Makkelijk voor een feestje – Tex Mex nachos todos!
Nachos todos
Terwijl ik dit schrijf valt de regen met bakken naar beneden. Nog een reden dat ik verlang naar lange warme avonden, veel vrienden in de tuin en dan gezellig met zijn allen eten. Liefst aan een lange tafel vol met bloemen. (Ok, het allerliefste in een Italiaanse boomgaard aan van die ellenlange tafels met knappe Italiaanse obers, maar bij gebrek aan Italië dan toch in eigen tuin. )
SAMENWERKING
Tuinfeest zonder stress
Hoewel ik het echt heerlijk vind om vrienden over de vloer te hebben baal ik ook altijd een klein beetje dat je dan vaak zelf uren in de keuken staat, terwijl de rest gezellig aan het borrelen is buiten. Dus om dat een beetje te voorkomen maken wij vaak grote schalen met nachos todos. Letterlijk vertaald: nachos met alles. Hoeveel dat alles is kun je vervolgens makkelijk zelf bepalen natuurlijk, maar bij ons is het vaak een relatief basic versie.
Een berg Santa Maria nachos, daar bovenop geruld gehakt (maar kan ook goed met stukjes kip of een vega versie), dan nog wat tomaatjes en een flinke hoeveelheid geraspte kaas. Even in de oven onder de gril en je serveert het met guacamole, zure room, salsa en – voor de liefhebbers van pittig – nog wat jalapeño pepers erover.
Het hele klaarmaken van dit makkelijke nachos gerecht kost je letterlijk niet meer dan een minuutje of tien. En in de tijd dat het even in de oven staat kun je de guacamole en andere dips vast maken en klaarzetten. Daarna is het een kwestie van aanvallen.
Je kunt de schalen voor de nachos zo groot maken als je zelf wilt. Afhankelijk van de hoeveelheid mensen die je over de vloer krijgt. Wij maken het vaak in een aantal wat kleinere schalen zodat het nog te tillen is en niet teveel ruimte inneemt op de tafel die binnen no time toch vol staat met drankjes, schalen met dips, extra schalen met nachos en alle andere gerechtjes die we er nog bij bedenken. ( O enne… die vega taco’s die we laatst maakten kunnen hier ook goed bij! Lekker vol op die tafel!)
Nachos todos
Ingrediënten
- 2 zakken Santa Maria nachos
- 500 gr rundergehakt
- 150 gr geraspte kaas
- 1 potje Santa Maria jalapeno pepers
- 1 potje Santa Maria salsa dip
- 1-2 potjes zure room
- 1 portie guacamole
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Verdeel de nachos over twee grote borden. Rul de gehakt (zonder olie of vet) in een anti-aanbak koekenpan en rul tot het gaar is. Giet het overtollige vet even weg. Schep het gehakt over de nachos heen en verdeel hier ruim de geraspte kaas over.
- Zet het met bord en al voor een paar minuutjes in de oven. De kaas hoeft alleen even te smelten.
- Haal uit de oven en zet op tafel. Serveer de nachos met zure room, guacamole en salsa dip.
Notities
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Tex Mex verjaardagsfeestje met mini burrito's! | Simone's Kitchen
Bedankt voor je verhaal en voor de inspiratie die je mij hebt gegeven 🙂
Graag gedaan!