Farrosalade met geitenkaas

Kijk, ik zeg dat is nog eens wat anders als een taartje voor mijn verjaardag… Want ja, je raadt het goed; het is vandaag mijn verjaardag! Ik heb getwijfeld of ik nou een taart zou gaan bakken maar in het kader van gezond en geen suiker, leek me dat niet helemaal een goed idee. En dus trakteer ik jullie in plaats daarvan op een lekkere en gezonde salade. Ik ben gek op salades, dat is geen geheim denk ik en ik ben ook gek op kaas. Ik probeer daar wel een beetje mee te variĂ«ren want overal kaas over strooien is geen goed idee als je toch ook een paar kilootjes kwijt wilt, dus als je dan iets gebruikt; ga dan voor extra lekker.

Farro salade met geitenkaas en granaatappel | simoneskitchen.nl

Deze jonge en romige geitenkaas van Maaslander is nieuw en ja, natuurlijk kun je die op een lekkere boterham eten, maar het is minstens zo lekker door een salade zoals deze. Ik ben fan van de smaak van geitenkaas. Het geeft de salade net weer een wat andere smaak. Ik wilde er eigenlijk blokjes appel doorheen doen, maar had nog een granaatappel liggen die op moest dus heb uiteindelijk die gebruikt.

Heb je geen farro dan is het ook lekker om hier bijvoorbeeld een restje zilvervliesrijst te gebruiken dat je nog hebt liggen, freekeh (firik) gaat ook goed samen en nou ja de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos…

farro salade met geitenkaas en granaatappel | simoneskitchen.nl
Farro salade met granaatappel en vijgen dadel azijn | simoneskitchen.nl

Salade met farro, geitenkaas en granaatappel

No ratings yet

clock
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram farro of spelt
  • granaatappelpitjes van een halve granaatappel is genoeg
  • Maaslander geitenkaas
  • rucola of andere sla met klein blad
  • pistache nootjes
  • vijgen dadel azijn
  • zout
  •  

  • Kook de farro volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met een beetje zout, giet af en spoel even na met koud water. Laat afkoelen.
  • Leg een paar plakjes geitenkaas op elkaar en snij in blokjes naar wens.
  • Zodra de farro is afgekoeld meng je die met de geitenkaas, de gehakte pistache nootjes, de granaatappel en de sla.
  • Druppel hier naar smaak de vijgen dadel azijn overheen en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met Maaslander

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.