Vandaag een wel heel makkelijk én heel lekker receptje. Gebakken paddenstoelen met een gekookt eitje en nootjes.

gebakken paddenstoelen

Gebakken paddenstoelen met gekookt eitje

Kan het nog? Een paddenstoelenrecept? Dat is natuurlijk vaak meer een gerecht wat je deelt in de herfst maar met het weer van vandaag (het regent al de hele dag) leek me dit wel een perfect recept om met je te delen. Het is snel klaar, lekker en ook nog eens gezond.

Paddenstoelen zijn echt mega goed voor je. Zeker als je er ook nog eens voor zorgt dat je verschillende soorten eet. Ik deelde laatst al dat lekkere recept voor toast met paddenstoelen. Je kunt daar overigens ook deze gebakken paddenstoelen voor gebruiken.

Supersnel

Deze gebakken paddenstoelen staan ook nog eens in no time op tafel. Het is ook heel geschikt om als voorgerechtje te gebruiken. Misschien niet perse het eerste wat in je op komt bij paasrecepten maar het kan heel goed gebruikt worden voor het paasdiner. Dat eitje dat doet het hem he.

Het maken van dit recept kost je amper tien minuten. Het schoonmaken van de paddenstoelen is misschien nog wel het meeste werk. Maar het bakken is dan vervolgens zo gebeurd. Ik bak paddenstoelen graag in boter. Dat maakt ze net even lekkerder. Gebruik je liever geen boter dan kun je kokosolie of ghee goed gebruiken. Heb je hele grote paddenstoelen zorg er dan voor dat je ze wat kleiner snijdt. Ik vind de gebakken paddenstoelen vaak het lekkerste met kleine champignons of andere kleine paddenstoelen. Die kun je goed in zijn geheel bakken. Ziet er vaak mooier uit dan van die grote oesterzwammen. Daar ben ik ook niet zo’n grote fan van dus die gebruik ik liever niet bij dit gerecht.

Check ook deze recepten

gebakken paddenstoelen
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Gebakken paddenstoelen met pecannoot

Een lekker voorgerechtje of lunchgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort glutenvrij, Koolhydraatarm, lactosevrij, paleo
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 gekookte eieren
  • 200 gr gemengde paddenstoelen grote exemplaren gesneden
  • 75 gr pecannoten
  • Tuinkers voor erover

Instructies

  • Kook de eieren tot ze zacht gekookt zijn.
  • Bak de paddenstoelen in een koekenpan met wat kokosolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Verdeel de paddenstoelen over een bord, strooi de gehakte pecannoten erover en serveer met het gekookte eitje en verse tuinkers erover.
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: ei, paddenstoelen, pecannoten
Dieetsoort: glutenvrij, Koolhydraatarm, lactosevrij, paleo

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 344kcal, Koolhydraten: 9g, Eiwit: 12g, Vet: 32g, Verzadigd vet: 4g, Meervoudigd onverzadigd vet: 9g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 17g, Transvet: 1g, Cholesterol: 164mg, Natrium: 67mg, Kalium: 532mg, Vezels: 5g, Suiker: 4g, Vitamine A: 259IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 54mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!