Deze supersnelle worstenbroodjes maak je met kant- en klaar croissantdeeg en eenvoudige saucijsjes.

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Supersnelle worstenbroodjes

Voor iedereen de allerbeste wensen uit de Dude Food Keuken.
Dat 2015 maar een ‘mannengerechteninspirerend’ jaar mag worden en er ook de komende 12 maanden weer zoveel chille gerechten uit de keuken stromen dat je het er warm van krijgt.
Wat ik dan altijd weer geweldig vind, zijn al die mensen die goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar.

Je weet wel: die mensen die reikhalzend uitkijken naar het nieuwe jaar, omdat dit hét moment is om een nieuwe start te maken met hun oude gewoontes.
Mooi hoor: stoppen met drinken, stoppen met snacken, stoppen met opblijven, stoppen met tv kijken, stoppen met WHATEVER!

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Ik heb dit jaar geen goede voornemens die te maken hebben met ‘stoppen met dit’ of ‘minder met dat’.
Waarom niet? Omdat de woorden ‘goed’ en ‘stoppen’ of ‘minderen’ naar mijn idee niet in één zin thuishoren.
De woorden ‘doorgaan’ en ‘meer’ daarentegen…

Meer

Daarom neem ik me voor dit jaar voor om door te gaan met de Dude Food dinsdag en nog meer lekkere gerechten voor en door mannen te bedenken.
En om al die gasten met de foute ‘goede’ voornemens een beetje tegemoet te komen hier dan een eerste recept van 2015 dat ook met ‘stoppen’ en ‘minder’ te maken heeft.
Supersnelle worstenbroodjes; worst die je in croissantdeeg stopt en je in nog minder tijd kunt klaarmaken.

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Om de supersnelle worstenbroodjes te maken heb je niet veel nodig. Een blik croissantdeeg (de grote variant is het makkelijkste werken), saucijsjes van de dunne variant. Een klein beetje bloem en een lekker sausje.

Van de worst haal je de velletjes af (dat eet straks lekkerder) en die rol je in het croissantdeeg. Wat voor vorm je ervan maakt is aan jou. Hier heb ik er croissant-achtige vorm aan gegeven maar het kan natuurlijk ook “gewoon”.

Ben je op zoek naar een recept voor pigs in a blanket met gewone knakworstjes? Check dan het recept voor de mini worstenbroodjes.

Worstenbroodjes | simoneskitchen.nl

Supersnelle worstenbroodjes van croissantdeeg

Nog geen review
Gangsnacks
KeukenHollandse keuken

Heerlijke worstenbroodjes voor de lunch of als snack. Lekker, makkelijk en snel klaar.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg liefst de grote variant, lekker!
  • 1 pak verse saucijzenworstjes die dunne worstjes waarvan er vier of vijf in een verpakking zitten
  • beetje bloem
  • lekkere ketchup of mosterd

  • Oven voorverwarmen op 180˚C
  • Open het blik croissantdeeg en deeg uitrollen. Haal het vel van de saucijzen af (velletje met scherp mesje insnijden en dan van het vlees halen)
  • Strooi de bloem op een plat bord en haal de ontvelde worstjes hier even doorheen
  • Leg de worstjes op de brede kant van de deegplakken en rol ze in. Leg de deegrollen op een bakplaat en schuif ze de oven in. Afbakken zoals de verpakking van het deeg aangeeft
  • Worstenbroodjes uit de oven halen en serveren met een aparte ketchup en/of mosterd
  • Experimenteer gerust ook eens met diverse gekruide worstjes. Lekker hoor.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.