Hartig taartje met tomaat en gorgonzola
Hartige taart met tomaatjes en gorgonzola
Dit eenvoudige recept voor hartige taartjes met tomaatjes, ham en gorgonzola is klaar in een handomdraai. Ideaal als je wat teveel tomaten hebt gekocht of gewoon als je zin hebt in een snel gerechtje voor de lunch. Ook geschikt als voorgerecht.
Het maken van de hartige taartjes met tomaat is heel eenvoudig. Je kunt de vulling bovendien goed variëren door er bijvoorbeeld champignons aan toe te voegen of doperwtjes. Serveer de hartige taartjes met een lekkere groene salade.
Check ook eens deze heerlijke hartige taart van fillodeeg
Hartige taart met tomaatjes en gorgonzola
Benodigdheden
- 4 x kleine quichevormpjes met losse bodem
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg (diepvries) – ontdooid
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
- peper en zout
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- eventueel champignons fijn gesneden en voorgebakken
- 75 gr gorgonzola
- basilicum voor erover
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed 4 kleine quichevormpjes met de ontdooide bladerdeeg plakjes. Haal overtollig deeg weg en prik de bodem even in met een vork.
- Bak de vormpjes blind in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Terwijl je de vormpjes bakt bereidt je de vulling. Bak het gesnipperd uitje in wat olie tot glazig. Klop de eieren los met de slagroom, Italiaanse kruiden en peper en zout.
- Verdeel de tomaatjes en de gebakken uit over de bodem van de voorgebakken quiches. Verdeel het roommengsel erover en top de quiches met de gorgonzola.
- Bak in de oven voor een minuut of 20 of tot goudbruin en gaar.
- Serveer de quiches met verse basilicum
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.