Hartige taart met fillodeeg en paddestoelen | simoneskitchen.nl

Soms word je dan ineens met je neus weer eens op de feiten gedrukt. Dat je gezondheid toch echt je grootste goed is. Het is niet aan mij om de ins en outs te vertellen maar laat ik zeggen dat een direct familielid ineens onverwachts in het ziekenhuis is opgenomen met vreemde verschijnselen. Dingen die je niet meteen verwacht ook. En al helemaal niet zelf in de hand hebt. Bah…

Hartige taart met filodeeg

Nou we hopen er maar het beste van. In de tussentijd probeer ik dan onze eigen gezondheid zo optimaal mogelijk te houden met goede voeding. Je kunt discussiëren of deze hartige taart daar onder hoort aangezien er een berg kaas, filodeeg en crème fraîche doorheen zit. Haha… Dus misschien niet de meest gezonde keus maar voor een keertje kan dat natuurlijk best. En hij is lekker! En ook lekker machtig, dus je hebt maar een klein stukje nodig om vol te zitten. Je bent gewaarschuwd!

Paddenstoelenfan? Probeer dan ook eens deze paddenstoelensalade met cantharellen of deze lekkere toast met paddenstoelen!

Hartige taart met fillodeeg en paddestoelen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.74 van 15 stemmen

Hartige taart met fillodeeg en paddestoelen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 300 gr spinazie
  • 250 gr paddenstoelen gesneden in plakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr kaas
  • 100 gr creme fraiche
  • 1 pak fillodeeg
  • 4 eieren
  • olie om in te smeren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier rondom.
  • Bak de knoflook met de paddenstoelen en zet apart. Bak de spinazie even kort en laat goed uitlekken. Voeg aan beiden peper en zout toe. Voor je het door de hartige taart doet knijp je de spinazie heel goed uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen
  • Meng de kaas, de creme fraiche en de vier eieren door elkaar en klop goed door. Voeg peper en zout toe.
  • Bekleed je springvorm met de vellen fillodeeg (ja het hele pak gaat op dus) en drapeer het een beetje luchtigjes rondom de springvorm. Laat wat stukken over de rand heen hangen.
  • Smeer alle stukken fillo goed in met olie. Vervolgens stort je het eiermengsel in de bodem. Hier doe je wat plukken van de spinazie losjes in duwen zodat het een beetje goed gemengd is.
  • Als laatste eindig je met de paddestoelen die je op de bovenkant legt. De randen van het fillodeeg vouw je een beetje artistiek naar binnen toe en zet het geheel in de oven voor een minuut of veertig of tot gaar en goudbruin

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 338kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 18g, Vet: 24g, Verzadigd vet: 14g, Cholesterol: 176mg, Natrium: 429mg, Kalium: 518mg, Vezels: 2g, Suiker: 1g, Vitamine A: 5509IU, Vitamine C: 15mg, Calcium: 379mg, Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!