Dit gerechtje van gebakken camembert is zo makkelijk om te maken, maar toch zo verschrikkelijk lekker! Dip het met stokbrood, soepstengels of broodstengels.

Gebakken camembert uit de oven | simoneskitchen.nl

Boterzachte gebakken camembert uit de oven met rozemarijn en honing

Sommige recepten zijn zo eenvoudig maar zo lekker. In dit geval heb ik gebakken camembert voor je. Hier heb je amper wat voor nodig. Ik steek er altijd een takje rozemarijn in, omdat dat wel echt smaak toevoegt aan de camembert, maar verder heb je alleen een lepeltje honing en iets nodig om mee te dippen. Het dippen in de gebakken camembert kan op diverse manieren. Je kunt het gezond houden door te dippen met allerlei soorten groente sticks.

Maar laten we eerlijk zijn; de gebakken camembert kun je met de beste wil van de wereld al niet gezond noemen, dus als jij wilt dippen met een broodje… zou ik dat gewoon lekker doen.

gebakken camembert

Om te delen

Nu maak ik dit gerecht echt alleen als er mensen langs komen, want dit wil je niet in je eentje opeten. Kan overigens best, maar daar heb je dan de volgende ochtend waarschijnlijk flink veel spijt van. Of ’s nachts al als je niet kan slapen door al die kaas in je buik. Iets om met mate van te genieten dus.

Ik gebruik voor de camembert uit de oven altijd de kaas die in een houten doosje zit. Die kun je namelijk prima in de oven zetten. Wel even de verpakking van de kaas afhalen natuurlijk. Kaasje weer terug in het houten doosje doen. Zet het wel op een bakplaat want de kans bestaat dat het enigszins uit gaat lopen en dat wil je ook niet door de hele oven hebben.

Voor het beste resultaat snij je de camembert even kruiselings in aan de bovenkant. Je kunt de puntjes ietsje terug buigen en steek er dan een takje rozemarijn in. Die verwijder je straks weer want de rozemarijn wordt vrij zwart in de oven.

gebakken camembert uit de oven

Kun je overigens geen camembert in een houten doosje vinden dan kun je natuurlijk ook gewoon een ovenschaaltje gebruiken. Wel goed om te weten; we hebben dit ooit ook geprobeerd om te maken met een hele goedkope camembert. Dat was simpelweg niet lekker. Het smolt niet goed en het eindresultaat was gewoon niet lekker. Wil jij dus gebakken camembert maken, kies dan wel voor een goede camembert. Bij twijfel even aan je kaasboer vragen!

Camembert uit de oven | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4 van 7 stemmen

Camembert uit de oven

Super eenvoudig maar zo lekker!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 25 min
Dieetsoort Koolhydraatarm
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ronde camembert in houten doosje
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 lepeltje honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Haal de camembert uit de plastic verpakking en doe weer terug in het houten doosje. Uiteraard werkt dit niet als je een camembert koopt in papieren verpakking. In dat geval kun je de kaas ook in een ovenschaaltje leggen.
  • Snij de bovenkant kruislings in en vouw een beetje open. Doe hier een takje rozemarijn in en zet in de voorverwarmde oven voor een minuutje of 15-20.
  • Serveer met een beetje honing eroverheen en lekker stokbrood.
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Franse keuken
Trefwoord: camembert, honing, rozemarijn
Dieetsoort: Koolhydraatarm

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 316kcal, Koolhydraten: 5g, Eiwit: 20g, Vet: 24g, Verzadigd vet: 15g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g, Cholesterol: 72mg, Natrium: 842mg, Kalium: 191mg, Vezels: 0.05g, Suiker: 5g, Vitamine A: 827IU, Vitamine C: 0.1mg, Calcium: 389mg, Ijzer: 0.4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!