Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: Supersnelle worstenbroodjes

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Voor iedereen de allerbeste wensen uit de Dude Food Keuken.
Dat 2015 maar een ‘mannengerechteninspirerend’ jaar mag worden en er ook de komende 12 maanden weer zoveel chille gerechten uit de keuken stromen dat je het er warm van krijgt.
Wat ik dan altijd weer geweldig vind, zijn al die mensen die goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar.
Je weet wel: die mensen die reikhalzend uitkijken naar het nieuwe jaar, omdat dit hét moment is om een nieuwe start te maken met hun oude gewoontes.
Mooi hoor: stoppen met drinken, stoppen met snacken, stoppen met opblijven, stoppen met tv kijken, stoppen met WHATEVER!

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Ik heb dit jaar geen goede voornemens die te maken hebben met ‘stoppen met dit’ of ‘minder met dat’.
Waarom niet? Omdat de woorden ‘goed’ en ‘stoppen’ of ‘minderen’ naar mijn idee niet in één zin thuishoren.
De woorden ‘doorgaan’ en ‘meer’ daarentegen…

Daarom neem ik me voor dit jaar voor om door te gaan met de Dude Food dinsdag en nog meer lekkere gerechten voor en door mannen te bedenken.
En om al die gasten met de foute ‘goede’ voornemens een beetje tegemoet te komen hier dan een eerste recept van 2015 dat ook met ‘stoppen’ en ‘minder’ te maken heeft.
Supersnelle worstenbroodjes; worst die je in croissantdeeg stopt en je in nog minder tijd kunt klaarmaken.

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Supersnelle worstenbroodjes van croissantdeeg
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 
Heerlijke worstenbroodjes voor de lunch of als snack. Lekker, makkelijk en snel klaar.
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 1 blik croissantdeeg liefst de grote variant, lekker!
  • 1 pak verse saucijzenworstjes die dunne worstjes waarvan er vier of vijf in een verpakking zitten
  • beetje bloem
  • lekkere ketchup of mosterd
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden
  2. open het blik croissantdeeg en deeg uitrollen. Haal het vel van de saucijzen af (velletje met scherp mesje insnijden en dan van het vlees halen)
  3. Strooi de bloem op een plat bord en haal de ontvelde worstjes hier even doorheen
  4. leg de worstjes op de brede kant van de deegplakken en rol ze in. Leg de deegrollen op een bakplaat en schuif ze de oven in. Afbakken zoals de verpakking van het deeg aangeeft
  5. Worstenbroodjes uit de oven halen en serveren met een aparte ketchup en/of mosterd
  6. Experimenteer gerust ook eens met diverse gekruide worstjes. Lekker hoor.

Delen is fijn!

10 comments

  1. Avatar

    Supersimpel! Ik vind dat deeg nooit echt lekkere croissantjes maken, dus misschien probeer ik het zo eens!

  2. Avatar

    ziet er lekker uit, maar ik zoek naar een alternatief zonder tarwe en lactose…voor mijn zoon die gek is op worstenbroodjes!

  3. Avatar

    Hahaha, SUPER en en in nog MINDER tijd.. ja je doet zeker wat met die voornemens ;-). Ziet er overigens lekker uit, denk inderdaad dat je mannen een avondje stil kunt houden zo, haha.

  4. Avatar

    Jaaaa, op heel veel mannenvoedsel 😉 daar proost ik op hoor!

  5. Avatar

    Ja, die zijn nu al goedgekeurd! En zo lekker makkelijk en snel, ook wel eens een verademing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!