Cantharellen taartjes met blauwe kaas en pecorino
Bladerdeegtaartje met cantharellen
Ik ben gek op cantharellen! Afgezien van het schoonmaken want dat kan in sommige gevallen echt een drama zijn, maar de smaak is geweldig. De paddenstoelen zijn nu weer volop te krijgen dus sla je slag en maak dit lekkere en eenvoudige taartje. Niet meer dan vier ingredienten nodig! Het is letterlijk alles bij elkaar doen, het bladerdeeg een beetje om de inhoud heen vouwen en klaar.
Cantharelle hartige taartjes met blauwe kaas en pecorino
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 200 gr cantharellen paddenstoelen
- Blauwe kaas. Ik gebruikte Castello Blue welke lekker romig is en mooi smelt met de paddenstoelen maar je kunt elke kaas gebruiken die je lekker vind.
- Pecorino. Omdat de castello lekker is maar wel wat van zijn sterkte verliest als ie warm wordt heb ik er pecorino overheen geraspt. Parmezaan kan ook goed
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225˚C.
- Maak de cantharellen schoon en snij in kleinere stukjes. Hou er rekening mee dat het in je vorm moet passen en je wilt geen grote stukken maar ook weer niet te klein. Doe ze in een kom en schud even om met zout, peper en wat olijfolie.
- Neem de ontdooide bladerdeeg en leg wat van de paddenstoelen in het midden. Zorg ervoor dat de kanten vrij blijven. Je mag er best een bergje van maken. Ze slinken ook nog wat in de oven. Doe er lekker veel van de blauwe kaas op in blokjes of klontjes. Zorg dat je dat een beetje redelijk verdeeld.
- Doe wat eidooier aan de zijkanten van het bladerdeeg en vouw dit creatief dicht in een soort mandje. Vouw het zo dat de kaas binnen blijft als het begint te smelten. Bovendien worden de randen zo lekker krokant.
- Leg op een bakplaat en zet voor ongeveer 12 minuten in de oven op hoge temperatuur. Verlaag deze dan tot 190˚C en bak dit voor nog eens 15 minuten tot goudbruin en krokant.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk !! Vaak is het ook lekker om er een beetje gedroogde tijm doorheen te doen. Je kunt dit overigens ook maken zonder bladerdeeg, neem dan een portobello en vul deze, voeg er wat pijnboompitjes aan toe en in de oven. Ook super lekker!
Ook een supertip. Ga ik een keer proberen!
Paddenstoelen en blauwe kaas, het blijft een gouden combi! Wat is de herfst toch een fijn seizoen om te koken 🙂
Echt wel. I love de herfst!