Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: 3 supersnelle biercocktails om indruk te maken

Biercocktails - 9 1

Goede wijn… is nog geen bier. Dit is iets wat iedere dude kan beamen.
Natuurlijk geniet ik graag van een goed glas rood, maar wanneer ik met mijn gabbers een avondje op stap ga, drink ik toch het liefst een biertje(s!).
Ik weet niet wat het is, waarom ik dan liever bier drink. Misschien komt het doordat je zo’n glas bier zo lekker mannelijk kunt vasthouden, want zeg nu eerlijk: hoe kun je op een macho mannelijke manier een wijnglas vasthouden?

Koken met bier erbij is uiteraard essentieel voor de Dude Food keuken, zowel in de gerechten als in een glas om tijdens het koken de vochthuishouding op peil te houden.
Dit briljante, goudgele rakkertje wordt dan ook regelmatig genoemd in de Dude Food rubriek.
Maar ik vond het eigenlijk wel eens tijd om de grote held van iedere dude, bier, eens op zichzelf in het spotlicht te zetten.
Dus vandaag gaan we cocktails maken met in de hoofdrol: bier!

En dan heb ik het niet over van die cocktails waar je een anderhalve gram suiker in moet doen en een 2,25 drupje limejuice.
Ik bedoel hiermee van die cocktails die door die gladde boys met amper baardhaar op de kin worden gemaakt.
Die jongens die over zo’n piramidevormig glas naar je Misses kijken.
En dat de Misses dan vervolgens bijna in een appelflauwte valt, wanneer ze weemoedig worden toe gelachen.

Biercocktails - 20

Het ergste is nog wanneer ze dan al die limonade, waar je dronken van wordt, in zo’n shaker hebben gegooid en dan laten zien dat ze er echt voor geleerd hebben om dit op de juiste manier te schudden.
Dan staan ze daar een soort van Latijns Amerikaans dansje te doen met van die schuddende krielkipbillen en er nog serieus bij te kijken ook.
Zo met die shake beker boven hun hoofd te torren, alsof ze een paringsdans uitvoeren met de urn van Venus zelf. Dat zijn natuurlijk geen drankjes voor mannen.
Nee, hier geen cocktails die gemaakt worden door mannen die zelfs hun schaamhaar in een scheiding dragen.
Hier maken we biermixen voor mannen met ballen.
Een goed glas in je knuisten met daarin een drankje, waarvan je zegt: “He, da’s apart. En ik proef ook nog lekker bier!”

Biercocktails - 21

Tijd voor drankjes die je makkelijk kunt maken bij een barbecue en waar je ook niet teveel hoeft in te boeten aan je mannelijkheid.

Enne, mededudes, waag het dan ook niet zo’n drankje te mixen met je overhemd half open (borsthaar eruit puilend als een pak zware shag) of om jezelf bierista of zo te noemen, he?
Deze biermixen zijn het stoerst wanneer je gewoon jezelf blijft en je, na het ontvangen van de complimenten, gewoon tevreden op je eigen bierbuik klopt.

Ik geef je twee beproefde en bekende recepten voor cocktails met bier (weet niet wie de originele bedenkers zijn, maar geef ze hierbij de credits ervoor) en natuurlijk ook een recept met een eigen twist.

Biercocktails - 38

Print recept Pin recept
4.5 van 2 stemmen

Zomerse bier cocktails om indruk te maken

Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Mexican Bulldog: de biercocktail om indruk te maken op je vrienden.

  • Eigenlijk is deze cocktail gewoon een margarita met een Corona biertje erbij.
  • 1 flesje Corona
  • 1 ½ borrelglaasje tequila
  • 1 borrelglaasje Grand Marnier of Triple sec
  • ½ borrelglaasje vlierbloesemsiroop
  • Sap van een halve sinaasappel
  • Sap van een halve limoen
  • IJsblokjes

Brabantsche Zomerkoning: cocktail om ook de chickies op een barbecue te imponeren.

  • 1 flesje witbier
  • 3 aardbeien in plakjes gesneden
  • 2 el poedersuiker

Ginger schnapps: cocktailtje om een frisse start van een zwoele avond te maken

  • 1 flesje pils
  • ½ borrelglaasje gembersiroop
  • 1 borrelglaasje jonge jenever
  • 1 schijfje limoen
  • Vers muntblad
  • IJsblokjes

Instructies

Mexican bulldog

  • Pak een groot bierglas of limonadeglas en vul deze voor een kwart met ijsblokjes. Giet hier de tequila, grand marnier, sinaasappel- en limoensap en siroop op en roer even goed door
  • Zet een geopend flesje Corona in de margarita en serveer met een rietje
  • Wil je het echt helemaal goed doen, dan gebruik je de uitgeperste limoen om de rand van het glas vochtig te maken en haal je deze even door het zout. Wanneer je de ijsblokjes eerst ‘crushed’ is het feest helemaal compleet!

Brabantse zomerkoning

  • Doe de plakjes aardbei in een bakje en ‘marineer’ ze met de poedersuiker
  • Laat de suiker voor een half uur tot een uurtje intrekken
  • Doe de aardbei in een glas en schenk het witbier hierover uit
  • Serveer eventueel met een halve aardbei op de rand van het glas.

Ginger schnapps

  • Kneus de muntblaadjes in een groot whiskyglas. Giet hier de gembersiroop en jenever over
  • Schenk het glas vol met pils en leg het schijfje limoen en de ijsblokjes erin

Biercocktails - 41

Bewaren

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.