peterselie limoendrankje

Peterselie limoendrankje

Klinkt best een beetje gek misschien: een peterselie limoendrankje. Maar dit schijnt een drankje te zijn wat in Griekenland regelmatig gedronken wordt. Lekker kruidig is het zeker.

Ik vond het toen ik op zoek was naar een Grieks drankje voor bij het Griekse menu wat bestaat uit dolmades, souvlaki en baklava. En het is verrassend fris door de limoen. Een beetje honing heeft het wel nodig anders is de smaak niet lekker, maar stel je hebt een hele bos peterselie over? Dan is dit het drankje voor jou!

Zomer

Het is sowieso beter geschikt voor de zomer misschien, maar he, het is alweer februari. Het verrast me elke keer toch weer dat de tijd gewoon verder raast ondanks alle ellende die er op dit moment op de wereld en met name in Nederland is. Voor mijn idee staat de tijd stil.

Zitten we allemaal in ons eigen coconnetje, maar toch wordt het dan vanzelf weer februari. En straks ook weer voorjaar. Dit jaar meer nog dan andere jaren kan ik niet wachten tot het zonnetje weer gaat schijnen en hopelijk het virus ook een beetje wegjaagd. Hup weg met die ellende!

Dit peterselie limoendrankje stel ik me dan zo voor als lekker fris elementje op een warme zomeravond. Zo een avond dat we weer met zijn allen gezellig bij elkaar mogen kruipen. Knuffelen, op 10 cm afstand zitten. Dat soort dingen. Kan er zoooo naar verlangen!

Mocht dat dus weer kunnen dan heb je er alvast een lekker drankje voor!

peterselie limoendrankje
Print recept Pin recept
No ratings yet

Peterselie limoendrankje

Ingrediënten

  • ½ bosje verse platte peterselie
  • 100 ml limoensap
  • 250 ml water
  • 4 el honing

Instructies

  • Doe de peterselie in een hoge maatbeker samen met de limoensap, water en de honing. Gebruik een staafmixer om het tot een mooi groen drankje te mixen. Proef even en voeg eventueel nog wat extra honing toe.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!