Mini burrito's

Mini burrito’s!

Dat ik fan ben van de Tex Mex keuken is inmiddels vast geen geheim meer. En ik ben niet de enige, Tex Mex is echt de ideale keuken om te serveren aan vrienden en familie! Daarom was ik op zoek naar een recept om een soort snacks te maken die je makkelijk kan serveren tijdens een feestje. En voila; het idee voor de mini burrito was geboren!

Ik was op het idee gebracht door die handige kleine tortilla’s die je tegenwoordig hebt. Het oprollen is nog best even een dingetje waar ik de slag even van te pakken moest krijgen maar het resultaat ging er goed in.

Heerlijke mini burrito's voor een feestje

Veel kaas

Het belangrijkste is dat je de tortilla’s belegd met voldoende kaas. Eenmaal in de oven heeft dat de functie van het betere plakwerk. Ik maakte burrito’s die helemaal gesloten waren en een versie die wel open waren. Om hem helemaal dicht te krijgen is namelijk niet zo heel eenvoudig met die kleintjes. Dus goed strak oprollen en niet te vol doen is het advies.

Heerlijke mini burrito's

Vulling van bonen en gehakt

Omdat je niet oneindig veel vulling kwijt kunt in de mini burrito’s vulde ik ze met gehakt, kaas dan natuurlijk en chili bonen. En dan vullen met 1 eetlepel is echt meer dan genoeg. Ik had uiteraard veel te veel vulling gemaakt maar dat was snel opgelost door de rest te serveren op de taco tubs.

Mini burrito's

Van tevoren klaarmaken

Het fijne van de mini burrito’s is dat je ze makkelijk van tevoren kunt klaarmaken. Als je gasten er zijn bestrijk je ze even met wat olijfolie, 20 minuutjes in de oven en je bent klaar. Ik vond ze doormidden gesneden de perfecte maat om te serveren als hapje. Dan haal je uit 1 pak 16 stuks. De vulling is meer dan genoeg voor het dubbele aantal, dus afhankelijk van het aantal gasten kun je het vermeerderen. Maar hou er rekening mee dat ze snel op zijn!

Ook lekker om erbij te serveren zijn de nachos todos natuurlijk!

Mini burrito's met gehakt en bonen
Print recept Pin recept
3.67 van 3 stemmen

Mini burritos’ met gehakt en bonen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 16 burrito’s

Benodigdheden

  • Oven

Ingrediënten

Om te serveren

  • 150 gr zure room
  • 1 portie guacamole
  • 1 potje Santa Maria Mango papayasalsa

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Roerbak het gehakt met wat peper en zout gaar en voeg het blik chilibonen toe. Proef even of alles naar smaak is. Haal van het vuur
  • Neem 1 tortilla en beleg die met geraspte kaas. Schep 1 eetlepel van de vulling in het midden van de tortilla en vouw eerst de twee zijkanten naar binnen toe. Rol vervolgens de tortilla zo strak mogelijk op en leg in een ovenschaal. Als het weer vanzelf uitrolt steek er dan een houten prikker in. Zodra de ovenschaal vol zit is dat probleem opgelost.
  • Voor je de mini burrito's de oven inschuift bestrijk je ze even met wat olijfolie voor het bruine kleurtje. met kaas bestrooien kan ook maar hou er dan rekening mee dat alles aan elkaar gaat plakken. Beter van niet dus!
  • Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot goudbruin en laat een klein beetje afkoelen voor je ze snijdt. Serveer met de salsa, guacamole en zure room.
Gang: Snack
Keuken: Tex Mex
Trefwoord: tortilla

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!