Gebakken chocolade donuts | simoneskitchen.nl

Tijdens het maken van die overheerlijke donuts waar ik jullie gisteren over vertelde had ik wat tijd over. Ik moest tenslotte toch wachten tot alles gerezen was dus de ideale gelegenheid om het recept voor gebakken donuts van Lara Ferroni eens uit te proberen. Lara heeft een heel boek over Donuts geschreven dus de expert bij uitstek leek me dan weer… Ze klinken in ieder geval al een heel stuk gezonder als gefrituurde donuts denk ik dan. Super makkelijk en snel om te maken ook.

Als je hebt gebakken smaken ze echter meer als een soort van cake als dat het op een donut lijkt. Dat is dan natuurlijk weer een beetje jammer.

Gebakken chocolade donuts | simoneskitchen.nl

Maar goed het is heel snel om te maken en met de smaak is op zich niks mis. Zelfs al is het wellicht niet helemaal de donut die je voor ogen had. Het recept melde dat je ze kunt maken in een muffin blik of in een donut bakblik. Nu heb ik de laatste niet (sterker nog, ik wist niet eens dat ze bestonden) dus ik bakte deze in een muffin bakblik.

Gebakken chocolade donuts | simoneskitchen.nl

Je moet het beslag er wel inspuiten want er is natuurlijk geen manier om dit met een lepel zo erin te krijgen. Maar zelfs dan rijst het deeg tijdens het bakken dermate dat het gat in het midden toch gevuld raakt. Ik heb dus maar een beetje vals gespeelt en er alsnog een gaatje uitgestoken. Nadat je ze hebt geglazuurd of bestoven zie je dat echt niet meer!

 

Baked chocolate doughnuts | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
No ratings yet

Oven gebakken chocolade donuts

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Vet een muffinblik goed in en verhit de oven voor op 180˚C.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en baking soda en meng dit met de suiker, nootmuskaat en zout
  • Voeg de boter toe en met je vingers wrijf je dit door de andere ingredienten tot je grove korrels hebt.
  • In een aparte kom meng je de karnemelk, yoghurt, vanille en het ei. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot het net gemengd is. Niet te lang mengen anders krijg je rubberen donuts
  • Vul elk muffingat met een randje beslag. Dit gaat het makkelijkste met een spuitzak en zorg dat het gat niet te klein is want anders is het dicht als het gaat rijsen.
  • Bak voor 6 tot 10 minuten (afhankeijk van de maat van je donut blik) tot de donuts terugveren als je erop drukt. Laat afkoelen voor je ze eruit haalt en bestrijkt met glazuur of poedersuiker

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!