Wat is nóg lekkerder dan een bord vol met heerlijke pasta? Een romige pasta ovenschotel natuurlijk! Dit keer met lekker veel tomaat erdoor.

romige pasta ovenschotel

Sponsored

Romige pasta ovenschotel met tomaat

Met dat grauwe grijze weer van de laatste dagen had ik zin in wat lekkers en zonnigs. Nu weten jullie natuurlijk al dat ik fan ben van de producten van Mutti en in deze romige pasta ovenschotel zitten dan ook maar liefst drie verschillende tomatenproducten. Voor dat lekker zonnige gevoel! 😉

Ik gebruikte de Mutti Polpa (tomatenpulp), de Mutti Tomatenpuree en de Mutti Pesto van rode tomaten. Voor het romige effect deed ik er een beetje slagroom in en natuurlijk lekker veel kruiden.

Mocht je de eerdere recepten hebben gemist; Ik maakte al een Italiaanse bonenstoofschotel, auberginerolletjes (ook leuk als voorgerecht met de kerstdagen en het verrassende dessert met kerstomaatjes uit blik.

Romige pasta ovenschotel

Geroosterde tomaatjes

Ondanks het feit dat de verse tomaten nu niet op hun best zijn heb ik een paar takjes kerstomaatjes geroosterd in de oven. Door het roosteren komt de zoete smaak goed naar voren en is het een lekkere aanvulling op de ovenschotel.

Tomaten telen

Het telen van tomaten heeft Mutti (en natuurlijk de telers waar ze mee werken) tot een ware kunst verheven. Ik heb ooit wel eens tomaten uit eigen tuin geproduceerd maar mooie tomaten ‘maken’ is nog zo eenvoudig niet. Het ene moment denk je’ dat kan nog wel even duren’ en het volgende moment zijn ze al te ver heen. Op het juiste moment plukken is dus cruciaal voor de oogst. Bij Mutti gebruiken ze de nieuwste technieken om exact dat precieze tijdstip te bepalen. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van drones om te checken hoe het met de tomaten gaat. Dat noem ik passie! En dat proef je terug.

Romige pasta ovenschotel

Met of zonder vlees

Ik gebruikte hier gehakt door de romige pasta ovenschotel. Dat is heerlijk, maar je kunt dit gerecht ook net zo makkelijk vega maken door het gehakt weg te laten. Je zou het eventueel kunnen vervangen door iets als linzen, maar dat is natuurlijk geen must.

De rigatoni werkt hier heel lekker bij maar elke andere pastasoort kan natuurlijk ook gebruikt worden!

Omdat ik toevallig toch al bordjes had opgemaakt met deze heerlijke romige pasta ovenschotel at ik het als lunch. En als diner. Je zou het zelfs als ontbijt kunnen eten. Hahaha. Zo lekker is het namelijk!

Eet smakelijk!

Romige pasta ovenschotel
Romige pasta ovenschotel

Romige pasta ovenschotel met tomaat

4 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans

Een heerlijke pasta ovenschotel met lekker veel tomaat en kruidig gehakt
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 50 minuten
totaal 50 minuten

4 personen

Materiaal

  • Ovenschaal 20 x 30 cm

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr gehakt half om half
  • peper en zout
  • 25 gr parmezaanse kaas
  • 2 blikken Mutti Polpa tomatenpulp
  • 1 el Mutti Tomatenpuree
  • 2 el Mutti Pesto van Italiaanse tomaat
  • 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 250 g rigatoni of andere pasta naar keuze
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 300 gr broccoli in roosjes
  • 100 ml slagroom
  • 2 takken kerstomaatjes aan de tak
  • parmezaan om te serveren
  • verse basilicum om te serveren

  • Maak het gehakt aan met peper en zout en de 25 gr parmezaanse kaas. Meng goed door en draai er kleine balletjes van.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de knoflook en de ui op laag vuur tot deze glazig is en zacht. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze bruin en gaar.
  • Voeg de tomatenpulp, de tomatenpuree en de tomatenpesto toe en bak voor een minuutje of 20 of tot de saus wat ingedikt is. Roer de gedroogde Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Kook de broccoliroosjes voor ongeveer 5 minuten tot net gaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Roer de slagroom door de tomatensaus, voeg de rigatoni en de brocoliroosjes toe en roer door.
  • Doe de kerstomaatjes in een kleine ovenschaal en rooster deze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Doe de rigatoni over in een ovenschaal van 20 x 30 cm. Verdeel de geraspte kaas erover en zet in de oven voor een minuut of 10 of tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Serveer met verse basilicum en extra geraspte parmezaan

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 818kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwit: 36g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 19g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 17g | Transvet: 1g | Cholesterol: 119mg | Natrium: 712mg | Kalium: 1355mg | Vezels: 9g | Suiker: 15g | Vitamine A: 1796IU | Vitamine C: 95mg | Calcium: 421mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.