Dudefood: De dude op spirituele ontdekkingsreis

Pittige tosti met gerookte kip | simoneskitchen.nl

Pittige tosti met gerookte kip

Jeminee, wat is dat lang geleden dat er weer een Dude Food blogpost was, zeg!
En dat er zo lang niet over eten voor en door mannen geschreven is, heeft natuurlijk een reden.

Deze Dude was namelijk zijn innerlijke Dude kwijt. Hij wist niet meer wat het was om een Dude te zijn en zocht vergeefs naar een sprankje stoerheid en mannelijkheid. Hij zat zogezegd in een Dudentinteitscrisis. Hoogste tijd dus om dit probleem serieus aan te pakken en op spirituele ontdekkingsreis te gaan en zo zijn oude, vertrouwde Dude ego te vinden. Op naar India dus.

Daar aangekomen meldde ik me bij het toeristisch verkeersbureau van India en die verwezen mij direct naar één van de hoogste bergen van India. Daar, boven op die berg, lag een dorpje dat al eeuwenlang verschoond was gebleven van modernisering en alle ellende die dit met zich meebracht. En in dat dorpje woonde een spiritueel leider die mij kon helpen met mijn probleem. Een Yogi met de fascinerende naam Swami Ben Rassam.

Tijdens mijn tocht naar de bergtop trotseerde ik kou en gure wind. Maar ook moest ik allerhande gevaarlijke dieren van mij afvechten. Muggen zo groot als tijgers en leeuwen zo groot als mieren. Vreselijk! Ondanks dat ik een berg beklom, ging ik door een diep dal.

De reis en het doel

En toen ik tenslotte uitgeput en onder de muggenbulten op de top van Mount Kielekiele arriveerde werd ik verwelkomd door de aanblik van een pittoresk Indisch dorpje. Ik liep naar het centrale dorpsplein en daar zat op een lange houten paal een intens magere man met verwilderd haar en zijn benen in zijn nek.
De mantra die hij op sonore toon opzegde bracht mij haast in hypnose: “Mahnnn Goo… Chuhuu Tnie. Mahnn Goo… Chuhuu Tnie.” En ik weet niet waarom, maar ik begon spontaan trek te krijgen bij het horen van deze diepzinnige mantra.
Toen de man na een paar minuten gezang zijn ogen langzaam opende, had ik alleen nog maar honger en last van de koude, snijdende wind die door het dorp gierde.
Swami Ben Rassam vroeg me waarvoor ik was gekomen en ik antwoordde boven het gerammel van maag uit: “Om mijn innerlijke Dude terug te vinden.”
De Swami antwoordde op diepzinnige toon: “De reis is belangrijker dan de bestemming.”.
Hierna sloot hij zijn ogen, krabde boven zijn hoofd even aan allebei zijn voeten en viel weer terug in de sonore mantra.

Mooi, hier had ik dus ook niets aan. Inmiddels was de kou niet meer te harden en mijn trek bijna onstilbaar geworden en dus daalde ik in rap tempo de berg weer af. In het hotel aan de voet van de berg, besloot ik om een tosti te maken met gerookte kip en mangochutney (vraag me niet waarom). En jandosie wat was die lekker, zeg!

Ik had met de tosti mijn inner Dude weer gevonden en uit blijdschap deel ik dit recept natuurlijk ook met jullie. Geniet van een heerlijke pittige tosti met Indiase invloeden.

Pittige tosti met gerookte kip en mango chutney

Een stoere tosti met gerookte kipfilet en mangochutney. De jong kaas zorgt voor een romige smaak en de pepertjes voor een lekkere bite
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totale tijd 10 minutes
Servings 2 tosti's
Auteur Tom Gerrets

Ingredienten

  • paar sneden stoer brood
  • mango chutney plus extra om te dippen
  • gerookte kipfilet
  • 1 rode peper in ringetjes
  • plakken jonge kaas

Instructies

  1. Neem 2 boterhammen en beleg beiden met 1 plak kaas.
  2. Besmeer rijkelijk met de mangochutney. Leg hier flink wat van de rode peper ringetjes op.
  3. Leg de plakken gerookte kipfilet hierop en dek af met de tweede boterham(men)
  4. Bak de tosti's in een koekenpan of onder een tosti apparaat

Al eens de pittige tosti met jalapeno geprobeerd?

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

1 comment

  1. Jummie! Ziet er heerlijk uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.