Knapperig brood met zacht smeltende kaas, zouterig en knapperig spek en als extra een walnootje om het af te maken. Dat klinkt toch goed of niet? Deze tosti met camembert, spek en walnoten heeft het allemaal!

Tosti met camembert

Tosti met camembert

Ik hou van kaas. En kaas die gesmolten is op een knapperig stuk brood met nog wat extra elementjes erbij is natuurlijk helemaal geweldig. Dus je kunt je ongeveer voorstellen wat ik vind van deze tosti met camembert, spinazie, spek en walnootjes. Zooo lekker!

Mijn favoriete manier om een tosti te maken is eigenlijk niet eens in een broodrooster maar in een ouderwetse koekenpan. Daarvoor smeer je de boterhammen aan de buitenkant in met lekker veel boter en je bakt ze in de pan tot de kaas gesmolten is. Het voordeel daarvan is dat het brood echt mega lekker wordt. Crunchy maar niet uitgedroogd. Dat kan je zeker ook gebruiken voor deze tosti met camembert.

Tosti met camembert

Zuurdesem

Mijn favoriete brood voor een tosti (en ook als ik geen tosti eet) is zuurdesem brood. Van een goede bakker dan wel. Ik heb een beetje mijn twijfels over het zuurdesem wat je tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden, maar ik heb me er niet echt heel erg in verdiept. Ik eet niet veel brood en als ik dan brood eet, dan wil ik ook graag goed brood.

En deze wilde ik gewoon proberen in mijn nieuwe broodrooster. En omdat ik ook wat makkelijker een tosti wilde kunnen maken bestelde ik de aparte tosti houders erbij. Zo maak je van je broodrooster ook meteen een tosti apparaat. Super eenvoudig dus! Scheelt ook weer een apparaat in de keuken. 🙂

Tosti ijzer

Omdat het naar beneden hangt loopt er echter wel wat kaas uit. Dat vind ik dan weer minder handig, want dat is nou precies het lekkerste. Dus wellicht verstandig om geen tosti’s in het apparaat te maken met heel veel kaas. Ik moet het nog wat verder uitvinden om te kijken wat wel en niet handig is. De kaas komt niet in het apparaat terecht overigens. Het wordt opgevangen door het plaatje. Dus je kunt het er alsnog af peuteren en lekker opeten.

Maar ben er nog niet uit of ik dit handig vind.

Tosti met camembert en Humphrey
En wie moest er weer met zijn neus vooraan?

Natuurlijk moest meneer Humphrey weer met zijn neus haantje de voorste spelen tijdens het fotograferen van de tosti met camembert…

Hou je ook van camembert dan wil je deze wellicht ook eens proberen. Het is tenslotte ook weer bijna cranberry tijd (ik verheug me er nu al op!)

Tosti met camembert, spek en walnoten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tosti met camembert, spek en walnoten

Een heerlijke tosti met romige kaas en lekker zout spek
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 4 sneden zuurdesem brood
  • handje spinazie
  • paar plakjes ontbijtspek
  • paar walnoten
  • camembert

Instructies

  • Snij plakken van de camembert en beleg een kant van de boterhammen met camembert, walnoten, spinazie en het spek. Druk het met de andere boterham erop even goed aan.
  • Het handigste is het om de walnoten als eerste op de camembert te leggen zodat ze er goed insmelten. Dat eet straks wat makkelijker.
  • Doe in je tosti-apparaat tot de kaas lekker gesmolten is en eet als ze nog warm zijn!
Gang: Sandwiches
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: camembert

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 479kcal, Koolhydraten: 74g, Eiwit: 22g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 18mg, Natrium: 927mg, Kalium: 368mg, Vezels: 4g, Suiker: 4g, Vitamine A: 2549IU, Vitamine C: 7mg, Calcium: 178mg, Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!