prei en de bleekselderij in aan. Doe de tijmblaadjes erbij. Giet er dan de bouillon bij en kook het geheel voor 15-20 minuten door tot gaar. Je kunt de soep pureren zoals ik hier gedaan heb met een staafmixer of je kunt het natuurlijk ook zo eten.
- Snij de paddenstoelen klein en bak deze samen met de spekjes apart in een koekenpan en serveer bij de soep.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Voor hoeveel personen/volle borden is deze soep?
Voor 4 personen !
Wat ontzettend lekker! De soep ziet er top uit op de foto’s. Ik ga dit zeker snel eens maken!
Leuk Mariska! En ja erg lekker inderdaad!