Supersnelle worstenbroodjes met croissantdeeg
Deze supersnelle worstenbroodjes maak je met kant- en klaar croissantdeeg en eenvoudige saucijsjes.
Supersnelle worstenbroodjes
Voor iedereen de allerbeste wensen uit de Dude Food Keuken.
Dat 2015 maar een ‘mannengerechteninspirerend’ jaar mag worden en er ook de komende 12 maanden weer zoveel chille gerechten uit de keuken stromen dat je het er warm van krijgt.
Wat ik dan altijd weer geweldig vind, zijn al die mensen die goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar.
Je weet wel: die mensen die reikhalzend uitkijken naar het nieuwe jaar, omdat dit hét moment is om een nieuwe start te maken met hun oude gewoontes.
Mooi hoor: stoppen met drinken, stoppen met snacken, stoppen met opblijven, stoppen met tv kijken, stoppen met WHATEVER!
Ik heb dit jaar geen goede voornemens die te maken hebben met ‘stoppen met dit’ of ‘minder met dat’.
Waarom niet? Omdat de woorden ‘goed’ en ‘stoppen’ of ‘minderen’ naar mijn idee niet in één zin thuishoren.
De woorden ‘doorgaan’ en ‘meer’ daarentegen…
Meer
Daarom neem ik me voor dit jaar voor om door te gaan met de Dude Food dinsdag en nog meer lekkere gerechten voor en door mannen te bedenken.
En om al die gasten met de foute ‘goede’ voornemens een beetje tegemoet te komen hier dan een eerste recept van 2015 dat ook met ‘stoppen’ en ‘minder’ te maken heeft.
Supersnelle worstenbroodjes; worst die je in croissantdeeg stopt en je in nog minder tijd kunt klaarmaken.
Om de supersnelle worstenbroodjes te maken heb je niet veel nodig. Een blik croissantdeeg (de grote variant is het makkelijkste werken), saucijsjes van de dunne variant. Een klein beetje bloem en een lekker sausje.
Van de worst haal je de velletjes af (dat eet straks lekkerder) en die rol je in het croissantdeeg. Wat voor vorm je ervan maakt is aan jou. Hier heb ik er croissant-achtige vorm aan gegeven maar het kan natuurlijk ook “gewoon”.
Ben je op zoek naar een recept voor pigs in a blanket met gewone knakworstjes? Check dan het recept voor de mini worstenbroodjes.
Supersnelle worstenbroodjes van croissantdeeg
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg liefst de grote variant, lekker!
- 1 pak verse saucijzenworstjes die dunne worstjes waarvan er vier of vijf in een verpakking zitten
- beetje bloem
- lekkere ketchup of mosterd
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180˚C
- Open het blik croissantdeeg en deeg uitrollen. Haal het vel van de saucijzen af (velletje met scherp mesje insnijden en dan van het vlees halen)
- Strooi de bloem op een plat bord en haal de ontvelde worstjes hier even doorheen
- Leg de worstjes op de brede kant van de deegplakken en rol ze in. Leg de deegrollen op een bakplaat en schuif ze de oven in. Afbakken zoals de verpakking van het deeg aangeeft
- Worstenbroodjes uit de oven halen en serveren met een aparte ketchup en/of mosterd
- Experimenteer gerust ook eens met diverse gekruide worstjes. Lekker hoor.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ja, die zijn nu al goedgekeurd! En zo lekker makkelijk en snel, ook wel eens een verademing!
Kijk, dat bedoel ik!
Lekker en snel voor luie mensen.
Jij snapt m 😉
Jaaaa, op heel veel mannenvoedsel 😉 daar proost ik op hoor!
Proosten we volgende week dinsdag gewoon weer
Hahaha, SUPER en en in nog MINDER tijd.. ja je doet zeker wat met die voornemens ;-). Ziet er overigens lekker uit, denk inderdaad dat je mannen een avondje stil kunt houden zo, haha.
Zet er een goede pot bier naast en je hebt geen kind aan ze, haha!
ziet er lekker uit, maar ik zoek naar een alternatief zonder tarwe en lactose…voor mijn zoon die gek is op worstenbroodjes!
Poeh, dat vind ik zelfs een moeilijke om een oplossing voor te vinden.
Supersimpel! Ik vind dat deeg nooit echt lekkere croissantjes maken, dus misschien probeer ik het zo eens!
En als je het lekker vindt, noemen we dit croissantdeeg vanaf dan gewoon ‘supersnelle worstenbroodjes deeg’. Haha.