Een lekkere snelle en makkelijke romige pasta die binnen 10 minuten op tafel staat.

Romige pasta met tomaat

Snelle romige pasta

Dit recept komt uit het boek “Reis om de wereld in 80 recepten” van Madelon Schoemaker. (ok, even een sidenote; ken je dat, dat je jarenlang ergens overheen kunt kijken en dan ineens iets ziet? Ik zag dus net dat ik hier al jaren heb staan dat de schrijfster Madelon Schoemkaker heet. Het viel me ineens op. Hahaha)

Het recept maakte ik ooit ergens 2008. En het resultaat van die sessie zie je hieronder. Hoe dramatisch wil je de foto hebben??

Mislukte styliing
Mislukte styling!!!

Nu vind ik de nieuwe versie inmiddels ook eigenlijk vreselijk, maar zo erg als die eerste foto van 2008 is ie dan weer niet meer. Maar het is ook geen foto die ik in mijn portfolio zou stoppen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar dat even terzijde. Het recept zelf is erg lekker en super makkelijk. De snelle romige pasta zet je in een minuutje of 15 op tafel. Er gaat mascarpone in, dus echt lekker mager is het niet, maar wel erg lekker.

Doordat je er gerookte kip in doet zijn alle componenten van de snelle romige pasta eigenlijk al klaar. Het is een kwestie van pasta koken en de rest erdoor roeren. Supersnel en super lekker.

Ooit komt er nog een versie 3.0 van dit recept maar voor nu moet je het ermee doen. Onthoud gewoon dat het echt heel lekker is (en eenvoudig) dan komt de rest vanzelf wel goed.

Romige pasta met tomaatjes
Romige pasta
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Snelle romige pasta

Een lekkere en snelle romige pasta met tomaatjes en mascarpone
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr pasta
  • 200 gr cherry tomaatjes gehalveerd
  • pijnboompitten geroosterd
  • 100 gr mascarpone
  • 150 gr gerookte kip in plakjes
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • peper zout en italiaanse kruiden
  • 1 bosuitje gesneden
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het bosuitje klein en fruit het uitje samen met de kip in een koekenpan. Roer het door de mascarpone. Als de pasta klaar is roer je de gesnipperde bieslook erdoor en verdeel je het over twee borden. Schenk de kip/mascarpone saus eroverheen en verdeel de cherry tomaatjes, pijnboompitten en peterselie over de pasta.
    Rasp er nog wat verse parmezaanse kaas overheen en klaar!
Gang: Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Trefwoord: kerstomaatjes, mascarpone, pasta

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 610kcal, Koolhydraten: 62g, Eiwit: 30g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 15g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 0.01g, Cholesterol: 98mg, Natrium: 132mg, Kalium: 697mg, Vezels: 3g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1655IU, Vitamine C: 29mg, Calcium: 110mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!