Knapperig goudbruin gebakken brood, smeuïg zachte geitenkaas, lekker zoete jam en een klein beetje tijm om het af te maken. Deze tosti geitenkaas wil je gewoon geproefd hebben!

tosti geitenkaas

Tosti geitenkaas met jam

Een echt goede tosti; ik kan daar echt enorm van genieten. Ik eet eigenlijk niet eens heel vaak brood, maar als ik het dan eet dan wil ik er ook echt van kunnen genieten. Een tosti kennen we natuurlijk allemaal wel maar deze tosti is wel echt next level. Vind ik dan.

Sowieso vind ik een tosti het allerlekkerste als het in de koekenpan wordt gemaakt. Dus ook al heb je misschien een tosti ijzer, probeer deze toch te maken in de koekenpan. Je smeert hiervoor de beide buitenkanten van het brood ruim in met roomboter. Heb je nog over dan kun je nog een klontje in de pan erbij doen maar dat is in principe al niet eens meer nodig.

Langzaam is het beste

Voor het bakken van de geitenkaas tosti wil je het vuur onder de pan niet te hoog zetten. De geitenkaas moet natuurlijk de tijd krijgen om rustig te smelten. Je kunt het proces wat versnellen door een gedeelte van de tijd een deksel op de pan te doen. Dan wordt de temperatuur in de pan wat warmer en smelt de kaas wat beter.

Hou je overigens niet van tijm, dan is er niks mis mee om de tijm weg te laten. Dat is geen essentieel onderdeel van het recept. De jam kun je desgewenst aanpassen zoals je wilt of maak het eens met cranberry compote.

Hou je van tosti’s?

Check dan ook eens deze recepten voor tosti’s en binnenkort komen er meer tosti’s online!

tosti geitenkaas

Tosti geitenkaas met jam en tijm

Nog geen review
GangLunch
KeukenHollandse keuken

Romige kaas, zoete jam en een kruidig accentje van tijm. Deze heerlijke tosti geitenkaas wil je maken!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 2 sneetjes lekker brood
  • 3 el kersenjam of andere jam naar keus
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes
  • 25 gr roomboter

Hoe maak je de tosti geitenkaas

  • Om de tosti te maken begin je met het beleggen van 1 van de boterhammen. Verdeel de geitenkaas in plakjes over de boterham en bedek met de jam. Verdeel wat blaadjes tijm erover.
  • Leg de andere boterham erop en besmeer beide boterhammen met roomboter.
  • Smelt de rest van de roomboter in een koekenpan en bak hierin de tosti aan beide kanten goudbruin. Je kunt het smelten van de kaas een handje helpen door een deksel op de pan te doen voor de laatste paar minuten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 15g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 24g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 88mg | Natrium: 468mg | Kalium: 81mg | Vezels: 1g | Suiker: 30g | Vitamine A: 1447IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 129mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.