Pasta ovenschotel met pompoen en bacon
Pompoen! Bacon! En pasta! Dat zijn toch drie ingrediënten waar je blij van wordt. Althans ik wel. De pasta ovenschotel met pompoen en bacon is bovendien vrij snel om te maken. Minus de oventijd natuurlijk.
Pasta ovenschotel met bacon en pompoen
Een heerlijke pasta ovenschotel met bacon en pompoen die perfect past in een herfstmoment. Maar eigenlijk het hele jaar door lekker is. Probeer het zelf maar eens. Het gerecht staat binnen een half uurtje op tafel!
De eerste keer dat ik deze pasta ovenschotel met pompoen en bacon maakte was het midden in de zomer. Niet het meest voor de hand liggende moment om pompoen ergens in te verwerken, maar ik had het over van een shoot en het leek me ineens een heerlijk ovengerecht. En laten we wel zijn; ook in de zomer kan het slecht weer zijn!
Uit de diepvries
Pompoen kun je tegenwoordig makkelijk uit de vriezer kopen. En als bonuspunt is het dan ook al voor je gesneden dus er is geen reden om niet ook in de zomer zo nu en dan eens pompoen te eten. Zeker als het met een heerlijk gerecht is zoals deze pasta ovenschotel met pompoen.
Met lekker veel kaas
Het maken van de pasta ovenschotel is eenvoudig. Het enige werk is het koken van de pasta, het bereiden van de pompoen en hup die oven in.
De pompoen bak ik in de koekenpan tot het tegen gaar aan is en dan gaat het de ovenschaal in. Dat werkt goed. Ik heb hier gebruik gemaakt van diepvries pompoen. Ik vind dat die altijd net wat sneller gaar is dan de verse pompoen. Je kunt verse pompoen ook even koken. Wel goed uit laten dampen, anders wordt het geheel te nat.
Pasta ovenschotel
Vervolgens strooi je er ruim geraspte kaas overheen. Het allerlekkerste is natuurlijk een heerlijk krokant kaaslaagje. Daarvoor laat ik het eerst een tijdje garen in de oven om dan te eindigen met de gril zodat het lekker bruin en krokant wordt. Is er iets lekkerder dan een heerlijk pastarecept met een lekker krokant kaaslaagje? Ik denk het maar zo van niet.
Dit is natuurlijk niet vega doordat er bacon door de pasta heen zit, maar je kunt het wel heel makkelijk vega maken door de bacon eenvoudig weg te laten. In dat geval zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld wat geroosterde pijnboompitjes erover heen te strooien als alternatief.
Probeer ook eens deze Mac&Cheese met gorgonzola of check nog meer pasta ovenschotels hier.
Bacon pompoen pasta
Benodigdheden
- ovenschaal
Ingrediënten
- 150 gr ontbijtspek
- 1 ui
- 25 gr boter
- 450 gr pompoenblokjes diepvries
- 300 gr penne
- 10 gr salie
- 100 gr geraspte oude kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en zet apart.
- Snij de ui en bak die in de boter glazig. Doe de pompoenblokjes erbij en bak dit even mee tot de pompoen bijna gaar is.
- Snij de salie fijn en roer dit erdoor. Snij de ontbijtspek in kleine blokjes en bak dit ook even mee.
- Meng alles door elkaar en doe de pasta over in een ovenschaal. Bestrooi ruim met de geraspte kaas en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven of tot het goudbruin is.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit ziet er lekker uit, maar ik moet ook opletten en helaas geen personal trainer hier ?. Sterkte ermee!!!
Hahaha… da’s nou jammer he van die personal trainer. 🙂 Thanks!