Risoni salade met doperwtjes en geitenkaas
Wat een fantastisch lekker weekend hebben we gehad… Ik geloof waarempel dat ik een beetje begin te verkleuren van het zonnetje. Ik kan dan wel niet ‘de deur’ uit maar ik kan wel in de tuin zitten. (en dan ter verduidelijking: ik bedoel met de deur uit natuurlijk weg.. Ergens heen enzo) en dat is genieten. Die eerste zon van het jaar die warm genoeg is om zonder twee winterjassen, thermo-ondergoed en wanten aan lekker buiten te zitten, daar doe je het toch gewoon voor?
Je merkt ook dat mensen meteen vrolijker worden. Alle ellende van de wereld even voor een paar minuten vergeten en gewoon ongegeneerd met je toet in de zon zitten. En ja, ja ik weet ook wel dat teveel zon weer niet goed voor je is, maar nu kan het echt nog wel. De zon is nog niet op volle kracht maar is zó lekker om de winter spinnenwebben weg te jagen! En als de zon schijnt, krijg ik zin in salades. Want ik maak lekkere salades; haha… Al zeg ik het zelf. Nee wacht, zelfs de dude vind dat ik lekkere salades maak. Alhoewel hij deze dan weer niet zo erg kon waarderen (lees: hij heeft hem niet gegeten) want er zit geitenkaas in. En geitenkaas en Tommie gaan niet zo goed samen.
Mocht je ook zo’n dude thuis hebben die niet van kaas houdt, dan zou je er bijvoorbeeld ook lekker uitgebakken spek doorheen kunnen doen. Maar eigenlijk is ie gewoon lekker zoals het is. In de salade zit risoni. Nee het is geen rijst, maar een hele kleine pasta soort die eruit ziet als rijst. je kunt natuurlijk ook rijst gebruiken maar het smaakt wel wezenlijk anders.
Risoni salade met geitenkaas en doperwten
Ingrediënten
- 100 gr risoni
- 75 gr doperwten diepvries
- 40 gr geroosterde pijnboompitjes
- 60 gr zure room
- 1 tl mierikswortel
- peper
- zout
- paar takjes takjes majoraan
- 75 gr zachte geitenkaas
Instructies
- Kook de risoni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel af en laat afkoelen.
- Giet kokend water even over de doperwten heen.
- Maak de dressing door de zure room te mengen met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de risoni en de doperwten bij elkaar in een kom. Doe de geroosterde pijnboompitjes erbij.
- Roer wat van de dressing erdoor en serveer de rest ernaast.
- Pluk wat blaadjes marjoraan en doe dit over de salade. Scheur, snij of breek de geitenkaas in kleine stukjes en strooi dit over de salade.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Mijn dude eet ook geen kaas, en geen zure room, geen yoghurt, kwark enz.
Wat is dat met die mannen?
Dit recept lijkt me ontzettend lekker, zucht! Uitgebakken spek is een goed idee en dan laat ik ik de zure room maar weg. Zou kookroom ook kunnen?
Ja maf toch? Gelukkig lust die van mij dan weer wel zure room, yoghurt ed. Kookroom zou ik niet gebruiken eigenlijk. Dat is veel dunner en dan krijg je een totaal andere dressing. Lust hij wel creme fraiche? (zal ook wel niet dan..) Dat kan ook.
Of maak een dressing met olijfolie en mierikswortel. Dan heb je denk ik wel nog een zuurtje nodig van iets van citroen of azijn. Maar dan hoef je niks romigs te gebruiken.. 🙂
Goed gezien! Creme fraiche eet hij ook niet 🙁
Mierikswortel wel, dus dat is alweer een meevaller. Bedankt voor de tip.
Die risoni klinkt wel erg lekker, ik heb heb het nog nooit op. Ik maak wel regelmatig een zelfde soort salade met couscous, ook erg lekker
Ja kan prima natuurlijk met couscous. O met parelcouscous! Yum!