Als er iets veelzijdig is dan zijn het wel pastasalades. Daarom heb ik vandaag een overzicht voor je van de lekkerste pastasalades die je op de site tegenkomt. Van eentje met knapperige halloumi, tot kip met pesto (klassieker) of een koude pastasalade met chorizo.

Pastasalade met halloumi en tomatenpesto

De eerste koude pastasalade is er eentje met halloumi en tomatenpesto. Een lekkere vega pastasalade die je iedereen voor kunt zetten. Ik serveerde deze pastasalade met halloumi aan een tuin vol met tuinmannen (en een tuinvrouw) en iedereen was het erover eens dat dit een blijvertje is.

Ook lekker met parmezaanse kaas erover.

Pasta met halloumi en tomatenpesto

Pastasalade met pesto en kip

De tweede pastasalade met kip en pesto is een beetje een klassieker hier op de site want het is een van mijn meest populaire recepten. Op zich wel grappig want ik maakte deze bijna elke zaterdag voor Tom om mee te nemen naar de markt. En bedacht me op gegeven moment dat ik hem ook best even kon delen. Dat bleek een goed idee!

Met kip en pesto

Pastasalade met geitenkaas en koolrabi

In de categorie wat minder bekende smakencombi’s heb ik hier een pastasalade met geitenkaas en koolrabi. Koolrabi is sowieso een ondergewaarde groente, terwijl het echt wel heel lekker is. Ik vind het altijd een beetje op appel lijken als je het rauw eet. Niet te verwarren met koolraap overigens, want dat zijn twee verschillende dingen.

Pastasalade met geitenkaas simoneskitchen.nl

Pastasalade met broccoli en pulled chicken

In de rij van koude pastasalades mocht deze pastasalade met broccoli en pulled chicken natuurlijk niet ontbreken. Eigenlijk is het voor elke pasta tegenwoordig best makkelijk om er een glutenvrije versie van te maken. Zo ook voor deze. Verander de pasta voor een van de glutenvrije pastasoorten en je bent klaar.

pastasalade met broccoli

Groene pastasalade met halloumi

Zei ik niet al ergens dat ik dol ben op pastasalades met halloumi? Nou dat blijkt wel weer omdat er in dit korte rijtje maar liefst twee met halloumi zitten. Ben jij nou niet zo dol op halloumi (kan het me haast niet voorstellen) dan is het natuurlijk ook goed mogelijk om dat te vervangen voor kip, tonijn of zalm. Of iets anders waar je zin in hebt. Niks zo flexibel als een pastasalade.

Koude pastasalade met halloumi

Pastasalade met chorizo en mascarpone

Deze pastasalade met chorizo en mascarpone maakte ik ooit omdat ik op de radio een gerecht moest koken voor Winfrieds woonkamer. Of Wilfried’s woonkamer? Ik weet niet meer precies hoe het heette, maar ik moest wat makkelijks maken en dit werd m. Aangevuld met een cheesecake met blauwe bessen. Ja joh, in mijn beroemde tijd zeg maar.

Ok, die foto die mag wel even overnieuw want die is echt te oud… Maar lekker is het wel!

Pastasalade met chorizo

Delen is fijn!