Simone's Kitchen

Herfst zit in de lucht – Paddenstoelensalade met cantharellen

Paddestoelsalade met gekookt eitje | simoneskitchen.nl

Paddenstoelentijd!

Best een beetje gek dat het ineens alweer herfst is. Maar je voelt het in de lucht. Je ruikt het in de lucht. Dat hele speciale waardoor je ineens weet ‘he, de herfst is aangebroken’. En dus is het weer paddenstoelen tijd. Heerlijk! Een van mijn favoriete paddenstoelen zijn cantharellen. (sterker nog, er staan cantharellen op mijn arm getatoeëerd… Dan moet ik ze wel lekker vinden he) Het enige nadeel van deze is het schoonmaken. Ik heb nog niet een manier gevonden om ze te kunnen eten zonder knarsende tanden van het zand.

Paddenstoelensalade met cantharellen | simoneskitchen.nl

Weet jij dé manier om ze schoon te krijgen?

Ik plaatste laatst al een keer een oproepje op instagram geloof ik en de enige oplossing die ik aangereikt kreeg die denk ik werkt is om ze schoon te spoelen in heet water. Maar volgens mij worden de cantharellen nu niet meteen lekkerder van. Dus… ik ben er nog niet uit. Ik heb het geprobeerd met een borsteltje maar de zandkorrels tussen de lamellen krijg je er niet mee weg. Ik heb het geprobeerd met keukenpapier, maar dat werkt nog minder goed. Kortom: help?

Paddenstoelensalade met cantharellen | simoneskitchen.nl

De salade heeft een eenvoudige dressing van macadamia olie (verkrijgbaar bij ons in de shop), coconut aminos en een beetje sesamolie. Simpel en erg lekker!

 

Herfstige paddenstoelensalade met cantharellen
Soort: Salad
Keuken: Whole30
Keyword: cantharellen
Servings: 2 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 4 eieren
  • 250 gr gemengde paddenstoelen cantharellen, shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • sesamzaad
  • radijscress
  • peper
  • zout
  • sesamzaad om eroverheen te strooien
Dressing
Instructies
  1. Kook de eieren half hard. Een beetje smeuiige dooier is wel lekker
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snij in stukjes
  3. Snij de knoflook klein of doe in een knoflook pers
  4. Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin eerst de knoflook aan. Doe vervolgens de paddenstoelenmix erbij en roerbak tot ze beetgaar zijn. Doe over op een bord.
  5. Voor het maken van de dressing doe je de ingredienten bij elkaar, roer even goed door en breng op smaak met peper en zout. Is het te olie-achtig dan voeg je nog wat aminos toe.
  6. Sprenkel de dressing over de paddenstoelen, leg de gekookte eitjes erop en de radijscress en bestrooi met nog wat sesamzaadjes.
  7. Geef de rest van de dressing er apart naast

3 comments

  1. Lieve Simone,
    Ik hoef geen prijs naar wil je graag van harte feliciteren met je slagen! veel plezier van de opleiding wens ik jou.
    Zou je nog antwoorden: hydrocortisol krijg ik inderdaad omdat via mijn alternatief werkend arts via bloedonderzoek was vastgesteld dat mijn cortisolgehalte laag was.
    Ik kan nu veel beter functioneren, na eerder allerlei weerstanden heb moeten leren loslaten tegen dit hormoon slikken. Kom veel mensen tegen die een soort aangetast zenuwstelsel hebben net als ik.
    Dus heel erg veel succes met dit goede werk wat jij doet!

  2. Pingback: Hartige taart met filodeeg en paddestoelen | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos