Parmezaan schotsen met kruidenricotta en paddestoelen

Parmezaan schotsen met ricotta en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Koekjes van parmezaanse kaas met ricotta

Koekjes maken van parmezaanse kaas had ik al een tijdje op het programma staan. En het zo ontzettend eenvoudig! We mengden de parmezaanse kaas met een klein beetje bloem om iets meer stevigheid te krijgen. Dat is niet noodzakelijk dus wil je geen bloem gebruiken dan kun je ook zonder.

Tijdens het maken van de tweede batch van de koekjes stak Esmee bijna de hele studio in de fik… 🙂 We hadden batch 1 gebakken en goedbevonden, dus batch 2 zat in de oven. Maar ondertussen ging de telefoon en kwam er iemand binnen om wat af te geven.

Parmezaan schotsen met ricotta en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Gelukkig waarschuwde de lucht ons dat er iets niet goed ging… Man…. net op tijd denk ik want alles was gitzwart! Koekjes, bakpapier en ja eh… beetje mistig in de studio. Geen afzuigkap ook he, dus alle ramen even opengezet om de mist te laten verdwijnen. Wow…. Die waren iets te doorbakken…

Let dus wel even op dat ze niet te hard gaan. Bruin is lekker, zwart wat minder. Ik kleedde de koekjes hier aan met ricotta, paddestoeltjes en tuinkers, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo eten als een lekker chipje.

Parmezaan schotsen met ricotta

Ingredients:

  • 200 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr bloem
  • zwarte peper

Voor de topping:

  • 1 bakje ricotta
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • 100 gr kleine paddestoeltjes of kastanjechampignons, klein gehakt
  • tuinkers
  • boter om te bakken

Directions:

  1. Verhit de oven op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp de parmezaanse kaas en meng met de bloem en de zwarte peper. Maak hoopjes op de bakplaat en druk die een klein beetje plat. Schuif in de oven en bak voor 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Meng de ricotta met de peterselie.
  4. Bak de paddestoeltjes even kort aan met peper en zout in de koekenpan.
  5. Serveer de parmezaan koekjes met een topping van de ricotta, de paddestoeltjes en knip er wat tuinkers overheen

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Haha, de mist is aardig opgetrokken op de foto’s 🙂 Dat scheelt weer 😉 Zien er lekker uit!

  2. Kunnen deze koekjes ook een dag van tevoren gemaakt worden? Of worden ze dan taai?

    • Simone van den Berg

      Hè Liesbeth. Ik denk dat het moet kunnen als je ze vantevoren maakt, laat afkoelen en dan luchtdicht in een koektrommel of iets dergelijks bewaard. Maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Ze gingen hier meteen op dus heb dat niet uitgeprobeerd.

  3. Tot zover mijn skills als het gaat om multi-tasken…..
    🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *