Simone's Kitchen

Cantharellen taartjes met blauwe kaas en pecorino

Bladerdeegtaartje met cantharellen | simoneskitchen.nl

Bladerdeegtaartje met cantharellen

Ik ben gek op cantharellen! Afgezien van het schoonmaken want dat kan in sommige gevallen echt een drama zijn, maar de smaak is geweldig. De paddenstoelen zijn nu weer volop te krijgen dus sla je slag en maak dit lekkere en eenvoudige taartje. Niet meer dan vier ingredienten nodig! Het is letterlijk alles bij elkaar doen, het bladerdeeg een beetje om de inhoud heen vouwen en klaar.

20091017-14501

Chanterelle taartje met blauwe kaas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Cantharelle hartige taartjes met blauwe kaas en pecorino

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4 taartjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr cantharellen paddenstoelen
  • Blauwe kaas. Ik gebruikte Castello Blue welke lekker romig is en mooi smelt met de paddenstoelen maar je kunt elke kaas gebruiken die je lekker vind.
  • Pecorino. Omdat de castello lekker is maar wel wat van zijn sterkte verliest als ie warm wordt heb ik er pecorino overheen geraspt. Parmezaan kan ook goed

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Maak de cantharellen schoon en snij in kleinere stukjes. Hou er rekening mee dat het in je vorm moet passen en je wilt geen grote stukken maar ook weer niet te klein. Doe ze in een kom en schud even om met zout, peper en wat olijfolie.
  • Neem de ontdooide bladerdeeg en leg wat van de paddenstoelen in het midden. Zorg ervoor dat de kanten vrij blijven. Je mag er best een bergje van maken. Ze slinken ook nog wat in de oven. Doe er lekker veel van de blauwe kaas op in blokjes of klontjes. Zorg dat je dat een beetje redelijk verdeeld.
  • Doe wat eidooier aan de zijkanten van het bladerdeeg en vouw dit creatief dicht in een soort mandje. Vouw het zo dat de kaas binnen blijft als het begint te smelten. Bovendien worden de randen zo lekker krokant.
  • Leg op een bakplaat en zet voor ongeveer 12 minuten in de oven op hoge temperatuur. Verlaag deze dan tot 190˚C en bak dit voor nog eens 15 minuten tot goudbruin en krokant.

Chanterelle blue cheese pies | insimoneskitchen.com    20091022-1615

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.