Ik realiseerde me laatst weer hoeveel er kan veranderen in een relatief korte periode. Nog geen vier jaar geleden had ik een “normale” fulltime baan en ging ik braaf elke ochtend van 9 tot 5 naar kantoor (nou ja, dat was meer van 8 tot laat, maar goed) en nu ben ik freelance fotograaf en heb de tijd dus min of meer aan mezelf. Lekker, althans meestal wel, maar soms ook frustrerend en – zeker in deze periode – onzeker.

Op zich mag ik niet klagen; ik heb tot nu toe mijn hoofd redelijk boven water weten te houden maar je merkt wel degelijk dat bedrijven minder investeren en zeker als het gaat om fotografie wordt dat vaak afgedaan als niet belangrijk en iets wat Jannie van de boekhouding ook wel kan doen, want die heeft toch ook ‘zo’n grote camera’? Dus de concurrentie is enorm groot en om je hoofd boven het maaiveld uit te blijven steken moet je dus best wel van alles en nog wat doen om jezelf te profileren. Makkelijker gezegd als gedaan; netwerken en meer van dat soort gedoe is niet echt mijn sterkste punt. Kan ik niet gewoon foto’s maken en het hele marketing geneuzel gewoon vergeten? Helaas…. zo blijkt het niet te werken!

En de ellende is; je kunt wel duizenden euro’s per jaar uitgeven aan marketing, advertenties en weet ik wat nog meer, maar je kunt moeilijk zien of je dat geld er uiteindelijk nou weer uithaalt. Ik heb zo mijn twijfels. Dus…. dit jaar weinig uitgeven aan marketing en dan maar kijken of dat nou wel of niet effect heeft. Het jaar is in ieder geval langzaam begonnen maar we hebben nog brood op de plank dus het zal wel goed gaan… 🙂

Hoe kwam ik hier eigenlijk op? O ja, workshops….. Ik ben ooit begonnen met het geven van workshops omdat ik het leuk vond en mensen er naar vroegen. Toen werd het me allemaal teveel geregel en gedoe om data te prikken dus ben ik ermee opgehouden. Vervolgens kreeg ik via de leukste taarten shop altijd weinig commentaar op mijn taarten in het forum maar des te meer op mijn foto’s waarna ik bedacht dat dat misschien wel een gat in de markt was; een workshop voor taartjes fotograferen. Dus ik gooide een visje uit en sindsdien loopt het als een tierelier…. Zit elke keer vol en het is nog leuk om te doen ook.

Zelfs zo leuk dat ik nu besloten heb om het aanbod uit te breiden met een algemene workshop fotografie en eentje voor fotografie bij kunstlicht. Want iedereen heeft wel eens het probleem dat het eten klaar is en de zon al onder is, nietwaar? Hierboven staat wat meer informatie, want… jawel, sommige van de workshops zijn natuurlijk ook zeeeer geschikt voor de gemiddelde blogger! 🙂

De workshop handelt niet over foodstyling. Ik heb daar wel over nagedacht recentelijk maar dat bleek achteraf niet helemaal haalbaar dus van tafel geveegd. Het is echter wel zo dat ik foodstyling zelf ook heel leuk vind en mijn eigen eten voor de foto natuurlijk altijd zo mooi mogelijk te maken. Niet altijd even gemakkelijk en sommige gerechten zijn nou eenmaal per definitie eigenlijk niet om aan te zien. Het gerecht wat je nu ziet aan de linkerkant is er zo een!

Het is een heerlijk recept wat oorspronkelijk uit het boek “Reis om de wereld in 80 recepten” van Madelon Schoemkaker komt. Ik heb het iets aangepast van het origineel, maar de grootste aanpassing is in de styling van het gerecht. Want….. zie je die onooglijke blob met ellende aan de rechterkant? Nou dat was mijn eerste – volslagen mislukte – poging tot styling van dit gerecht…. Ik bedoel…. als je dat ziet draai je je om en ren je weer hard weg toch? 🙂

Mislukte styling!!!

Dus soms moet je het gerecht iets anders aanpakken voor de foto om de mooiste resultaten te krijgen en zelfs dan vind ik de nieuwe styling ook nog niet echt het prototype van een mooi gerecht maar de verbetering is redelijk goed zichtbaar lijkt me zo… Waar ik maar mee wil zeggen dat oefening echt wel kunst baart. Oefening en vooral heeeel veel kijken hoe anderen het doen, foto’s bestuderen en waarom is dat wel mooi en waarom werkt dat niet zo goed? Soms is het voor de hand liggend en geloof me als ik zeg dat belichting van een gerecht een foto kan maken of breken, maar hoe dan ook… Ik wilde jullie dit gerecht in ieder geval niet onthouden want het is lekker, snel en redelijk gezond!

 

Romige pasta

Print recept Pin recept
No ratings yet

Snelle pasta

Ingrediënten

 • 150 gr pasta
 • 200 gr cherry tomaatjes gehalveerd
 • pijnboompitten geroosterd
 • 100 gr mascarpone
 • 150 gr gerookte kip in plakjes
 • bieslook
 • peterselie
 • peper zout en italiaanse kruiden
 • 1 bosuitje
 • parmezaanse kaas

Instructies

 • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het bosuitje klein en fruit het uitje samen met de kip in een koekenpan. Roer het door de mascarpone. Als de pasta klaar is roer je de gesnipperde bieslook erdoor en verdeel je het over twee borden. Schenk de kip/mascarpone saus eroverheen en verdeel de cherry tomaatjes, pijnboompitten en peterselie over de pasta.
  Rasp er nog wat verse parmezaanse kaas overheen en klaar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!