Simone's Kitchen

Tex Mex verjaardagsfeestje met mini burrito’s!

Mini burrito's

Mini burrito’s!

Dat ik fan ben van de Tex Mex keuken is inmiddels vast geen geheim meer. En ik ben niet de enige, Tex Mex is echt de ideale keuken om te serveren aan vrienden en familie! Daarom was ik op zoek naar een recept om een soort snacks te maken die je makkelijk kan serveren tijdens een feestje. En voila; het idee voor de mini burrito was geboren!

Ik was op het idee gebracht door die handige kleine tortilla’s die je tegenwoordig hebt. Het oprollen is nog best even een dingetje waar ik de slag even van te pakken moest krijgen maar het resultaat ging er goed in.

Veel kaas

Het belangrijkste is dat je de tortilla’s belegd met voldoende kaas. Eenmaal in de oven heeft dat de functie van het betere plakwerk. Ik maakte burrito’s die helemaal gesloten waren en een versie die wel open waren. Om hem helemaal dicht te krijgen is namelijk niet zo heel eenvoudig met die kleintjes. Dus goed strak oprollen en niet te vol doen is het advies.

Vulling van bonen en gehakt

Omdat je niet oneindig veel vulling kwijt kunt in de mini burrito’s vulde ik ze met gehakt, kaas dan natuurlijk en chili bonen. En dan vullen met 1 eetlepel is echt meer dan genoeg. Ik had uiteraard veel te veel vulling gemaakt maar dat was snel opgelost door de rest te serveren op de taco tubs.

Van tevoren klaarmaken

Het fijne van de mini burrito’s is dat je ze makkelijk van tevoren kunt klaarmaken. Als je gasten er zijn bestrijk je ze even met wat olijfolie, 20 minuutjes in de oven en je bent klaar. Ik vond ze doormidden gesneden de perfecte maat om te serveren als hapje. Dan haal je uit 1 pak 16 stuks. De vulling is meer dan genoeg voor het dubbele aantal, dus afhankelijk van het aantal gasten kun je het vermeerderen. Maar hou er rekening mee dat ze snel op zijn!

Ook lekker om erbij te serveren zijn de nachos todos natuurlijk!

Mini burrito's met gehakt en bonen
Print recept Pin recept
3.5 van 2 stemmen

Mini burritos’ met gehakt en bonen

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 16 burrito’s

Benodigdheden

  • Oven

Ingrediënten

Om te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Roerbak het gehakt met wat peper en zout gaar en voeg het blik chilibonen toe. Proef even of alles naar smaak is. Haal van het vuur
  • Neem 1 tortilla en beleg die met geraspte kaas. Schep 1 eetlepel van de vulling in het midden van de tortilla en vouw eerst de twee zijkanten naar binnen toe. Rol vervolgens de tortilla zo strak mogelijk op en leg in een ovenschaal. Als het weer vanzelf uitrolt steek er dan een houten prikker in. Zodra de ovenschaal vol zit is dat probleem opgelost.
  • Voor je de mini burrito's de oven inschuift bestrijk je ze even met wat olijfolie voor het bruine kleurtje. met kaas bestrooien kan ook maar hou er dan rekening mee dat alles aan elkaar gaat plakken. Beter van niet dus!
  • Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot goudbruin en laat een klein beetje afkoelen voor je ze snijdt. Serveer met de salsa, guacamole en zure room.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!