Simone's Kitchen

Bacon pompoen pasta uit de oven

Bacon pompoen pasta. boven aanzicht van bord met schaal pasta erachter

Pasta met bacon en pompoen

Een heerlijke ovenschotel met pasta, bacon en pompoen die perfect past in een herfstmoment. Maar eigenlijk het hele jaar door lekker is. Probeer het zelf maar eens. Het gerecht staat binnen een half uurtje op tafel!

De eerste keer dat ik deze bacon pompoen pasta maakte was het midden in de zomer. Niet het meest voor de hand liggende moment om pompoen ergens in te verwerken, maar ik had het over van een shoot en het leek me ineens een heerlijk ovengerecht. En laten we wel zijn; ook in de zomer kan het slecht weer zijn!

Uit de diepvries

Pompoen kun je tegenwoordig makkelijk uit de vriezer kopen. En als bonuspunt is het dan ook al voor je gesneden dus er is geen reden om niet ook in de zomer zo nu en dan eens pompoen te eten. Zeker als het met een heerlijk gerecht is zoals deze bacon pompoen pasta.

Bacon pompoen pasta ovenschaal
Bacon

Met lekker veel kaas

Het maken van de bacon pompoen pasta uit de oven is eenvoudig. Het enige werk is het koken van de pasta, het bereiden van de pompoen en hup die oven in.

De pompoen bak ik in de koekenpan tot het tegen gaar aan is en dan gaat het de ovenschaal in. Dat werkt goed.

Ovenschotel bacon pompoen pasta

De oven in

Vervolgens strooi je er ruim geraspte kaas overheen. Het allerlekkerste is natuurlijk een heerlijk krokant kaaslaagje. Daarvoor laat ik het eerst een tijdje garen in de oven om dan te eindigen met de gril zodat het lekker bruin en krokant wordt.

Probeer ook eens deze Mac&Cheese met gorgonzola

Ovenschotel  pasta nog onaangeroerd
Pasta met bacon en pompoen | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bacon pompoen pasta

Een heerlijk ovengerecht
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gr ontbijtspek
  • 1 ui
  • 25 gr boter
  • 450 gr pompoenblokjes diepvries
  • 300 gr penne
  • 10 gr salie
  • 100 gr geraspte oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en zet apart.
  • Snij de ui en bak die in de boter glazig. Doe de pompoenblokjes erbij en bak dit even mee tot de pompoen bijna gaar is.
  • Snij de salie fijn en roer dit erdoor. Snij de ontbijtspek in kleine blokjes en bak dit ook even mee.
  • Meng alles door elkaar en doe de pasta over in een ovenschaal. Bestrooi ruim met de geraspte kaas en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven of tot het goudbruin is.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse
Trefwoord: pasta, pompoen

Voedingswaarde

Calorieën: 482kcal, Koolhydraten: 57g, Eiwit: 25g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 40mg, Natrium: 952mg, Kalium: 447mg, Vezels: 7g, Suiker: 6g, Vitamine A: 9984IU, Vitamine C: 12mg, Calcium: 217mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.