Edamame salade met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Onze tuin is een complete jungle geworden. Het was me niet eens heel erg opgevallen tot een week geleden. We hebben natuurlijk veel dagen gehad met regen, beetje zon, beetje regen enzovoort. “Groeizaam weer” zoals dat dan zo mooi heet. Nou dat groeizaam is niks teveel gezegd! Ik was op zoek naar de katten in de tuin en het viel me ineens op dat ik ze amper nog terug kon vinden in de wirwar van onkruid en planten…

Edamame salade met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Aan de ene kant vind ik het wel wat hebben hoor: zo’n wilde tuin maar op het moment moet ik me zorgen maken of de klimop niet langzaam aan het hele terras gaat overwoekeren, om over die rottige heermoes en zevenblad nog maar niet te spreken… Dus wel tijd om er iets aan te laten doen. Tom heeft een hekel aan tuinieren dus tijd voor professionele hulp. Telefoonnummer heb ik al, nu moet ik alleen nog bellen. 🙂

Maar al dat groen weerhoudt me er niet van om van de zon te genieten als die schijnt natuurlijk. De katten vinden het heerlijk zo’n jungle. Ik denk dat ze zich af en toe voelen als Bagheera uit jungle book (net naar de film geweest. Leuk!!) en ik ben dan weer blij dat ze niet al te snugger zijn als het aankomt op de ‘jacht’. Vogels zitten er ook genoeg in de tuin, maar die zijn tot nu toe altijd wel wat slimmer als onze viervoeters. Humphrey is gewoon niet zo snel (en redelijk onhandig) en Buffy kijkt vooral graag. Ok… ze heeft wel een keer een vogel mee naar binnen genomen maar in drie jaar tijd één keer is (gelukkig) niet echt veel.

Edamame salade met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Maar op lekker zonnige dagen is er niks fijner als even naar buiten gaan tijdens de lunch en lekker met een boekje in de tuin genieten van een salade zoals deze. Beetje bij elkaar gegooid van dingen die nog in de koeling lagen maar dat zijn vaak de beste!

Edamame salade met geitenkaas | simoneskitchen.nl

Edamame salade met geitenkaas

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 130 gr edamame boontjes 1 blikje, uitgelekt
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 stronkje witlof
  • 2 wortels geraspt
  • 50 gr geitenkaas zachte

Dressing

  • 3 el avocado olie
  • 1 el vijgen-dadelazijn
  • peper
  • zout

  • Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika’s en snij in blokjes. Spoel de boontjes na en laat even uitlekken.
  • Doe dan alle ingredienten bij elkaar in een kom (behalve de geitenkaas) en mix het even door elkaar.
  • Maak de dressing door de ingredienten te mengen en doe dit door de salade heen.
  • Schep over op een bord of kom en kruimel de geitenkaas eroverheen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.