Snelle romige pasta met mascarpone en kerstomaat
Een lekkere snelle en makkelijke romige pasta die binnen 10 minuten op tafel staat.
Snelle romige pasta
Dit recept komt uit het boek “Reis om de wereld in 80 recepten” van Madelon Schoemaker. (ok, even een sidenote; ken je dat, dat je jarenlang ergens overheen kunt kijken en dan ineens iets ziet? Ik zag dus net dat ik hier al jaren heb staan dat de schrijfster Madelon Schoemkaker heet. Het viel me ineens op. Hahaha)
Het recept maakte ik ooit ergens 2008. En het resultaat van die sessie zie je hieronder. Hoe dramatisch wil je de foto hebben??
Nu vind ik de nieuwe versie inmiddels ook eigenlijk vreselijk, maar zo erg als die eerste foto van 2008 is ie dan weer niet meer. Maar het is ook geen foto die ik in mijn portfolio zou stoppen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar dat even terzijde. Het recept zelf is erg lekker en super makkelijk. De snelle romige pasta zet je in een minuutje of 15 op tafel. Er gaat mascarpone in, dus echt lekker mager is het niet, maar wel erg lekker.
Doordat je er gerookte kip in doet zijn alle componenten van de snelle romige pasta eigenlijk al klaar. Het is een kwestie van pasta koken en de rest erdoor roeren. Supersnel en super lekker.
Ooit komt er nog een versie 3.0 van dit recept maar voor nu moet je het ermee doen. Onthoud gewoon dat het echt heel lekker is (en eenvoudig) dan komt de rest vanzelf wel goed.
Snelle romige pasta
Ingrediënten
- 150 gr pasta
- 200 gr cherry tomaatjes gehalveerd
- pijnboompitten geroosterd
- 100 gr mascarpone
- 150 gr gerookte kip in plakjes
- 1 el bieslook
- 1 el peterselie
- peper zout en italiaanse kruiden
- 1 bosuitje gesneden
- parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het bosuitje klein en fruit het uitje samen met de kip in een koekenpan. Roer het door de mascarpone. Als de pasta klaar is roer je de gesnipperde bieslook erdoor en verdeel je het over twee borden. Schenk de kip/mascarpone saus eroverheen en verdeel de cherry tomaatjes, pijnboompitten en peterselie over de pasta. Rasp er nog wat verse parmezaanse kaas overheen en klaar!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Oooo wat leuk maak je ook taartjes?!? Ik ook maar het is nog lang niet mooi hahahaha. Ik ga woensdag naar een workshop.
Ik had op het forum gelezen over je workshops fotograferen van taarten, maar wist niet dat je ook zelf taarten maakte.. sorry.. (ik zal eens verder zoeken op het forum..:) )
Vond je het niet eng om te stoppen en te beginnen voor jezelf?
Het recept lijkt me heerlijk, vooral omdat het zo snel is 🙂