Deze mini worstenbroodjes – ook wel pigs in a blanket genaamd – hebben precies twee ingrediënten en zijn de ideale snack voor oud- en nieuw. Je kunt ze bovendien goed koud én/of warm serveren.

Mini worstenbroodjes

Mini worstenbroodjes

Superlekkere mini worstenbroodjes die makkelijk zijn om te maken en favoriet bij iedereen! Met slechts twee ingrediënten.

Geen vuurwerk dit jaar. Althans officieel niet. Ik vermoed dat er her en der nog wel mensen wat afsteken. Hier in de buurt klinkt nu al af en toe een enorme knal, dus helemaal niks? Ik moet het nog zien. Eerlijk gezegd hoeft dat voor mij ook niet hoor. Vuurwerk. Ik vind het mooi om naar te kijken maar al die knallen vind ik verschrikkelijk.

Niet alleen voor mij maar ook voor alle beestjes. Dus prima geen vuurwerk. Maar dat is dan natuurlijk wel een heel saai begin van het nieuwe jaar. Een jaar wat hopelijk beter wordt dan 2020. Laten we daar vooral met ons allen voor duimen!

Supersnelle mini worstenbroodjes

Tom maakte al eens eerder snelle worstenbroodjes maar deze zijn dus gewoon nog sneller en nog makkelijker. En lekker klein. Dus ideaal als partysnack. Steek je er gezellig sterretjes bij af voor toch een beetje vuurwerk.

Maken

Het maken van de mini worstenbroodjes is letterlijk kinderspel. Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg (zo’n pak met vierkante plakken), een blik van die mini party worstjes en een ei. Ok, en een beetje water.

Je laat het bladerdeeg ontdooien en je snijdt vervolgens de vierkantjes in vieren. Je krijgt dus vier kleine vierkantjes. Laat de worstjes goed uitlekken en leg 1 worstje schuin op het vierkante bladerdeeg plakje. Maak de randjes iets nat en vouw twee van de punten om het worstje heen.

Als je naar de foto kijkt dan zie je wel wat ik bedoel. Ik zal trouwens ook eens wat vaker how-to foto’s gaan maken. Dat maakt het makkelijker uitleggen.

Pigs in a blanket

Zorg dat je de puntjes van de worstjes nog net ziet. Je hoeft dus niet vier punten dicht te vouwen. De mini worstenbroodjes hebben verder alleen nog wat ei nodig voor ze in de oven kunnen. Dit heet overigens ook wel pigs in a blanket. De naam komt af van het feit dat de worstjes meestal gemaakt zijn van varkensvlees (pigs) en vervolgens in een ‘blanket’ zijn gevouwen.

Bak ze voor ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Je kunt ze zowel warm als koud serveren met een lekkere dipsaus naar keuze. Ook heerlijk met knoflooksaus.

Mini worstenbroodjes
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Mini worstenbroodjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 40 broodjes

Ingrediënten

  • 1 blikje party snacks mini worstjes je hebt er 40 nodig (minder kan natuurlijk ook)
  • 1 pak bladerdeeg vierkante pak met tien vellen
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en laat de worstjes uitlekken.
  • Snij elk vel bladerdeeg in vier vierkantjes.
  • Leg 1 worstje diagonaal op het vierkantje en rol het worst in het bladerdeeg. Je zult links en rechts nog een klein beetje van het worstje zien.Gebruik een klein beetje water om het goed aan elkaar te plakken.
  • Herhaal dit tot al het bladerdeeg op is. Leg de worstjes op een bakplaat. Klop de eidooier los en bestrijk de worstjes met een beetje eigeel. Bak in de oven voor 15 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de worstjes desgewenst met een saus naar keus. Zijn zowel warm als koud lekker!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!