Knapperig, geroosterd zuurdesem brood met romige camembert en fris zure cranberries. Krijg je al trek? Deze overheerlijke sandwich met camembert en cranberries wil je proberen!

Sandwich met camembert

Sandwich met camembert

Trudy was hier van de week voor een lekkere lunch en aangezien ze parttime werkt bij Peter bakt brood, hoefden we ons om het brood geen zorgen te maken. Een lekker zuurdesem brood kwam op tafel en ja daar moest natuurlijk iets mee gebeuren. Al had een plakje kaas waarschijnlijk ook lekker geweest, maar ik wilde iets ‘leukers’ en lekkerders. Het werd een sandwich met camembert.

Zuurdesem brood

Camembert met cranberrysaus

We kozen voor camembert met cranberrysaus en dan onder de gril. En nee het is natuurlijk geen cranberry seizoen meer maar je kunt ze tegenwoordig ook in de vriezer vinden van de supermarkt plus ik maak vaak wat extra tijdens de kerstdagen. Dan kan ik daar de rest van het jaar nog van snoepen. Ik moet eerlijk zeggen dat de camembert van mij wat pittiger had gemogen tegen het zoete van de cranberries. Dus ik denk volgende keer misschien wel een stevige blauwader kaas. Of gewoon pittige Hollandse kaas. Dat kan natuurlijk ook.

Zuurdesem met camembert en cranberry saus | simoneskitchen.nl

Ach je kunt met gesmolten kaas eigenlijk niet fout gaan als het aan mij ligt dus wat je er ook op doet, lekker is het toch wel.. 🙂

Maken van de sandwich

Om de sandwich met camembert te maken heb je een paninirooster nodig. Alhoewel je dit ook goed in een koekenpan kunt maken. Je snijdt het zuurdesem in een aantal stevige plakken. Niet te dik maar ook zeker niet te dun.

Dit beleg je royaal met de camembert. Zorg overigens wel dat je een rijpe camembert hebt. Een onrijpe smelt niet mooi en dat is zonde. Je wilt dat het lekker gaat druipen. Een mix van blauwe kaas en camembert zou ook een goede combi zijn.

Je dekt de kaas af met de cranberry saus, tweede boterham erop. Even insmeren met boter of olie en dan op de contactgril. Gebruik je een koekenpan dan is het handig om daar ook heel even de deksel op te doen. De kaas smelt dan beter en wordt mooi romig en zacht.

Heb je geen cranberrysaus dan kun je er ook aardbeienjam of een andere jam naar keuze op doen. Eet de sandwich camembert terwijl het nog warm is en serveer met extra cranberrysaus om mee te dippen.

Sandwich met cranberrysaus en camember
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Sandwich met camembert en cranberries

Omdat de camembert warm wordt, verliest hij wat aan kracht. Een lekkere blauwader kaas zou hier ook prima bij passen. Het is maar waar je van houdt natuurlijk
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Panini of contactgril of koekenpan

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de gril vast voor en beleg een kant van het brood rijk met de camembert en dek af met wat van de cranberry saus.
  • Bestrijk de bovenkant van je brood met wat olie en leg tussen de contactgril. Laten warmen tot het gesmolten is en dan meteen eten met nog wat extra cranberry saus
Gang: Lunch
Keuken: Hollandse
Trefwoord: camembert, zuurdesem
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 233kcal, Koolhydraten: 11g, Eiwit: 13g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 10g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.5g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g, Cholesterol: 45mg, Natrium: 540mg, Kalium: 126mg, Vezels: 0.3g, Suiker: 8g, Vitamine A: 523IU, Vitamine C: 0.3mg, Calcium: 244mg, Ijzer: 0.4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!