Simone's Kitchen

Farro salade met feta, cranberries en vijgen dadelazijn

Farro salade met vijgen dadel dressing | simoneskitchen.nl

Salades maken is leuk. Combinaties met salades bedenken is nog leuker en ze vervolgens opeten is misschien wel het allerleukst…
Volgens mij is het aantal salades op de site flink groot in verhouding tot de andere gerechten (ok desserts winnen!) en dat komt omdat ik er gek op ben. Vooral voor de lunch zoals in dit geval met farro. Farro koop je bij de supermarkt en is een (volgens mij van oorsprong Italiaans ) graan dat ik erg lekker vind.

Farro salade met feta | simoneskitchen.nl
Kun je het niet vinden dan is elke andere soort een optie. Denk aan rijst, spelt, pasta, freekeh of iets in die geest. Quinoa kan ook maar ik zou voor een wat grovere korrel gaan.
Cranberries zijn nu volop verkrijgbaar dus ik deed die erin maar je kunt dit ook vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit.
De salade is een klein beetje zoet, ook door de heerlijke dressing met vijgen dadel azijn uit – je raadt het al – Simone’s Kitchen. Heb je die niet dan kun je ook een zoete balsamico gebruiken of een andere azijn met zoete smaak.

Farro salade met feta en vijgen dadel dressing
Totale tijd
20 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 125 gr farro of ander graan zoals rijst spelt of quinoa
  • 50 gram feta
  • 40 gram gedroogde cranberries
  • rucola of andere bladsla
  • 125 gram kerstomaatjes
  • 70 gram pecannoten
  • 1 el honing
  • klontje boter om de noten te bakken
  • Dressing
  • 2 el vijgen dadel azijn
  • 1 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Kook de farro of het graan van je keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. In de tussentijd brokkel je de feta, snij je de tomaatjes in kwartjes en hak je de cranberries grof.
  3. Zet een kleine koekenpan op het vuur, smelt hierin een klontje boter en voeg de pecannoten toe. Rooster ze even en voeg de eetlepel honing toe. Schud alles goed om zodat de noten met een laagje honing zijn bedekt. Laat dit even carameliseren maar let op dat het niet verbrand. Haal uit de koekenpan en hak de noten grof.
  4. In een kom doe je de farro, de cranberries, kerstomaatjes, pecannoten en feta en meng dit.
  5. Maak een dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te mengen. Druppel wat van de dressing over de salade.
  6. Maak de borden op door de sla op het bord te leggen en hierop de farro te doen. Doe er nog wat dressing over en serveer meteen.

Delen is fijn!

3 comments

  1. Avatar

    Ziet er uit als een lekker recept! (althans, feta is vast wel door zachte geitenkaas of old Amsterdam te vervangen?). Maarre, zijn die lekkere azijntjes van je al ergens te koop??

  2. Simone van den Berg

    O ja dat is zeker ook te vervangen door geitenkaas. Old Amsterdam kan ook… 😉 Die lekkere azijntjes zijn aanstaande zondag op het Seinfestijn te koop en zometeen ook via de webshop simoneskitchen.nl/shop
    Je kunt nu ook al bestellen maar alleen de optie Ideal werkt nog niet. Via overschrijving kan al wel.. 😉

  3. Avatar

    Zat er een beetje op te wachten. op dit recept. Ik ben dol op dit soort recepten met vijgen, feta en een lekkere dressing. en die pecannoten en de cranberries, heerlijk. Ga ook die farro proberen, ken ik niet.
    Hij ziet er ook erg verleidelijk/lekker uit. Ga hem van de week zeker eten. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos