Risoni salade met komkommer en tomaat
Zo… Weer terug uit Lugano… Wat een prachtige streek en wat een heerlijk eten en wat een hoop ijs. Dat is wel zo ongeveer de samenvatting van de afgelopen dagen. En een uitgebreid verslag volgt natuurlijk nog, maar ik moet eerst even dringend aan het werk. Veel recepten die gemaakt moeten worden (kookboek), emails en ander achterstallig onderhoud. En het is hoog tijd ook om de broeksriem weer een beetje aan te halen. De zomer komt eraan, onze tuin is er klaar voor, maar ik nog niet.
Gelukkig zijn de gerechten die ik deze week moet maken allemaal gezond. Groentes spelen de hoofdrol dus dat is een prettige bijkomstigheid want als ik nu ook nog eens taarten op de foto had moeten zetten… Kreun… Deze salade is erg lekker, gezond en snel klaar. Ideaal voor een lunch vind ik dan weer.
Geniet er van en ik ga snel weer aan de slag!
Salade van risoni met tomaat
Ingrediënten
- 75 gr risoni
- 1/2 komkommer in repen
- 2-3 el Griekse yoghurt
- 4-5 kers tomaatjes
- 50 gr doperwtjes
- sla naar keuze
- pesto
- mosterdcress deze hebben we zelf verbouwd, tuinkers kan ook
- 1 citroen
- 2-3 radijsjes
- zout
- peper
- parmezaanse kaas optioneel
Instructies
- Breng water met zout aan de kook en bereid je risoni volgens de gebruksaanwijzing op de verpakking. Voeg de bevroren erwtjes op het laatste moment aan de pasta toen en kook dit de laatste twee minuten even mee. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.
- Snij de komkommer in lange repen, snij de tomaatjes in vieren of door de helft en snij je radijs in dunne plakjes
- Maak een dressing met de yoghurt, pesto, citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de risoni met de groentes en voeg een paar eetlepels van de dressing toe. Meng goed en proef of er nog meer bij moet.
- Doe wat salade blaadjes in een schaal en voeg de risoni eraan toe. Maak af met wat mosterdcress of tuinkers en een beetje geschaafde parmezaan.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.