Simone's Kitchen

Parmezaan schotsen met kruidenricotta en paddestoelen

Parmezaan schotsen met ricotta en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Koekjes van parmezaanse kaas met ricotta

Koekjes maken van parmezaanse kaas had ik al een tijdje op het programma staan. En het zo ontzettend eenvoudig! We mengden de parmezaanse kaas met een klein beetje bloem om iets meer stevigheid te krijgen. Dat is niet noodzakelijk dus wil je geen bloem gebruiken dan kun je ook zonder.

Tijdens het maken van de tweede batch van de koekjes stak Esmee bijna de hele studio in de fik… 🙂 We hadden batch 1 gebakken en goedbevonden, dus batch 2 zat in de oven. Maar ondertussen ging de telefoon en kwam er iemand binnen om wat af te geven.

Parmezaan schotsen met ricotta en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Gelukkig waarschuwde de lucht ons dat er iets niet goed ging… Man…. net op tijd denk ik want alles was gitzwart! Koekjes, bakpapier en ja eh… beetje mistig in de studio. Geen afzuigkap ook he, dus alle ramen even opengezet om de mist te laten verdwijnen. Wow…. Die waren iets te doorbakken…

Let dus wel even op dat ze niet te hard gaan. Bruin is lekker, zwart wat minder. Ik kleedde de koekjes hier aan met ricotta, paddestoeltjes en tuinkers, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo eten als een lekker chipje.

Parmezaan schotsen met ricotta en paddestoelen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Parmezaan schotsen met ricotta

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min

Ingrediënten

  • 200 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr bloem
  • zwarte peper

Voor de topping:

  • 1 bakje ricotta
  • bosje peterselie fijngehakt
  • 100 gr kleine paddestoeltjes of kastanjechampignons klein gehakt
  • tuinkers
  • boter om te bakken

Instructies

  • Verhit de oven op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de parmezaanse kaas en meng met de bloem en de zwarte peper. Maak hoopjes op de bakplaat en druk die een klein beetje plat. Schuif in de oven en bak voor 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Meng de ricotta met de peterselie.
  • Bak de paddestoeltjes even kort aan met peper en zout in de koekenpan.
  • Serveer de parmezaan koekjes met een topping van de ricotta, de paddestoeltjes en knip er wat tuinkers overheen

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Haha, de mist is aardig opgetrokken op de foto’s 🙂 Dat scheelt weer 😉 Zien er lekker uit!

  2. Avatar

    Kunnen deze koekjes ook een dag van tevoren gemaakt worden? Of worden ze dan taai?

    • Simone van den Berg

      Hè Liesbeth. Ik denk dat het moet kunnen als je ze vantevoren maakt, laat afkoelen en dan luchtdicht in een koektrommel of iets dergelijks bewaard. Maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Ze gingen hier meteen op dus heb dat niet uitgeprobeerd.

  3. Avatar

    Tot zover mijn skills als het gaat om multi-tasken…..
    🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!