Deze super eenvoudige vegetarische hartige taart maak je met tomaat en gorgonzola. Klaar in no time en altijd lekker

hartige taart met tomaat

Hartige taart met tomaat en gorgonzola

Dit eenvoudige recept voor hartige taart met tomaat en gorgonzola is klaar in een handomdraai. Ideaal als je wat teveel tomaten hebt gekocht of gewoon als je zin hebt in een snel gerechtje voor de lunch. Ook geschikt als voorgerecht.

Het maken van de hartige taartjes met tomaat is heel eenvoudig. Je kunt de vulling bovendien goed variëren door er bijvoorbeeld champignons aan toe te voegen of doperwtjes. Serveer de hartige taartjes met een lekkere groene salade.

Maken van de taart

Om de taart te maken kun je kiezen voor bladerdeeg of voor deeg voor hartige taart. Je kunt het bakken in een grote vorm zoals ik hier heb gedaan, of je kunt kiezen voor mini-vormpjes van 10 cm. Let wel op dat de kleinere vormpjes sneller klaar zijn.

Wat ik altijd doe voor alle hartige taarten is het blindbakken van het deeg. Dat zorgt ervoor dat je bodem in ieder geval goed gaar is.

Hartige taart met tomaat

Blindbakken

Om de taartjes blind te bakken leg je eerst het – ontdooide – deeg in de vormpjes. Druk goed aan en beleg dan elk vormpje met een stukje bakpapier. Dit gaat het makkelijkste als je het bakpapier eerst verkreukeld en daarna weer uitvouwt.

Bedek het bakpapier met bakbonen of ongebakken peulvruchten of ongebakken rijst. Als het maar ovenbestendig is en zwaar genoeg om het bladerdeeg naar beneden te houden. Doe je dit niet dan puft het helemaal op. Dan wordt het vullen lastig.

Je bakt het op deze manier voor ongeveer 15 minuten. Dan haal je de bakvulling en het bakpapier weg. Je kunt de vulling er nu op doen en de taartjes voor ongeveer 20 minuten gaar bakken tot de vulling gestold is.

De hartige taart met tomaat en gorgonzola serveer je vervolgens met wat verse basilicum,

Check ook eens deze heerlijke hartige taart van fillodeeg

Hartige taart met tomaat
Hartige taart met tomaat
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 2 stemmen

Hartige taart met tomaatjes en gorgonzola

Lekker gevulde hartige taart met veel zoete tomaatjes, gorgonzola en verse basilicum om te serveren
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 pak deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 75 gr gorgonzola
  • 75 gr geraspte kaas
  • basilicum voor erover

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een quichevorm in en bekleed met het deeg. Bedek met bakpapier en bakbonen (of gedroogde rijst) en bak blind voor ongeveer 20 minuten
  • Terwijl je de vorm bakt bereidt je de vulling. Klop de eieren los met de slagroom, Italiaanse kruiden, chilivlokken en peper en zout.
  • Verdeel de tomaatjes over de bodem van de voorgebakken quiche. Verdeel het roommengsel erover en top de quiches met de gorgonzola en de geraspte kaas.
  • Bak in de oven voor een minuut of 20 of tot goudbruin en gaar.
  • Serveer de quiche met verse basilicum
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: gorgonzola, tomaat
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 152kcal, Koolhydraten: 4g, Eiwit: 7g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 7g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Transvet: 0.01g, Cholesterol: 92mg, Natrium: 214mg, Kalium: 135mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 646IU, Vitamine C: 6mg, Calcium: 147mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Lekker stukje hartige taart!

Delen is fijn!