Verwarmend drankje voor koude dagen: appelsap met specerijen

Appelsap 2.0

Ok, ok, dat is wel een hele foute titel. Over foute titels gesproken: hebben jullie de verkiezing voor het meest irritante woord van 2017 een beetje gevolgd? De winnaar is ‘genderneutraal’. En ik kan me daar wel in vinden. Het maakt me echt niet uit of je man of vrouw of iets daar tussenin wilt zijn/bent. Maar jee, dat woord! Die discussie! Pfft. Nog een hele erge: ‘shinen’. In de trant van ‘kijk hem of haar eens even ‘shinen’. Er zaten er nog wel een paar tussen waarbij je denkt ‘jaaaaaaa!’ En om eerlijk te zijn ….. 2.0 of 3.0 is eigenlijk ook wel fout. Alles is tegenwoordig een 2.0 of een 3.0. Of zijn we al bij 4.0?

Het zijn van die onzinnige discussies in een tijd waarin de wereld in brand lijkt te staan en er dus wel ergere dingen zijn om je druk over te maken. Maar het is bijna kerst dus proberen we ons te concentreren op leuke dingen. Nog een paar dagen voor ik examen moet doen. En ik heb examenstress. Hoe meer ik leer, des te minder ik lijk te weten. Of dat je wel ergens weet waar het over gaat maar dat je nét die puntjes niet op de i kunt zetten.

Maar goed, komt vast goed denk ik dan maar. En anders is er altijd een herexamen. Maar liever niet.

Alcohol kan ik even niet gebruiken op het moment want dat is niet echt bevorderlijk voor het leervermogen. Dus maakte ik van de week dit lekkere drankje. Feestelijk en toch zonder alcohol. Ik gebruik er wel biologische appelsap voor, die lekker troebele. Het lijkt een beetje op gluhwein maar dan toch net anders.. 😉

Warme appelsap met specerijen

Wil je met kerst iets feestelijks serveren zonder alcohol? Deze appelsap met specerijen is net zo lekker (of lekkerder) dan de alcoholische variant!

Soort Drank
Keyword appelsap
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 15 minutes
Servings 4 personen

Ingredienten

  • 1 liter appelsap biologisch
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stukje gember van ongeveer 5 cm
  • 3 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 sinaasappel schil plus beetje sap

Instructies

  1. Verwarm de appelsap tot kookpunt en doe alle specerijen en het sinaasappelsap en de schil erbij. Laat het geheel voor een minuutje of tien rustig doorpruttelen.
  2. Laat afkoelen en drink lauw of koud. (verwijder de specerijen voor je het gaat drinken!)

Ook een lekker kerstdrankje voor dudes? Probeer de biercocktails van Tom eens uit! Of deze caipirinha. ook altijd goed!

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.