Paddestoelsalade met gekookt eitje | simoneskitchen.nl

Paddenstoelentijd!

Best een beetje gek dat het ineens alweer herfst is. Maar je voelt het in de lucht. Je ruikt het in de lucht. Dat hele speciale waardoor je ineens weet ‘he, de herfst is aangebroken’. En dus is het weer paddenstoelen tijd. Heerlijk! Een van mijn favoriete paddenstoelen zijn cantharellen. (sterker nog, er staan cantharellen op mijn arm getatoeëerd… Dan moet ik ze wel lekker vinden he) Het enige nadeel van deze is het schoonmaken. Ik heb nog niet een manier gevonden om ze te kunnen eten zonder knarsende tanden van het zand.

Paddenstoelensalade met cantharellen | simoneskitchen.nl

Weet jij dé manier om ze schoon te krijgen?

Ik plaatste laatst al een keer een oproepje op instagram geloof ik en de enige oplossing die ik aangereikt kreeg die denk ik werkt is om ze schoon te spoelen in heet water. Maar volgens mij worden de cantharellen nu niet meteen lekkerder van. Dus… ik ben er nog niet uit. Ik heb het geprobeerd met een borsteltje maar de zandkorrels tussen de lamellen krijg je er niet mee weg. Ik heb het geprobeerd met keukenpapier, maar dat werkt nog minder goed. Kortom: help?

Paddenstoelensalade met cantharellen | simoneskitchen.nl

De salade heeft een eenvoudige dressing van macadamia olie (verkrijgbaar bij ons in de shop), coconut aminos en een beetje sesamolie. Simpel en erg lekker!

 

Paddestoelsalade met gekookt eitje | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Herfstige paddenstoelensalade met cantharellen

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gr gemengde paddenstoelen cantharellen, shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • sesamzaad
  • radijscress
  • peper
  • zout
  • sesamzaad om eroverheen te strooien

Dressing

Instructies

  • Kook de eieren half hard. Een beetje smeuiige dooier is wel lekker
  • Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukjes
  • Snij de knoflook klein of doe in een knoflook pers
  • Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin eerst de knoflook aan. Doe vervolgens de paddenstoelenmix erbij en roerbak tot ze beetgaar zijn. Doe over op een bord.
  • Voor het maken van de dressing doe je de ingredienten bij elkaar, roer even goed door en breng op smaak met peper en zout. Is het te olie-achtig dan voeg je nog wat aminos toe.
  • Sprenkel de dressing over de paddenstoelen, leg de gekookte eitjes erop en de radijscress en bestrooi met nog wat sesamzaadjes.
  • Geef de rest van de dressing er apart naast
Gang: Salad
Keuken: Whole30
Trefwoord: cantharellen
Auteur: Simone

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!